1:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.04.2024 15:30

16.kolo, Moravskoslezský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Strahovice získaly s lídrem ligy cenný bod


Branky


19

Vedoucí tým soutěže z Darkoviček na jaře poprvé ztratil body, když remizoval na horké půdě rozjetých Strahovic. Ani dlouhá přesilovka hostům nepomohla, aby svého soupeře přehráli a udrželi si v tabulce nadále tříbodový náskok. Strahovice dokázaly na jaře i napotřetí bodovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Darkovičky vstřelily gól do šatny

Oba týmy se v úvodních jarních kolech chytly na výbornou a navíc i prosazovaly střelecky. Což v mnohem napovídalo, že by se diváci mohli dočkat podobného průběhu i v nedělním klání ve Strahovicích. Jenže žádná extra podívaná, která by nabídla spoustu brankových příležitostí, se nedostavila. Tentokrát se hrálo spíše takticky. Hosté měli v prvním poločase menší územní převahu, ale k vážnějšímu ohrožení strahovické brány se nedopracovali. Totéž ale platilo na druhé straně. Veškerá snaha přehrát soupeře přes nákopy skončila na pozorné defenzívě Darkoviček. Když už to vypadalo, že první poločas nic zásadního nenabídne, udeřili hosté v samém závěru po standardce. Rohový kop Turanského nevyhodnotil brankář Nevřela zrovna nejlépe. Po nejistém zákroku se balón odrazil pouze k nekrytému Kalvarovi, jenž pohodlně skóroval do sítě a podtrhl svou současnou skvělou formu - 0:1. 

Strahovice v oslabení srovnaly skóre

Domácí Strahovice se plně soustředily na výpady rychlonohého Moravce, které stojí z poloviny za úspěchem Darkoviček. Víceméně se jim tato taktika dařila plnit. Ale když už jim sprinterský forvard přeci jen jednou pláchl, musel kapitán Ondřej Pekárek šlápnout na brzdu a to bohužel i za cenu vyloučení. Strahovice tak dohrávaly v deseti mužích. Jenže jejich soupeř přesilovku vůbec nevyužil. Hra v oslabení domácímu týmu naopak plně svědčila, tým se semknul a bojoval s vypětím všech sil. Po stranách dvakrát pláchli Vojtěch Malchárek a Továrek, ale své akce nedotáhli tak, jak by se od kvalit útočníků očekávalo. Přesto se domácí parta dočkala zaslouženého vyrovnání. Slanina přenesl hru na pravou stranu, odkud Stříbný naservíroval přesný centr na hlavu Tomíčkovi a ten do protipohybu nedal šanci gólmanovi Chvějovi - 1:1. Hosté se aspoň v závěru dopracovali k menšímu soustavnému tlaku. Staniek po jednom z výpadu hledal nastavenou nohu Moravce, ale ta byla krátká. I proto skončilo utkání nerozhodně a Darkovičky ztratily dva body. Přesto zůstávají nadále v čele soutěže.

 



Ohlasy k zápasu


SK Meteor Strahovice
Jiří Pekárek (trenér): "Musím týmu poděkovat, že se po vyloučení našeho kapitána ještě více semkl a vydal ze sebe maximum. Odměnou je nám cenný bod proti prvnímu týmu soutěže. V první půli jsme to zkoušeli hrát více po vrchu, ale moc s tím neuspěli. Tak jsme od druhé půle zkusili hrát pro změnu více po zemi a s tím soupeře dokonale zaskočili. Bod za remízu je proto zasloužený"

FK Darkovičky
Marcel Melecký (trenér): "Do Strahovic jsme jeli zase v okleštěné sestavě, protože se nám v pátek na tréninku zranil další stoper, takže jsme museli improvizovat. Samotný zápas moc pohledný pro diváky nebyl, bylo to spíš takové soubojové utkání, hodně se nakopávalo. Chvílemi to bylo i trochu vyhrocené, prostě jako každý zápas, na který sem jedeme. Mrzelo mě, že jsme z přesilovky nic nevytěžili. Místo, abychom soupeře skolili, tak jsme se nechali zmačknout. Soupeř šťastný za bod. My výsledkově ztratili dva body, ale herně bod získali. I ten musíme brát pozitivně"



Sestavy


SK Meteor Strahovice
J. Nevřela [-] - Š. Továrek [-] (92. P. Slavík [-] ) , O. Pekárek [-] , J. Stříbný [-] , V. Tomíček [-] , V. Malchárek [-] , L. Slanina [-] , M. Pekárek [-] , J. Josefus [-] , M. Tomíček [-] , J. Boček [-] (29. D. Beneš [-] )

FK Darkovičky
F. Chvěja [-] - T. Kalvar [-] , A. Kuřidém [-] , J. Klečka [-] , T. Kabich [-] , L. Moravec [-] (85. P. Kabisch [-] ) , J. Hanauer [-] , P. Turanský [-] , Š. Staniek [-] , D. Kempný [-] (65. A. Fojtík [-] ) , L. Lindovský [-]

ŽK: 45. V. Malchárek - 31. P. Turanský , 51. J. Klečka , 62. D. Kempný , 75. A. Kuřidém . ČK: 50. O. Pekárek .
Počet diváků: 320. Rozhodčí: MĚKÝŠ Adam - ŠIGUT Pavel, KASZPER David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jiří Lusar

Expert: Vít Axmann
Tip experta: výhra hostů

Strahovice jsou doma nepříjemné, začaly i střílet góly. Ale na body to stačit nebude. Darkovičky potvrdí roli favorita a udrží se i nadále v pozici lídra soutěže.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích