Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.10.2015 12:00

12.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jičín zvládl zápas s Rychnovem


Branky


0

Po rozpačitých výsledcích z minulých kol dokázali fotbalisté Jičína zabojovat a díky rychlým protiútokům zdolali Rychnov 4:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivnější domácí se ujali vedení

V úvodu zápasu se oba týmy snažily hrozit po standardních situacích. Během prvních minut rozehrával Jičín i Rychnov rohový kop, opakovaná zakončení obou týmů se však skrze změť hráčů nedostala k brankářům. Skóre se změnilo v 21. minutě. Na pravé straně přebral přihrávku od Dominika Zezulky Marek Kocourek. Záložník Jičína poslal přízemní centr do pokutového území, kde byl při bránění nedůrazný rychnovský obránce, a Ondřej Chramovský tak mohl poslat Jičín do vedení. 

Hosté z Rychnova dokázali svého soupeře přitlačit k jeho pokutovému území díky dobrým centrům. Po jednom z nich se hosté dostali v 30. minutě k nebezpečné hlavičce na zadní tyči. Domácí měli občas problémy odklidit míč pryč ze svého pokutového území. Z takových situací ale dokázali Rychnovští vytěžit pouze nedůrazné a nepřesné střely. Ve 32. minutě se pár vteřin radoval z gólu Tomáš Haken. Jeho radost ze zakončení ve skluzu však překazil pomezní rozhodčí a jeho praporek. 

V nastaveném čase prvního poločasu se po ubráněném rohu dostali k rychlému brejku domácí fotbalisté. Střelu Michala Vacka vyrazil brankář Marek Pěnička pouze k Marku Kocourkovi. Domácí hráč ale z nadějné pozice přestřelil branku. První poločas tak skončil těsným vedením Jičína. 

Jičín hrozil ze samostatných úniků

Druhý poločas otevřeli Rychnovští další šancí po standardní situaci. Ve 48. minutě rozehrával přímý kop Jakub Nosek, jeho střelu tečovala jičínská zeď a všichni aktéři na hřišti několik vteřin pozorovali, kam se míč snese. Tečovaný balon se nakonec snesl na břevno, od kterého se odrazil do autu. Rychnov v prvních deseti minutách druhého poločasu ohrožoval jičínskou brankou pomocí centrovaných balonů. Ty se snášely nebezpečně do pokutového území Jičína, kde je však vesměs dokázali domácí obránci uklidit do bezpečnějších prostorů. 

V 66. minutě se domácím podařil důležitý průlom ve vývoji zápasu. Tehdy se do úniku po pravé straně dostal Michal Vacek. Pro zakončení byl v příliš velkém úhlu, a proto jičínský záložník zvolil přihrávkou přes celou šíři pokutového území na volného Tomáše Hakena, který neměl problém se zakončením do rychnovské branky. S rychlými náběhy Jičína měli hosté problémy a díky tomu dokázali domácí de facto rozhodnout zápas. V 73. minutě nezachytili hosté další náběh po pravé straně, kde se opět rozběhl Marek Kocourek. Kocourkova snaha o přelobování sice nemířila mezi tři tyče, míč do sítě stihl doklepnout Michal Vacek, který tak zvýšil na 3:0. V 77. minutě se po přihrávce Jana Drusana dostal k sólu přes půl hřiště Ondřej Chramovský. Domácí útočník se ale kličkou kolem brankáře Pěničky vyhnal do příliš velkého úhlu, a jeho následné zakončení tak rozvlnilo pouze boční síť rychnovské branky. 

Domácí se dostávali k dalším šancím, v 83. minutě však skórovali hosté. Rychnovský centr z pravé strany nedokázala domácí obrana pokrýt a ke gólovému zakončení se ve vápně dostal Roman Zajíček. Dvougólový rozdíl vydržel na světelné tabuli pouze jedinou minutu. V 84. minutě se k úniku dostal Marek Kocourek, který korunoval svůj výborný výkon v zápase lobem přes brankáře Pěničku a završením výsledku na konečných 4:1. 



Ohlasy k zápasu


SK Jičín
Miroslav Jeník - trenér mužstva SK Jičín: Naše vítězství v dnešním utkání je zasloužené, byli jsme lepší, aktivnější na míči, silnější v kombinaci. Jen škoda, že některé další dobré šance zůstaly neproměněny. Hosté byli nebezpeční hlavně při standardních situacích. Přál bych si, abychom takovou chuť do hry, zaujetí a bojovný výkon předváděli v každém zápase.




Sestavy


SK Jičín
M. Puš [-] - T. Veg [-] , J. Ulvr [-] , L. Haken [-] , F. Materna [-] - M. Miler [-] (70. J. Drusan [-] ) , M. Vacek [-] , T. Haken [-] (81. M. Jeník [-] ) , D. Zezulka [-] , M. Kocourek [-] - O. Chramovský [-] (77. P. Horáček [-] )

FC Spartak Rychnov nad Kněžnou
M. Pěnička [-] - M. Bárnet [-] , M. Pups [-] , L. Brandejs [-] - J. Nosek [-] , S. Pohl [-] , F. Brož [-] (46. D. Hanyk [-] ) - D. Trejtnar [-] (73. J. Jedlinský [-] ) , R. Zajíček [-] , J. Počtýnský [-] (39. M. Valášek [-] ) , M. Semerád [-] -

ŽK: 70. M. Miler .
Místo: Jičín, UMT. Počet diváků: 79. Rozhodčí: Janeček Štěpán - TREJBAL Adam, KOUT Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.