Po zkontrolování fotek ze zápasu si myslím, že se ve fitku ještě párkrát objevím, říká s úsměvem Jakub Kabourek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Jakub Kabourek ze Slovanu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Na Smíchově už jste potřebovali zabrat. Bylo vítězství, dobrý výkon a nula pro tebe o to sladší, že jsi dva zápasy předtím dostal vždy minimálně čtyři branky?
Tento zápas byl pro nás velice důležitý, jelikož jsme se potřebovali konečně bodově chytit a ukázat, že naše podzimní forma nebyla jen náhoda. Já osobně jsem si zápas velice užil a musím přiznat, že obdržené góly v předešlých zápasech mi trochu nutily, abych už konečně chytil i něco navíc, což se mi myslím povedlo. Ale za tento zápas musím pochválit celý tým, ať už se jedná o téměř nepropustnou obranu (Jardu, Komína, Láďu a Fílu) mozek naší zálohy Mariho, neúnavného Tomáše s Vričem a nesmím zapomenout taky na naše mladší kluky Máru, Lukáše, Ondru a Kubu. V neposlední řadě bych chtěl vyzdvihnout střelecké umění Rábíka, který momentálně hraje s naprostým klidem a chladnokrevným zakončením.
Hrálo se již v pátek. Co ty a netradiční termíny zápasů. Vyhovuje ti volný celý víkend nebo máš radši klasiku?
Popravdě řečeno mám radši klasiku, jelikož nemusím chvátat z práce rovnou na zápas. Ale kdybyste se zeptali týmového pokladníka, tak ten by určitě hrál nejraději každý pátek (směje se).
Rozhovor děláme krátce po tvých narozeninách. Mohou se tedy kromě přispění za rozhovor na dokopnou, spoluhráči těšit i na nějaké pohoštění?
Určitě klukům do placu něco další domácí zápas dám (směje se).
Jsi odchovancem Meclova, ze kterého jsi se přes Dýšinou dostal až na Slovan. Co tě z Domažlicka na Plzeňsko vedlo a jak se ti zde na Slovanu líbí?
Hlavním důvodem příchodu na Plzeňsko byla vysoká, jelikož se mi na zápasy nechtělo každý týden dojíždět takovou dálku. Na Slovanu jsem strašně spokojen, za což musím poděkovat hlavně Dolfovi (Adam Žák), Cigimu a Pepovi, kteří se mě od první zimní přípravy ujali.
Areál Slovanu je poměrně nový, v posledních letech byl používaný i na finále krajského poháru. Jak jsi spokojen se hřištěm a zázemím?
Popravdě jedná se o jedno z nejlepších zázemí a hřišť, na kterém jsem kdy hrál. V tomto ohledu musím vyseknout poklonu před mentálním koučem Márou Feiferlíkem, který se o hřiště stará jako o své dítě.
Na klubových sociálních sítích jsem si všiml, že v zimě proběhla na hřišti brigáda. Byl jsi přítomný a kdo by se podle tebe s lopatou a jiným náčiním neuživil?
Brigády jsem se samozřejmě účastnil, jelikož bylo třeba připravit hřiště na domácí zápasy. Tohle je těžká otázka, byl jsem tam ten den jen s pár lidmi, ale myslím, že s Márou Langem a Lukášem Králem si určitě zednickou firmu otevřít nemůžeme (směje se).
Když se teď zranil Ruda (Rudolf Kokrhel), jsi jasnou jedničkou rezervního týmu. Je to velký tlak?
Zranění Rudy je pro nás komplikace, jelikož jsme zůstali v týmu "zdraví" jen já a Mára. Tlak samozřejmě cítím, ale není to nic, z čeho bych se měl pos*at, jelikož již sportuji nějaký ten pátek.
Celou sezónu se prý potýkáš s problémy ohledně stehenního svalu. Nebylo by dobré vynechat nějaký den v posilovně?
Je pravda, že se s nedoléčenými věcmi potýkám od příchodu na Slovan neustále, čemuž nepomáhá ani přibývající věk, ale po zkontrolování fotek ze zápasu si myslím, že se ve fitku ještě párkrát objevím (směje se).
Dřív jsi dělal judo. Najde se někdo s kým by jsi měl chuť při zápase nebo při tréninku praštit?
Je pravda, že jsem se judu věnoval podstatnou část mého života, ale potřebu s někým praštiti nemám. Možná tak nevypadám, ale jsem mírumilovný kluk (směje se).
Otázka na závěr. Baví tě víc učit nebo chytat centry z rohu?
Velice zapeklitá otázka. Přikláním se spíš k tomu učení, ale i to chytání centrů se musím pořádně naučit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.