0:1
(0:0)
52. Z. Volek (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.05.2016 17:00

30.kolo, ČFL A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Viktorka přemohla soupeře gólem z penalty


Branky


52. Z. Volek (p.)
0

Žižkov dál sbírá body ve velkém a bude se rvát o postup. Na výhru v Čáslavi se ale pořádně nadřel, Volek spasil Viktorii až proměněnou penaltou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bez branek

Sestupující Čáslav se mohla postarat o překvapení kola, pokud by rozjetou Viktorku zastavila. Hosté si v úvodu vypracovali několik standardek, ale Nguyen vše pohlídal. A tak se po svém prvním rohovém kopu málem prosadili Čáslavští. Frejlachův centr ale Hell do sítě nedopravil. Nguyen následně krotil Volkovu tvrdou střelu. Žižkov hrál s míčem na svých kopačkách častěji než soupeř, ale chyběla mu dobrá finální přihrávka, kterou by zaskočil pozorně bránícího soupeře. Zadařilo se až ve 43. minutě, kdy byl sám před Nguyenem Křeček, čáslavský gólman si připsal výborný zákrok.

Volek se penalty nebál

I v úvodu druhé půle byli Žižkovští aktivnější. A brzy jejich aktivita byla odměněna. Ve vápně byl faulován Pavlata, zodpovědnost se zahráváním přímého kopu na sebe vzal Volek a uspěl – 0:1. V 73. minutě pak Nguyen nadvakrát zlikvidoval Podrazkého zakončení, Soukup žádné nebezpečí před svou bránou řešit nemusel. Čáslav si svou velkou šanci schovávala na samotný závěr. Žižkovští chybovali v defenzivě a Frejlach byl rázem sám před brankářem. Jako kdyby se ale příležitosti zalekl a mířil nepřesně. Žižkov už si pak vše pohlídal, i přes velmi nervózní závěr, a připsal si tak potřebné tři body v boji o FNL. Zápy, Jirny, Žižkov nebo Chrudim – kdo se bude na konci radovat z titulu?



Ohlasy k zápasu


FK Čáslav
Jiří Antoš (trenér, pro fkcaslav.cz): „Hráli jsme se soupeřem, který má postupové ambice. Měli jsme navíc velmi těžkou nominaci k zápasu, kdy nastoupili tři hráči, kteří museli hrát i v sobotu za béčko. Proto jsme museli hrát defenzivně z obrany a čekat na brejk. Soupeř nás samozřejmě přehrával, ale my jsme mu toho moc nedovolili. Naše hra měla účel. Navíc jsme mohli dokonce vyrovnat. Během zápasu jsme měli dvě velké šance. Penalta byla nařízená po sporné situaci.“

FK Viktoria Žižkov
Zdeněk Hašek (trenér, pro fkvz.cz): "Soupeře jsme přestříleli poměrem 28:4, ale je pravdou, že na nějaké vyložené šance, které by mohly vyústit ke vstřelené brance, to bylo zhruba 2:2. Opakoval se tedy známý scénář, kdy my musíme vítězit a soupeř proti nám nemá co ztratit. Ten penaltový kontakt byl zcela jasný a nebylo o čem diskutovat. I z naší lavičky to bylo vidět. Zdeněk Volek to vzal tentokrát na sebe. V zápase se mu dařilo, věřil si a je dobře, že dokázal tuto situaci vyřešit úspěšně. U nás je prostě problém, že nedokážeme přidat pojišťovací branku na 2:0 a o vítězství se potom strachujeme až do konce. Přitom šance na to měli Křeček v prvním nebo Marek ve druhém poločasu. Nejdůležitější nyní je skutečnost, že máme osmnáctý korálek na šňůře vyhraných zápasů a musíme jít dál. Cíl je daný a k němu vedou tříbodové zisky v dalších zápasech. Následující série neděle – středa – neděle, tedy doma Chrudim, venku Táborsko B a Zápy mohou být rozhodující. Tým pracuje a je odhodlaný, to už bylo cítit před dnešním zápasem v průběhu tréninkového týdne. Musíme jít prostě dál s maximální koncentrací a odhodláním.“



Sestavy


FK Čáslav
F. Nguyen [-] - P. Jeníček [-] , M. Frejlach [-] , M. Král [-] (73. M. Výborný [-] ) , R. Richard [-] , J. Špičák [-] , M. Hell [-] , P. Váňa [-] , R. Zoufalý [-] (70. D. Martínek [-] ) , P. Kunášek [-] , J. Strnad [-] (46. R. Vajgl [-] )

FK Viktoria Žižkov
L. Soukup [-] - V. Šandera [-] , V. Klán [-] (63. M. Hurka [-] ) , T. Petrášek [-] , J. Šimkovský [-] , L. Křeček [-] (63. J. Marek [-] ) , T. Dočekal [-] (52. J. Trýzna [-] ) , M. Kodr [-] , M. Pavlata [-] , M. Podrazký [-] , Z. Volek [-] (73. J. Svatonský [-] )

ŽK: 56. R. Zoufalý , 61. P. Váňa , 81. P. Jeníček , 90. J. Špičák - 24. T. Dočekal .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Rejžek Pavel - PRŮCHA Miroslav, KOUBA Štěpán.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.