3:1
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2024 15:30

16.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Bolatice ovládly derby s Kozmicemi


Branky


19

Pěkné počasí přilákalo na prajzské derby slušnou diváckou návštěvu. Ta byla svědkem povedeného prvního poločasu ze strany Bolatic, které po půlhodině hry vedly už o tři branky a zadělaly tak na druhou jarní domácí výhru. Naopak Kozmice herně opět nepřesvědčily.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí šli do kabin s tříbrankovým náskokem

Sotva si více než dvě stovky příchozích diváků našly svá místa, mohly hned ve čtvrté minutě shlédnout rychlou úvodní trefu domácího mužstva. Šulův roh na zadní tyč usměrnil hlavou do sítě nekrytý Gaida - 1:0. Zanedlouho to už mohlo být o dvě branky, když nastavená špička kopačky Maršáka orazítkovala tyč. Tentýž hráč pak přestřelil bránu zpoza vápna. Kozmice se pak osmělily k menšímu odporu, měly slušnou desetiminutovku, ale vyjma jediné nepřesné střely kanonýra Mlýnka domácího brankáře Tomíčka prakticky neohrozily. Bolatice zadělaly na vítězství ještě do přestávky. Šamárek vystihl špatnou rozehrávku soupeře a vyslal uličkou do úniku Aleše Baránka, jenž zakončoval úspěšně k tyči - 2:0. Stejný hráč si za několik minut zpracoval Šulův nákop a povedenou ránou z voleje poslal brankáři Černému dáreček pod břevno - 3:0. Záložník Bolatic byl při chuti, v samém závěru první půle se snažil přetavit svůj apetit k hattricku, leč na Černého si nepřišel.

Kozmice už jen korigovaly nepříznivý stav

Hostující trenér Kozelek se pokusil s hrou svých svěřenců něco udělat. Zareagoval tak, že nechal hromadně prostřídat sestavu. Jenže tížený efekt se nedostavil, na hře Kozmic se zásadně nic nezměnilo. Bolatice se už ve druhé půli dopředu tak moc netlačily a víceméně dohrávaly zápas v poklidu. Této jisté pasivity mohli hosté využít, leč nestalo. Ve statistice držení míče sice Kozmice svého protivníka předčily, ale to byl snad jediný kladný ukazatel jejich výkonu. Přesto se aspoň jednoho světlého momentu v zápase hosté dočkali. Alespoň o čestný úspěch kozmické družiny se zasloužil kdo jiný než kanonýr Mlýnek - 3:1. Všechny další ať už přízemní nebo vysoké centry si pozorná stoperská dvojice Bolatic pohlídala. V samém závěru klání mohl ještě udeřit domácí Mac, jenže ten svůj nájezd neproměnil, protože gólman Černý mu jeho úmysl nasadit jestličky vystihl.

      



Ohlasy k zápasu


FK Bolatice
Jiří Šula (asistent trenéra): "První poločas byl z naší strany vynikající. Kluci se pořádně hecli a odehráli fantastický první poločas. I díky němu jsme si vypracovali slušný náskok, který jsme si ve druhé půli hlídali. Soupeř nás sice zatlačil a i snížil, ale my věděli, že máme zápas pod kontrolou. Vybojovali jsme důležité tři body, díky kterým se můžeme zase trochu uklidnit"

TJ Sokol Kozmice
Petr Kozelek (trenér): "Na rovinu řeknu, že si nemyslím, že bychom dnes byli horším týmem než Bolatice. Ale absolutně jsme nezvládli naše taktické pokyny, které jsme si dali před utkáním. Mrzí mě, že se celý týden poctivě připravujeme na standardky a následně v zápase se dopustíme naprosto školáckých chyb. Z celkového výkonu jsem poněkud rozladěn, protože ne u všech hráčů bylo vidět, že by do toho dali své maximum. Někteří si musí uvědomit, že když nebudou makat na sto procent, tak jen těžko budeme sbírat úspěchy"



Sestavy


FK Bolatice
M. Tomíček [-] - J. Monsberger [-] (58. D. Skroch [-] ) , D. Maršák [-] , P. Boček [-] (78. J. Slivka [-] ) , D. Pekárek [-] , V. Baránek [-] (66. R. Plaček [-] ) , J. Šamárek [-] , A. Baránek [-] (66. M. Mac [-] ) , D. Sikora [-] (78. D. Kotík [-] ) , J. Šula [-] , J. Gaida [-]

TJ Sokol Kozmice
D. Černý [-] - T. Müller [-] (41. J. Halfar [-] ) , T. Ivánek [-] (70. V. Blokesch [-] ) , L. Lesniak [-] , R. Křižák [-] (41. Š. Kania [-] ) , L. Kalous [-] (46. O. Vitásek [-] ) , T. Herák [-] (41. M. Smrčka [-] ) , D. Mlýnek [-] , M. Hartmann [-] , D. Bílý [-] , G. Zvara [-]

ŽK: 55. D. Sikora , 84. D. Kotík - 35. D. Bílý , 37. T. Müller , 45. L. Lesniak .
Počet diváků: 213. Rozhodčí: MINICH Marian - ČECHÁK Martin, BARČÍK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Vít Axmann
Tip experta: výhra hostů

Těžké na tipování, ale asi dám dvojku na vítězství Kozmic. Myslím si, že jsou Kozmice v současnosti o něco fotbalovější než Bolatice. Navíc budou chtít odčinit prohru z minulého kola.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza