0:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.03.2016 14:30

16.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby mezi Novým Městem a Dobruškou zvládli lépe hosté


Branky


0

Jarní část sezony otevřelo derby mezi Novým Městem a Dobruškou. I přes počáteční aktivitu a územní převahu domácích se nakonec radovali hosté, kteří dokázali lépe využívat své šance. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Optická převaha domácích

Domácí ohrozili soupeřovu branku už v deváté minutě, kdy zpočátku nevinný nákop z poloviny hřiště Vladimíra Jelena málem zaskočil brankáře hostů Jiřího Matějů, gólman Dobrušky však stihl míč vyškrábnout na roh. Novoměstští v dalších minutách více drželi balon na svých kopačkách, jejich místy statická kombinace ale probíhala v bezpečné vzdálenosti od vápna hostů.

Ve dvacáté minutě se do úniku po pravé straně dostal domácí Jan Paďour. Tváří v tvář brankáři Matějů se snažil najít prostor mezi nohama brankáře Dobrušky, ten však zareagoval pohotově a nedal domácímu hráči prostor ke skórování.

 

V dalším průběhu poločasu se domácí několikrát prodírali směrem k brance Dobrušky, jejich postup zastavovali hosté nedovolenými zákroky. Ani po centrech ze standardních situací se ale Nové Město neprosadilo. Dobruška se v zápase rozjížděla pomaleji a jejich šance na rychlé protiútoky ztroskotávaly na nepřesných přihrávkách. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou. 

Dobruška efektivněji využívá své šance

Obraz hry na začátku druhé půle byl podobný jako v prvním poločase. V 50. minutě domácí vybojovali míč na pravé straně hřiště, Jan Paďour se obtočil kolem obránce Dobrušky, ale jeho rána z hranice vápna pouze vyprášila rukavice brankáře Matějů. O minutu později se k odraženému míči na druhé straně dostal hostující Pavel Krahulec, jeho prudká střela z voleje ale mířila pouze do středu branky, a proto s ní brankář Václav Krunčík neměl výraznější problémy.

V 57. minutě se poprvé měnilo skóre. Dlouhý balon od obrany zastavil na hranici pokutového území dobrušský Aleš Hašek, kterému nevadilo, že se nachází v poměrně velkém úhlu, a šajtlí umístěnou do horního rohu branky překonal domácího gólmana Krunčíka. Vedoucí branka hosty povzbudila a o několik minut později mohli přidat druhý zásah. V 63. minutě se neobsazený Aleš Hašek dostal k hlavičce v pokutovém území domácích. Hašek ale nenapodobil svůj úspěch z předchozích minut a jeho zakončení skončilo mimo branku.

Nové Město se nevzdávalo a snažilo se o rychlé vyrovnání. Na konci 69. minuty rozehrávali domácí standardní situaci z pravé strany. Na centr si v pokutovém území naskočil Jakub Vít, jeho hlavička se ale snesla pouze na břevno branky hostů. Další výraznou příležitost k vyrovnání měli domácí v 78. minutě. Domácím se podařilo přelobovat brankáře Matějů, jeho práci ale zastal obránce Pavel Effenberk, který odkopl míč z brankové čáry.

 

S přibývajícím časem se ve vysunuté obraně domácích objevovala větší a větší okénka. Toho Dobruška využila v 89. minutě, kdy definitivně rozhodl Jakub Mikušík. První jarní utkání tak lépe zvládli fotbalisté Dobrušky, kteří si z Nového Města odvážejí výhru 0:2.



Sestavy


MFK Nové Město nad Metují
V. Krunčík [-] - L. Kudláček [-] , V. Jelen [-] - P. Růžička [-] (83. V. Maur [-] ) , T. Voráček [-] , A. Lelek [-] (46. L. Zákravský [-] ) , D. Nejman [-] , M. Klikar [-] , J. Vít [-] , P. Zákravský [-] - J. Paďour [-] (63. A. Valášek [-] )

SK Dobruška
J. Matějů [-] - J. Effenberk [-] , L. Žid [-] , F. Šotola [-] , P. Effenberk [-] - P. Krahulec [-] , J. Mikušík [-] , R. Čopík [-] , J. Havlík [-] (80. A. Zilvar [-] ) , D. Eimann [-] - A. Hašek [-] (84. M. Majer [-] ) -

Počet diváků: 120. Rozhodčí: Klečka Ivan - ŠILING Karel, ŘÍHA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.