FOTO: Sporting nakonec zdolal oslabený Řepov


Branky


0

V sobotu se na Astonce potkal rozjetý Sporting s Řepovem a očekával se vyrovnaný zápas. To se nakonec potvrdilo i přesto, že Řepov díky šíři svého kádru musel od 20. minuty hrát v oslabení. Sporting ovšem zápas rozhodl až v poslední půlhodině, i tak si ale připsal další tři body za výhru 3:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Řepov od 17. minuty v deseti

Do utkání lépe vstoupili domácí fotbalisté, kteří více drželi míč na svých kopačkách a byli aktivnějším týmem. Jejich dobrý vstup do zápasu potvrdila 6. minuta, když si na pas Křepelky mezi stopery naběhl Viktor Povšík a přehodil gólmana Babčáka - 1:0. Řepov se spíše soustředil na pozorné bránění i vzhledem k tomu, že na Astonku přijel s pouhými jedenácti hráči. Velkou komplikací bylo pro Řepov zranění Macháčka, který musel již v 17. minutě nedobrovolně opustit hrací plochu a tak hosté dohrávali zápas v deseti. Ovšem tento moment jakoby domácí hráče uspal, naopak Řepov se stal nebezpečnějším týmem. Ve 25. minutě mohlo přijít vyrovnání, ovšem Javůrkovu střelu vyrazil na tyč gólman Toncar. Hosté se také snažili hrozit ze standartních situací, které zahrával Lochman. Jeho první nabídku tečoval pouze těsně vedle brány Rambousek, ovšem ve 45. minutě další Lochmanův centr proměnil v branku dobře hrající Drahota. Po klasickém gólu do kabiny byl tak poločasový stav vyrovnaný.

Rozhodl střídající Mulač

Druhý poločas nabídl podobnou podívanou, jako ten první. Domácí se snažili neúspěšně a bez nápadu rozbít obranný blok Řepova, ten zase spoléhal na rychlé brejky a svého hrotového útočníka Polláka. Ve 48. minutě mohl jít do vedení Řepov, ovšem to by nesměl Rambouska a následně i Podzimka vychytat Toncar. Klíčovým momentem utkání se ukázalo být střídaní v 70. minutě, když se na hřiště dostal domácí Luboš Mulač. Ten se chtěl předvést možná i díky tomu, že minulé kolo ve Březně nefiguroval v základní sestavě. A právě Mulač měl prsty ve vítězné brance ze 76. minuty, když vracel míč hlavou na malé vápno po přetaženém centru Boškovi, který nedal Babčákovi šanci a skóroval. V 80. minutě se ovšem hosté mohli dočkat vyrovnání, jenže Drahotovu hlavičku po standartní situaci Toncar chytil. Tak místo vyrovnání přišel pojišťovací gól v úplném závěru utkání. Do rychlého brejku se dostal střídající Bílek společně s Mulačem a po přihrávce prvního jmenovaného Mulač definitivně potvrdil vítězství Sportingu - 3:1. Domácí tak udělali další výrazný krok k záchraně soutěže a přiblížili se právě Řepovu na čtyři body.



Ohlasy k zápasu


FC Sporting Mladá Boleslav
Michal Bílek - trenér: "S dnešním výkonem svých svěřenců mohu být spokojen pouze v prvních 15 minutách. To jsme drželi balon, kombinovali a byli nebezpeční. Po zranění hostujícího Macháčka si nejspíš hráči mysleli, že se nám nemůže nic stát a že Řepovu nasypeme. Bohužel jsem však začali dlouho držet balon a hráli bez myšlenky. V druhém poločase se nám povedlo střídání, kdy jsme do hry poslali Mulače, který byl dnes tím, který nám zařídil tři body. Musím smeknout klobouk před obětavou hrou hostů, které nepoložil fakt, že musí dohrávat zápas v 10."

TJ Sokol Řepov
Vladimír Javůrek - trenér: "Dnes jsme hráli od 17. minuty o deseti. I tak si myslím, že jsme byli Sportingu důstojným soupeřem . Kluci dřeli a musím jim poděkovat . Před gólem, který padl v závěru, jsme mohli vyrovnat, ale bohužel Drahotovi druhý pokus o skórování tentokrát zneškodnil gólman. Ten předvedl výborný zákrok i na začátku druhého poločasu při šanci Rambouska a poté i Podzimka. Kdyby se nám v té chvíli povedlo dát gól, zápas se mohl vyvíjet jinak. Musíme se zamyslet hlavně nad přístupem hráčů, kteří na zápas nejdou. V jedenácti lidech se hraje těžko a když se pak někdo zraní, jako dnes Macháček, těžko můžeme dělat body. Sportingu nezbývá než pogratulovat k výhře a vůbec k celému jaru za to, co dokázali.



Počet diváků: 48. Rozhodčí: Hloucal Radek - MÍŠEK Jaroslav (N), KOTTERMAN Emil (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.