T. Borkovec 50.
S. Žák 57. (p.)
S. Žák 76.
S. Žák 93.
4:2
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2024 10:30

20.kolo, Plzeňský | Plzeň - Město | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Letná slaví po nečekané otočce ve druhé půli proti Ledcům, ty nesly nelibě výroky rozhodčího


Branky


50. T. Borkovec , 57. S. Žák (p.) , 76. S. Žák , 93. S. Žák - 31. L. Kramer , 40. J. Mareš
13

Letná před zápasem spíš na body, myslela na to, aby vzhledem k jejich výsledkové pohodě a zároveň formě Ledců, neschytali nelichotivý výsledek. Po konci prvního poločasu to vypadalo, tak jak se čekalo. Druhý poločas ale překvapil asi všechny. Letná v něm vstřelila čtyři branky a mohla slavit nečekané tři body proti Ledcům, kterým se hra hlavně po psychické stránce rozpadla.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V netradiční dopolední čas začala domácí Letná aktivně a minimálně v prvních minutách tím Ledce trochu zaskočily. Vzešlo z toho však jen pěkné zakončení za vápnem rovnou ze vzduchu od Tomana, které skončilo vedle branky. Na druhé straně rozehrávali hosté roh nakrátko. Domácí při něm nechali hodně prostoru Hoffmannovi, ten si míč navedl a levou nohou vystřelil na přední tyč. Brankář střelu kontroloval, přesto ale byla slyšet branková konstrukce. Pokračovalo se na druhé straně centr Borkovce propadl vápnem až na Žáka, který pohotově zakončil, avšak brankář hostů se nenechal zahanbit a reflexně vytáhl míč rukou mimo svou svatyni. Pak si slovo vzali opět hosté, nejprve zakončoval Kramer brejk, po útočné snaze domácích, 4 na 3 vedle, aby chvíli na to domácí chyboval před svým vápnem a jeden z jejich obránců musel hasit zblokovaním střely za malého vápna, obrovskou šanci Ledců. K velké šanci se propracovali rovněž domácí, tedy mohli. Petr Sýkora utekl po lajně obránci a naservíroval míč na penaltu Zemanovi. Tomu ale příprava na zakončení trvala příliš dlouho a vracející se Hoffmann mu balon odkopl. Branky tak padaly až na konci poločasu. V 31. minutě se dostal míč až ke Kramerovi, který přízemní střelou na zadní poslal hosty do vedení. Pro Ledce bylo ještě lépe v 40. minutě. U dlouhého míče na Mareše za obranu byl sice dříve domácí brankář, balón ale neudržel a Mareš ho měl tak možnost z vápna přehodit, což také učinil.

Letná si v průběhu první půli asi myslela na lepší výsledek. Domácí se ale nezlomili a k potencionálnímu návrat do boje o body jim pomohl šťastný moment. Borkovec rozehrával v 50. minutě zdánlivě nebezpečný volný kop z takřka vlastní poloviny, ale k překvapení všech, možná i díky sluníčku, jeho centr skončil až v šibenici za zády brankáře Mazáka. Vyrovnat mohl Kraft, ale jeho volej po rohu skončil vedle tyče. Odskočit pak mohli znovu hosté. Kramer při rychlém přechodu do útoku udělal ve vápně kličku na střed, ale jeho pokus skončil na zadní tyči. Následnou dorážku  před prázdnou brankou při zmatku v domácí vápně stačil obránce zbklokovat na rohový kop. V následujících minutách ale hrála Letná. V 57 .minutě vystihl malou domů od Tupého Petr Sýkora obhodil si brankáře a po souboji s ním se pískala penalta. Pokutový kop proměnil do protipohybu Žák. V 74. minutě došlo na obranné polovině k souboji Žáka s Kramerem, při kterém v sobě byli oba hráči zaklesnutí a aktivnější v něm byl hráč Letné. Ze souboje ale vyjeli hráči Ledec a když otočili hru na druhou stranu ozvala se píšťalka rozhodčího. Nespokojenost se zákrokem u lajny totiž vyjádřil hostující Fiedler. Následovala žlutá karta a nepřímý kop. Ledce ale v debatě s rozhdočím pokračovaly. Když už situace vypadala vyřešena vytáhl hlavní rozhodčí pro u něj stojícího Kramera za kritiku na jeho výkon červenou kartu. Aby toho nebylo pro hosty v tu chvíli málo, následný centr se v 76. minutě po teči jednoho z hráčů, pravděpodobně Žáka dostal až do branky. Letná v tu chvíli vedla a svůj náskok už spíše jen bránila. Po jednom ze zákroků si míč brankář míč položil, natáhl si stulpny a znovu ho chytil. Následoval tak nepřímý kop. Svou chybu ale Czibula napravil a střelu Hoffmanna chytil. V největší možnosti zbytku zápasu pak centroval Hoffmann ale Kabát v dobré pozici poslal míč na zadní tyči až přes síť za brankou. Tečku za pro oko nezaujetého diváka velmi zajímavým duelem v nastavení v 93. minutě udělal Žák, který využil dobré práce Petra Sýkory, který obral před vápnem Mareše a naservíroval míč právě útočníkovi atakujícímu hattrick.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Plzeň - Letná
Dalibor Máj, hráč: Do zápasu jsme šli jako jasný outsider, téměř nikdo nám nevěřil. Do 30. min jsme hráli celkem vyrovnanou partii, i když kombinačně jsme nekonkurovali, takového rozehrávače jako je Hoffman, v týmu nemáme. Nicméně poločas 0:2 a šance na dobrý výsledek byla pryč. Zlom ale přišel po centru dobře hrajícího Borkovce, který z pozice beka přehodil z 35 metrů brankáře a náš tým to polilo živou vodou. Rozhodně jsme nebyli lepší než Ledce, ale trpělivě jsme bránili a podařilo se nám srovnat na 2:2. Poté se i intenzita tlaku ze strany Ledců lehce vytratila a po navýšení na 3:2 a vyloučení hostujícího útočníka jsme přidali ještě jeden gól v nastavení a šli slavit první výhru, po už ani nevím kolika zápasech. Soupeř byl velice kvalitní a o to jsou 3 body cennější. Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům, především dorostencům, za odmakaný výkon.

FK Ledce
Jan Mareš, hráč: Utkání mělo dva rozdílné poločasy. V prvním až na prvních 15 minut jsme byli jasně lepší týmem a přidali 2 branky a po zásluze vedli 2:0. Druhý poločas mě hrozně sere a kluky taky. Na 2:1 jsme dostali gól ze 40m, kdy náš gólman špatně odhadl situaci a míč zapadl šťastně pod břevno naší branky. Gól na 2:2 byla vymyšlená penalta pana rozhodčího, který ve druhém poločase pískal tragicky. Pak na našeho hráče byl faul na ČK, který rozhodčí vůbec neocenil karetním trestem. To nás trochu vyvedlo z míry a nechali se zbytečně vyprovokovat a následovala ČK a ŽK pro naše hráče. Gól na 3:2 opět padl z takové haluze, že jsme si pohár hořkosti vypili až do dna. Ke konci zápasu jsme měli ještě pár šancí, které jsme bohužel nevyužili. Soupeři k vítězství gratuluji, ale dnes nevyhrál lepší tým. Příští zápas hrajeme s Rapidem, který budeme chtít porazit.



Sestavy


TJ Sokol Plzeň - Letná
D. Czibula [-] - D. Sýkora [-] , D. Máj [-] , J. Gärtner [-] , S. Žák [-] , J. Toman [-] , J. Hucl [-] , L. Zeman [-] (67. D. Kozlík [-] ) , P. Kraft [-] (85. J. Spěváček [-] ) , P. Sýkora [-] , T. Borkovec [-]

FK Ledce
D. Mazák [-] - O. Tupý [-] (59. A. Pašek [-] ) , L. Janka [-] , V. Mandaus [-] , T. Fiedler [-] (76. M. Vágner ml. [-] ) , M. Hoffmann [-] , V. Kabát [-] , L. Kramer [-] , L. Kraček [-] , J. Mareš [-] , A. Pokorný [-]

ŽK: 69. J. Toman - 70. J. Mareš , 74. T. Fiedler . ČK: 74. L. Kramer .
Počet diváků: 20. Rozhodčí: HAVRÁNEK Martin - KRÁL Tomáš, KRATOCHVÍL Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip experta: remíza

Budeme se snažit vyhrát, ale musím stát oběma nohama pevně na zemi. Snad urveme aspoň bod.

Tip: výhra hostů