0:2
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2015 10:15

10.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Kostelec dokázal vyhrát na hřišti hradecké Slavie


Branky


0

Po třech výhrách v řadě poznali fotbalisté hradecké Slavie další porážku. Ve víkendovém duelu nestačila Slavia na nováčka soutěže Kostelec nad Orlicí. Na hřišti v Hradci Králové se hrálo důrazné a bojovné utkání, které zvládli lépe hosté a posunuli se před svého soupeře na třetí místo tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Důrazná hra na obou stranách

Hradecká Slavie v prvních minutách více držela balon, kombinací se snažila ohrožovat hostující obranu centry z křídelních pozic. V úvodu nebezpečně pálil po sraženém rohovém kopu útočník domácích Šimon Derner. Brankář hostů Lukáš Junek plachtil za jeho střelou, která nakonec skončila vedle levé tyče kostelecké branky. Domácí fotbalisté drželi většinu času míč na svých kopačkách, jejich kombinaci však srážely nepřesnosti, které zbrzďovaly útočné akce, a dávaly tak Kosteleckým čas zformovat se.  V 25. minutě se domácím podařilo dostat do pokutového území Kostelce díky několika opakovaným centrům. Brankář Junek byl ale připraven a centrované balony vyboxoval pryč od své branky.

Fotbalisté Kostelce většinou trpělivě utěsňovali prostory pro slávistickou kombinaci a několikrát se jim podařilo přejít do protiútoku, které musely domácí hasit fauly. Jeden protiútok se hostům vydařil v 27. minutě, kdy se dostali až do vápna domácích, se zakončením si ale dokázal brankář Jan Moník poradit a balon vyrazil.

S přibývajícím časem se na hřišti začalo přiostřovat. Domácí museli řešit své chyby v kombinaci a následné protiútoky Kostelce fauly, s jejichž posuzováním a trestáním nebyli příznivci hostů mnohdy spokojeni. Fauly a žluté karty přibývali i na straně Kostelce nad Orlicí, který rovněž několikrát nechal otevřená vrátka v obraně.

Postupná kombinace Slavii příliš nevycházela, domácí fotbalisté se proto snažili prosadit individuálně. Z technických fines vzniklo několik střeleckých pokusů zpoza vápna, které dokázal gólman Junek pochytat.

 

Krátce před poločasem se po faulu Antonína Řeháka zranil útočník domácích Šimon Derner, který opustil hřiště na nosítkách a do druhé půle už nezasáhl. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou, větším úspěchem obou týmů je možná to, že i po pětačtyřiceti minutách bylo na hřišti stále dvaadvacet mužů. 

Hosté potrestali chyby domácích

I ve druhém poločase se hrálo velmi důrazně. Fotbalisté Slavie více drželi balon a hosté se snažili o rychlé protiútoky do rozhozené obrany domácích. V 52. minutě se Kostelečtí dostali do vápna Slavie, a podařilo se jim prostřelit brankáře Moníka, brankář domácích ale míč zpomalil natolik, že se za brankovou čáru nedostal a obrana jej odkopla do bezpečí. Kostelečtí se osmělovali čím dál tím víc a v 63. minutě se jim podařilo skórovat. Hosté vystihli kombinaci Slavie a dlouhou přihrávkou se za obranu domácích dostal Jan Švandrlík. Útočník Kostelce kličkou obešel gólmana Moníka a střelou do prázdné branky otevřel skóre zápasu.

 

Domácí se snažili o vyrovnání, nedařilo se jim však změnit svůj styl hry, který v dosavadním průběhu úspěch nepřinesl. Slávisté se nadále snažili o postupnou kombinaci ve středu hřiště a přihrávky na krajní záložníky. Tyto prostory si ale hosté dokázali pokrýt, a domácí se tak k ničemu vážnějšímu nedokázali dostat. V 77. minutě domácí faulovali ve středu hřiště. Rozehrávky se ujal Antonín Řehák, který místo přihrávky zvolil přímou střelou na branku. Řehák svým troufalým pokusem zaskočil gólmana Moníka a míč se snesl do sítě Slavie. Kostelečtí se dostali do dvougólového vedení, které už ve zbytku zápasu nepustili. Ve velmi bojovném a tvrdém zápase dokázal Kostelec nad Orlicí vybojovat tři body za výhru 0:2.



Sestavy


FC Slavia Hradec Králové
J. Moník [-] - M. Šolc [-] , M. Mottl [-] , M. Hloušek [-] , J. Lán [-] - V. Horák [-] , M. Hutla [-] (81. M. Klicnar [-] ) , J. Linhart [-] , M. Brázda [-] - J. Havrda [-] , Š. Derner [-] (46. D. Chobotský [-] ) -

FK Kostelec nad Orlicí
L. Junek [-] - J. Švandrlík [-] (88. J. Šrámek [-] ) , L. Plocek [-] (91. J. Kvasnička [-] ) , D. Krupka [-] (67. D. Marek [-] ) , P. Klapal [-] , M. Cvejn [-] , F. Kadavý [-] , A. Řehák [-] , L. Šrámek [-] , K. Kaplan [-] , J. Mlynář [-]

ŽK: 20. J. Linhart , 31. M. Hloušek , 73. M. Hutla - 34. L. Plocek , 37. K. Kaplan , 41. A. Řehák .
Místo: Slavia HK. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Šedivý Michal - VÍTEK Pavel, MLYNÁŘ Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.