1:1
(1:1)
20. T. Baran
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2023 14:00

1.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Hluboký blok jako recept na lídra? Dobratice berou ze souboje se Starým Městem bod!


Branky


11

Sobotní utkání proti sobě svedla lídra ze Starého Města a mužstvo Dobratic. Zajímavý duel dvou odlišných taktických pojetí sledovalo 360 diváků!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na úvodní branku rychle zareagoval Causidis

Do prvního poločasu vstoupili podle papírových předpokladů lépe hosté. Drželi míč na svých kopačkách a postupnými útoky se snažili dostat do kompaktní dobratické obrany. Mužstvo trenéra Korabíka naopak zvolilo proti favoritovi jednozačnou taktiku. Z hluboké bloku trpělivě čekat na příležitosti k protiútokům. Dlouho se hostům nedařilo dobratickou obranu v čele s brankářem Bockem překonat. Zlom přišel až ve 20. minutě. Pokud nejde obranu překonat kombinací, musíte využít její chyby. Tímto heslem se nejspíš řídil nejlepší střelec soutěže Tomáš Baran, když po dvaceti minutách otevíral skóre - 0:1. Domácím ale vedení příliš dlouho nevydrželo. Jestli jsou v něčem na svém hřiště menších rozměrů dobratičtí opravdu dobří, pak jsou to standartní situace. Po jednom z Hlaváčových přímých kopů se ve 24. minutě prosadil Marián Causidis - 1:1. Více šancí již v první půli nepřišlo. A to i díky tomu, že kombinace staroměstských často postrádali změnu tempa a byly v určitých fázích až příliš pomalé. Do šaten se šlo za vyrovnaného stavu. 

Bocek vychytal staroměstské útočníky

Do druhého poločasu nastoupili oba týmy beze změn. Určitá změna ale byla vidět v herním projevu hostů. Ti se kolmicemi snažili rychleji dostávat k ohrožení Bockovy brány. Staroměstští se tedy již k šancím ve druhém dějství dostávali, ale bez gólového efektu. Lukáš Boček, Patrik Vyvial ani Tomáš Baran tak již na Ondřeje Bocka nevyzráli. Do několika šancí se díky rychlým kontrům a standartním situacím z kopačky Chlebka dostali také hosté. Ani na této straně se míč do sítě ovšem nedostal. Dobratičtí tlak i za pomoci četných změn ustáli a odnášejí se z utkání alespoň bod.



Ohlasy k zápasu


TJ Dobratice
Marián Korábík, trenér: Utkání s nejlepším mužstvem podzimu v naši skupině bylo z mého pohledu z naší strany - hlavně v prvním poločase - velmi vydařené. Dodrželi jsme to, na čem jsme se před zápasem domluvili a z bloku jsme se snažili vyrážet do protiútoků, což se nám i díky vyhrávaným osobním soubojům dařilo. Hlaváč a ve druhé půli i Chlebek výborně zahrávali standardní situace a je obrovská škoda, že jsme z nich vytěžili jen jeden gól. Druhý poločas byl soupeř více na míči a zlepšil pohyb, ale i přesto jsme měli šance na vstřelení branky. Staré Město ve druhé půli ukázalo, proč je suverén a nakonec je asi remíza zasloužená. Na kdyby se ve fotbale nehraje, ale kdyby jsme takto hráli v předešlých zápasech, tak to možná mohl být zápas první s druhým v naší skupině. Strašně mě mrzí, že to tak nakonec nebylo. Alespoň víme, že je na čem přes zimní pauzu pracovat. Na závěr bych rád vzdal obrovský respekt Radkovi Hlaváčovi za to, jak dokázal tým Starého Města za půl roku změnit.

První SC Staré Město
Radomír Hlaváč, trenér: Do zápasu jsme šli s cílem prodloužit vítěznou sérii na číslo dvanáct. Věděli jsme ale, že nás nečeká nic lehkého. Dobratice jsou na domácím menším hřišti nepříjemným soupeřem. Jsou silní v zahrávání standardních situací a nebezpeční v rychlých protiútocích. To se také potvrdilo v prvním poločase, kdy Dobratičtí z hlubšího bloku čekali na svoji příležitost a po našich ztrátách podnikali rychlé kontry. My jsme se snažili hlavně postupným útokem dobývat domácí branku, ale naše kombinace byla málo rychlá a někdy nepřesná na to, abychom se dostali do finálního zakončení. Své si v tom sehrál i těžký terén. I přesto se nám podařilo využít chyby domácích a vstřelit branku. Jenže po vstřeleném gólu jsme se dopustili toho, čeho jsme se měli vyvarovat. V předzápasové přípravě jsou hráči několikrát důrazně upozorňováni nevytvářet zbytečnými fauly standardní situace, které domácí umí zahrávat, ale opak je pak pravdou. Zbytečnými a někdy i naivními fauly jsme domácím umožnili zahrávat spoustu standardek a jednu z nich využít k vyrovnání. Za to se na kluky hodně zlobím. Druhý poločas jsme se zlepšili. Naše akce byly přímočařejší a nebezpečnější. S tím přišly i šance, které jsme ale nevyřešili dobře. I domácí se díky naší otevřené hře dostali do dvou příležitostí. Nám skončila dlouhá vítězná série, ale stále zůstáváme v soutěži neporaženi a uděláme všechno pro to, abychom si neporazitelnost udrželi co nejdéle. Doufám, že z kluků spadne, jak jsem na nich v posledních kolech pozoroval i taková ta obava, že se nám nepodaří zápas vyhrát. S přibývajícími koly to na některé dolehlo a podepsalo se to na jejich výkonu, a tím pádem na výkonu celého mužstva. Nám ale ještě podzimní sezóna neskončila. V sobotu 18. listopadu nás čeká ještě dohrávka na Lučině, kde jedeme s jasným cílem.



Sestavy


TJ Dobratice
O. Bocek [-] - O. Skotnica [-] , M. Střižík [-] (64. A. Březina [-] ) , M. Causidis [-] , L. Kantor [-] (60. R. Pařenica [-] ) , P. Lýsek [-] , D. Dobiáš [-] , M. Hlaváč [-] (73. T. Bařina [-] ) , J. Mandičak [-] (64. J. Mitrenga [-] ) , M. Stříž [-] , L. Somr [-] (73. M. Chlebek [-] )

První SC Staré Město
D. Smolík [-] - L. Boček [-] , T. Baran [-] , V. Kaňok [-] (86. L. Pavela [-] ) , M. Dušík [-] , D. Forch [-] , P. Glembek [-] , A. Fojtík [-] , V. Smilowski [-] , M. Sušovský [-] , P. Vyvial [-] (79. O. Šimek [-] )

ŽK: 3. M. Střižík , 23. M. Causidis , 34. J. Mandičak - 21. P. Glembek , 22. T. Baran , 65. M. Dušík .
Počet diváků: 360. Rozhodčí: GALVAS Michal - TVRDÝ Zbyněk, BEDNÁŘ Marcel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Zpravodaj, Předseda klubu, Vedení klubu, Administrátor klubu, Funkcionář, Fanoušek, Fotograf - První SC Staré Město | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Hráč, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Gascontrol Havířov | Moravskoslezský | Karviná

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 15:23

Tip: výhra hostů