Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.08.2015 14:30

1.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jičín v úvodním zápase přejel Týniště devíti brankami


Branky


0

Rázným krokem vstoupili do nové sezony fotbalisté Jičína, kteří porazili loni divizní tým Týniště nad Orlicí vysoko 9:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Počátek demolice

Dalo se očekávat, že kostra Týniště, která loni kopala v Divizi se pro Krajský přebor změní. Mnohé odchody z týmu Týniště byla znát od první sekund úvodního utkání v Jičíně. Domácím se povedl vstup do zápasu na výbornou - už po 17 vteřinách se dostali do vedení díky pohotové střele Ondřeje Chramovského. 

Brzká branka citelně povzbudila domácí tým, který si v následujících minutách vytvářel jednu šanci za druhou, střelecké pokusy domácích fotbalistů však často končily nad brankou Týniště. Po sérii spálených tutovek si domácí spravili chuť v 16. minutě, kdy se ve vápně ocitl Marek Kocourek, ten si zasekl míč čímž obešel hostujícího obránce a nekompromisní střelou zvýšil vedení Jičína na 2:0. V následujících minutách to byli opět převážně domácí, kdo se staral o střelecké pokusy. Střely Chramovského ani Vacka se ale neujaly. 

Další důležitý okamžik utkání přišel ve 29. minutě, kdy se do vápna hostí dostal Marek Kocourek a brankář Jan Rolejček ho nedokázal zastavit nijak jinak než nedovoleným způsobem, za který byl navíc potrestán červenou kartou. S nařízenou penaltou si poradil kapitán Jičína Jakub Ulvr.

Oslabené Týniště bylo v deseti hráčích ještě odevzdanějším soupeřem než dosud a za celý poločas se nedostalo k výraznějšímu ohrožení branky Jičína, ve které se opaloval Michael Puš. Ani domácí se ve zbývajících minutách nedokázali prosadit, když další várku šancí zahodili Chramovský i Vacek. 

Prohra Týniště v suchém triku

Útočník domácích Ondřej Chramovský se opět dočkal hned v úvodu druhé půle. Fotbalisté Jičína vystihli ledabylou rozehrávku hostů a vyslali právě Chramovského, který se prosmýkl kolem obránce a přízemní střelou zvýšil ve 47. minutě na 4:0. Hosté se výrazněji osmělili až po hodině hry, se Slezákovou střelou z rohu vápna neměla ale brankář Puš výraznější problémy. 

A tak to byli opět domácí, kdo zařídil další změnu skóre. V 71. minutě se brankář Puš nebojácně pustil s míčem téměř až na polovinu hřiště, hráči Týniště před ním couvali, takže měl spoustu času na dlouhou přihrávku, která našla rozeběhnutého Tomáše Vega a ten výborný míč do běhu od svého brankáře přetavil v pátou branku Jičína. V 77. minutě podnikli domácí hráči akci po křídle, Maternův centri sice Michal Voldán napálil jen do prostřed branky, kde stál brankář Týniště, následná dorážka Jana Drusana už ale znamenala šestý gól Jičína. 

I přes panujícíc horko se domácí nadále chtěli fotbalem bavit a přidávali další branky. V 84. minutě poslal Voldán křižnou přihrávku do pokutového území Týniště, tam se k balonu dostal Vojtěch Horáček a v pohodě zvýšil na 7:0. Michal Voldán se ještě stihl prosadit v závěru utkání, v 85. minutě si nejprve na hranici ofsajdové linie počkal na míč a dostal se k samostatnému úniku proti brance Týniště, po klidném zakončení následovala osmá gólová radost domácích. Gólový účet uzavíral Michal Voldán o minutu později, kdy stál na konci akce dva na nikoho a doklepnutím do brázdné branky stanovil konečné skóre 9:0.

Často se používá fráze "vítězství v suchém triku" v tomto případě by to ale mělo platit opačně - hráči Týniště se v horkém počasí příliš nezapotili a v suchém triku si z Jičína odvezli vysokou porážku 9:0.



Sestavy


SK Jičín
M. Puš [-] - T. Veg [-] , M. Kocourek [-] , M. Vacek [-] (68. T. Bucek [-] ) , M. Miler [-] (84. L. Haken [-] ) , O. Chramovský [-] (58. M. Voldán [-] ) , P. Mikolášek [-] (78. V. Horáček [-] ) , J. Řeháček [-] , J. Drusan [-] , J. Ulvr [-] , F. Materna [-]

SK Týniště nad Orlicí
J. Rolejček [-] - A. Tomášek [-] , M. Pavlas [-] , J. Lemfeld [-] , M. Winkler [-] - Š. Ráček [-] (69. J. Winkler [-] ) , L. Slezák [-] , M. Matoušek [-] , M. Novák [-] - T. Voda [-] (32. K. Baťha [-] ) - J. Hladík [-]

ŽK: 59. J. Drusan - 83. M. Pavlas . ČK: 29. J. Rolejček .
Místo: Jičín, UMT. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Bačo Ondřej - SLAVÍČEK Lukáš, BEČVÁŘ Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.