FOTO: Derby zvládl Vroutek


Branky


0

K derby v Kryrech nastoupil A tým Vroutku v osvědčené sestavě tentokrát opět bez zahraničních posil. Fotbalové počasí i návštěva v hledišti dávala tušit pěknému sportovnímu zážitku. Oba týmy bojují na čele tabulky 1. B třídy a očekával se tuhý boj. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté byli lepším týmem

Do zápasu vstoupili lépe hosté, kteří si vytvořili mírný tlak a měli v úvodu zápasu zřetelnou převahu. Hráči se dostávali do šancí, ale buď je zlikvidoval brankář Bartoš, nebo střely minuly jeho branku. Pelikán Jakub z Vroutku měl svoji první šanci již ve třetí minutě. Do brankáře mířil i Fedoriško a Heinz a ve 13. minutě předvedl Bartoš krásný zákrok, kterým vytahoval z branky hlavičku Bešíka. Ten zakončoval po rohovém kopu. Domácí se nemohli dostat do tempa a branku Libora Klíče ohrožovali jen sporadicky.

 

První velkou šanci měli po zákroku brankáře Klíče, který po faulu dostal žlutou kartu ve 20 minutě a následoval volný trestný kop. Marek Břečka mířil vysoko nad. Nedáš, dostaneš. Tohle pravidlo se potvrdilo ve 25. minutě. Hosté zúročili svůj úvodní tlak brankou Romana Pelikána, který usměrnil zblízka do sítě nahrávku z pravé strany útoku. Po obdržené brance se domácí probudili, hra se brzy vyrovnala a byly to tentokrát hráči Kryr, kteří měli více ze hry. Obrana hostů měla najednou více práce, ale dařilo se jim tlak domácích eliminovat. Ve 31. minutě měl velkou šanci Němčák, který přešel přes několik hráčů Vroutku a podařilo se mu i zakončit, ovšem jeho střela šla nad branku. Ani jednu z šancí již žádné mužstvo do konce poločasu neproměnilo a do kabin se šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas byl bohatý na góly

Druhý poločas začala další velkou šancí Jakuba Pelikána, který nezakončil přesně a pak už přišli ke slovu domácí. V 54. minutě zachytil Svída přihrávku za obranu hostů, míč zpracoval a brankáři nedal šanci. 1:1. V 68. minutě pronikl Beránek z Kryr přes obranu hostu až k brankové čáře, a jeho zpětná přihrávka směřovala na nabíhajícího Níteka a ten nezaváhal. Střelou po břevno otáčel výsledek a domácí vedli 2:1.

 

Vroutek po vstřelené brance zažíval krušné chvilky. Kombinace se nedařily, záložníci ztráceli pohyb a chyběli při obraných akcích a naopak obránci nestačili podporovat útočné akce. Padlo několik ostřejších slov a vyměňovali se názory. V této fázi musel vytáhnout brankář Klíč několik parádních zákroků a jeho zásluhou se skóre neměnilo. Naštěstí požár uhasil Jakub Pelikán, který v 74. minutě krásně usměrnil hlavou centr Machyny z trestného kopu. Krize byla zažehnána a mužstvo začalo opět makat. Hra se vyrovnala a obě mužstva chtěla strhnout vítězství na svou stranu. Oba brankáři se blýskli svými zákroky a zdálo se, že dojde nakonec na rozhodování v penaltovém rozstřelu. Nakonec k tomu ale nedošlo, protože opět Pelikán získal přihrávku na velkém vápně uvolnil se přes obránce a svým druhým gólem v zápase obrátil výsledek utkání tentokrát na stranu hostů. To se stalo v 84. Minutě a Vroutek již pohodlně dohrál zápas do vítězného konce.

 

Z horké půdy v Kryrech si tak vroutečtí nakonec odvezli všechny body a po tomto kole jsou již na třetím místě tabulky. Na svého sobotního soupeře mají náskok dvou bodů, ovšem Kryry mají do konce ještě dva zápasy a Vroutek končí již příští týden s Ervěnicemi doma. V posledním kole má Vroutek volný los. Nic tedy ještě není rozhodnuto, ale již teď je možno první tým Vroutku pochválit za předváděnou hru a za jeho jarní tažení soutěží. Porazit je dokázal pouze Spartak Perštejn a v Braňanech oslabený tým bral jen dva body za vítězství na penalty.

 

Tým svými výsledky i hrou získal zájem Vrouteckých fanoušků a v tomto ohledu byla loňská fúze s mužstvem Velké Černoci dobrým počinem. Bohužel se nedá totéž říci o rezervě Vroutku, která doplácí na nedostatek vhodných hráčů klubu na dvě soutěže. Fanoušci budou v očekávání, jak si s tímto problémem poradí vedení klubu v příštím ročníku.

(hyk)



Sestavy


SK "Havran" Kryry
R. Bartoš [-] - L. Němčák [-] (87. J. Vágner [-] ) , T. Beránek [-] , M. Sekáč [-] , M. Nítek [-] (75. P. Werner [-] ) , O. Svída [-] , M. Nítek [-] , J. Sklenář [-] (61. O. Svída [-] ) , M. Břečka [-] , L. Cimr [-] , M. Vetengl [-]

FK Vroutek
M. Klíč [-] - J. Baierl [-] , M. Heinc [-] , J. Fedoriška [-] , Z. Machyna [-] , P. Chroust [-] , J. Zvoníček [-] , J. Pelikán [-] , R. Pelikán [-] (66. J. Balák [-] ) , J. Umlauf [-] , J. Bešík [-]

ŽK: 73. M. Nítek - 20. M. Klíč , 90. Z. Machyna .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Mareš Jaroslav - MAREŠ Jaroslav, TROJAN Michal.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.