FOTO: Strunkovice udělaly další krok k titulu. Domácí kouč byl za protesty vyloučen


Branky


31

Fotbalové derby v I.A třídě mezi Tatranem Prachatice a Blaníkem Strunkovice v sobotním dopoledni nabídlo v prvním poločase zajímavý fotbal a ve druhém to byl již víc boj.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Již v týdnu se avizovalo, že derby může přinést hodnotný zápas. Prachatický pivovar nabídl pivo zdarma a i to byla motivace, proč přijít na fotbal. Diváků přišlo na dvě stovky a v pěkném počasí se čekal zajímavý fotbal.

 

 Od úvodních minut se hrálo svižně a hráči obou celků se oťukávali. Prachatičtí chtěli odčinit prohru ze Sousedovic a začali aktivně. Strunkovičtí s tradiční rozvahou nechali domácí do pěti minut dvakrát ohrozit Vojtíška, který má na jaře velmi dobrou formu a ukázal to zejména při druhém zákroku, když vychytal Rauschera.

 

 Zápas nabíral obrátky a prvních dvacet minut to bylo kvalitní z obou stran. Domácí byli víc na míči, kombinovali, ale někdy až příliš a chyběla odvaha jít do šestnáctky. Strunkovičtí hráli klasicky nakopávané míče za obranu, tak aby si Žurek, nebo Koloušek míč našli a z brejků ohrožovali Coufala v brance domácích, i on ukázal, že se na zápas dobře vyspal a oběma hostujícím plejerům šance pochytal.

 

Jenže v probíhající 20. minutě domácí zapomněli na Kolouška, který svou velkou šanci proměnil. Velká radost hostí na hřišti i na lavičce i diváků, kterých z tzv. Mexika přijelo hodně. Domácí to však nesložilo. Hráli dál nátlakově, ale stále bez efektu. Hosté v druhé části poločasu srovnali krok i herně a oboustranně se víc odehrávalo uprostřed hřiště. Domácí dál hráli aktivně do křídel s centry do vápna, ale to na Vojtíška a kvalitně hrající obranu hostí neplatilo. Strunkovičtí dali víc míč na zem, ale jejich aktivita míč na křídlo, nahrávka na střed a střela rovněž neměla úspěch a tak se poločas skončil pro domácí se ztrátou gólu.

Druhý poločas

Druhý poločas to již bylo o něčem jiném. Začalo se víc bojovně a také se přiostřilo ve vzájemných soubojích. Hrálo se hodně o střed hřiště a souboje bolely na obou stranách. Rozhodčí Kollman dlouho některé zákroky pouštěl a to tentokrát nebylo k prospěchu hry. Bojovný a soubojový fotbal nechal vytratit solidní hru z prvního poločasu a utápěl se v průměru. Gólmani to měli těžké, neboť toho na ně moc nešlo a o to víc museli být ve střehu z rušivého protiútoku. Oba dva, jak domácí Coufal, tak hostující Vojtíšek byli vždy na místě a tak se drželi akcie hostí o jeden gól napřed.

 

Závěr přinesl nervozitu na hřišti i na lavičkách. Začalo se žlutit a domácí diváci spílali asistentovi Křížovi, který odmával několik ofsajdů, se kterými domácí hráči ani diváci nesouhlasili a nervozita stoupala. Poslední čtvrthodina přinesla převahu Tatranu. Tlak byl velký, ale hosté odkopy za autovou čáru, či taktickými fauly rozkouskovali hru tak, že se fotbal vytratil. Poslední dvacetiminutovka byla pro domácí ve znamení nádechu k tlaku, dvě velké šance zmařil Vojtíšek, jednou ofsajd, a když se Balica rozbíhal do brejku zastavila jej k údivu domácích hráčů i diváků píšťalka hlavního Kollmana. Hlavní sudí měl být přísnější dřív, neboť závěr utkání se tentokrát celé trojici rozhodčích moc nepovedl.

 

Závěrečné nastavení tří minut nic nepřineslo a Strunkovičtí tak vydřeli další tři body a po prohře Plané v Dolním Dvořišti opět svůj náskok zvýšili.

 

Co dodat, domácí hráli velmi dobře a nedali lídrovi tabulky nic zadarmo. Dřeli, ale podle mne jim chybělo víc odvahy v zakončení. Prachatičtí předvedli na jaře další z dobrých výkonů, ale bez efektu.

 

AUTOR: LADISLAV BERAN



Ohlasy k zápasu


FK Tatran Prachatice
David Kováč (hráč): Co říct k tomuhle zápasu. Troufám si říct, že jsme měli více ze hry a byli jsme víc na míči. Bohužel, tak jako v minulých zápasech když nedáme góla nemůžeme vyhrát. Věděli jsme, že soupeř bude hrozit z dlouhých balónu na jejich rychlé útočníky a myslím si, že jsme si to pohlídali. Chtěl bych kluky pochválit za bojovnost, jen ten gól tomu chyběl.

TJ Blaník Strunkovice
Václav Beneš (trenér): Připravujeme



Sestavy


FK Tatran Prachatice
L. Coufal [-] - J. Pravda [-] (73. A. Srch [-] ) , D. Kováč [-] , I. Horák [-] (63. T. Balica [-] ) , A. Kasík [-] , O. Šváb [-] , J. Rauscher [-] , M. Babka [-] , P. Řezník [-] , J. Rauscher [-] , J. Luňáček [-]

TJ Blaník Strunkovice
Z. Vojtíšek [-] - D. Zoubek [-] , P. Beneš [-] , P. Hovorka [-] , R. Žurek [-] , K. Pícha [-] (65. V. Páník [-] ) , T. Koloušek [-] , J. Žurek [-] , F. Funda [-] (87. M. Honomichl [-] ) , A. Kadlec [-] , M. Dvořák [-]

ŽK: 18. D. Kováč , 27. J. Rauscher , 43. A. Kasík , 83. A. Srch - 53. R. Žurek , 76. V. Páník , 80. D. Zoubek , 93. P. Hovorka .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: KOLLMANN Jaroslav - VOTAVA Pavel, KŘÍŽ Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
28. 4. 2024 14:30
Nikoho očernit nechci. Psal jsem jen to co jsem viděl a pak slyšel po fotbale. To co jste s rozhodčími řešili je Vaše věc. Fotbal je o gólech ten jste dali vy. Zasloužíte si postoupit to jsem říkal klukům a říkám to furt. A když ještě píšete o mé červené kartě, v tom případě by jich mělo být v tom zápase víc.
28. 4. 2024 11:27
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice
Komentář je psán mou osobou.
28. 4. 2024 11:25
Pane Kováč, musel jsem si raději dát odstup, abych s čistou hlavou reagoval na váš bezpáteřní komentář. Píšu toto vyjádření za sebe a né jako stanovisko klubu. Váš komentář je plný lží a polopravd.
Začnu první částí: Ano byli jste více míči, ale do šancí jste se nedostávali, nevybavuji si v prvním poločase, že by jste měli kromě jedné nebezpečné střely z 20m vůbec něco. Zato naši hráči měli 3 gólové šance, takže jste si to až tak dobře nepohlídali. Ano gól byl celkem šťastný, ale stav v prvním poločase byl zasloužený. Měl náš hráč proměnit tu velkou šanci na konci a bylo by nejspíše hotovo.
Do druhého poločasu jste opravdu nastoupili dobře, drželi jste balon, ale do šancí jste se stále moc nedostávali, váš tlak byl po vápno. Ani naši útočníci se už tolik do šancí nedostávali, přesto jsme tam měli tak 3 -4 brejky, které jsme ale špatně vyřešili a tím pádem jste byli ve hře až do konce. Na konci přišlo sporné rozhodnutí rozhodčích. Rozhodčí vám nejprve pustil faul na půlce, které v zápase vždy pískal a tím se Balica dostal do snad první vaší stoprocentní šance, kterou ale Vojtíšek CHYTIL ano chytil. Nicméně pomezní měl praporek nahoře. Dále to komentovat nelze. Z našeho pohledu nevíme, zda ofsajd byl nebo ne. Dále vy jste měl být vyloučen a rozhodčí vás ušetřil. Na to si ale nestěžujete.
Teď k druhé části vašeho lživého článku.
Když napíšete něco měl by jste napsat, kdo tak činil. Kdo chodil do kabiny rozhodčích? Před zápasem jsem tam byl já, kdy mám povinnost 30 minut před začátkem ukázat dresy a dres gólmana. Dále tam nikdo z našeho týmu nebyl. Taktéž tam nikdo nebyl o poločasové přestávce. Jestli máte jiné indicie, tak laskavě napište kdo tam od nás byl. Já stal v průchodu a bavil se tam s fanoušky a nikoho jsem neviděl že by tam šel. Toto jste si dle mého vycucal z prstu aby jste očernil náš klub. Rozhodčí v zápase pískal stejně , naopak bych řekl, že v druhém poločase dost připískávál domácím. Bylo tam pár sporných momentů ale bylo to na obě strany. Dost kluků z Tatranu znám, proto mě hodně váš článek zklamal. Místo aby jste si sami uvědomili proč jste tam kde jste, tak hledáte chybu u jiných.
Blaník nemůže za to že jste minulou sezonu spadli a ani nemůže za vaše postavení v tabulce teď. Ano blbě se to zkousává, že jsme vesnice a dokážeme vás teď porazit.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra hostů

Strunkovice jsou suverénní, body si pohlídají.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Hosté sice nejsou v olsnivé formě a derby nemá favorita. Domácí budou chtít odčinit poslední porážku a tak zápas má šťávu již před ním. Čekám bojovný zápas s vydřenou výhrou Strunkovickcých.

Tip: výhra hostů