M. Šimandl 57.
T. Benda 78. (vl.)
2:0
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.04.2016 17:00

12.kolo, Plzeňský | Plzeň - Jih | IV. třída sk. A, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Baník poskočil na páté místo


Branky


57. M. Šimandl , 78. T. Benda (vl.)
0

Zápas ze spodku tabulky nakonec pro Mantov, rozhodl Michal Šimandl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Třískovo břevno, jinak nic

Do utkání nastupovaly oba týmy sice s podobným bodovým kontem (Mantov 11, Líšina 13), ale momentální forma byla na straně domácích. Ti po dobrých výkonech v zimní přípravě získali potřebné sebevědomí, naopak Líšina, která zažila slabší zimu, dobře věděla, že ji nečeká nic lehkého.

 

A předzápasové předpoklady se naplnily. Mantov byl opticky lepším celkem, více držel míč na svých kopačkách a působil aktivnějším dojmem. Hosté však kladli tuhý odpor, a kdo ví, jak by se zbytek utkání vyvíjel, kdyby střela Zdeňka Třísky z přímého kopu neskončila na břevně brankáře Janečky, který se během přestávky přeorientoval ze záložníka na muže v rukavicích. Žádná větší šance v první půli nepřišla, a proto se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

 

Zápas rozhodl Michal Šimandl

Zkraje druhého poločasu postihla Líšinou veliká ztráta. Opora zadních řad Milan Klich si poranil kotník a musel své místo přenechat Janu Jarošíkovi. První a zároveň rozhodující gól celého zápasu na sebe nechal čekat až do 57. minuty. Hrdinou okamžiku se stal Michal Šimandl, který hrál opravdu ve veliké pohodě. Líšina byla následně nucena otevřít zadní vrátka a pustit se do útoku, což byla voda na mlýn Baníku. Zmatků v hostující defenzivě domácí využili, když další šance nakonec skončila vlastní brankou Tomáše Bendy. Jednalo se o druhý vlastní gól 12. kola. Zbytek utkání se již dohrával, i když při chuti hrající Baník mohl ještě svůj náskok navýšit.

 

Výhra Mantova znamenala posun na páté místo (právě před Líšinou a Neurazy) a také bujaré oslavy v Havírně, kam hráči Baníku rádi chodí mezi zápasy regenerovat.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Mantov
Jan Hrubý, kapitán Mantova: "Z prvního jarního zápasu jsme byli odhodlaní získat tři body. Opticky jsme byli lepším týmem, ale Líšiná kladla tuhý odpor a dokud měla síly, bránila nerozhodný stav zuby nehty. Klíčem k úspěchu byl dnes Michal Šimandl, který byl s míčem prakticky bezchybný a jeho branka nám dodala potřebný klid. Výborně zahrál i Martin Wizovský. V závěru jsme prohospodařili ještě několik dobrých šancí, kde pokud bychom dokázali v zakončení zachovat chladnější hlavu, mohlo být naše vítězství výraznější."

TJ Sokol Líšina
Libor Reidl, trenér Líšiny: "Po slabší zimní přípravě jsme věděli, že to budeme mít těžké. Kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdybychom místa břevna v první půli dali gól, ale jinak musím říct, že výhra Baníku byla zasloužená. My už jsme takový postarší mančaft a soupeřovi mladíci nám dělali problémy (úsměv).



Sestavy


TJ Baník Mantov
L. Janeček [-] - J. Dráždil [-] , M. Wizovský [-] , T. Bystrán [-] , T. Korba [-] - D. Tichý [-] , T. Behenský [-] , J. Machač [-] (61. P. Šmrha [-] ) , J. Hrubý [-] - J. Janouškovec [-] (87. L. Housar [-] ) , M. Šimandl [-] (81. A. Ulč [-] )

TJ Sokol Líšina
J. Zikmund [-] - K. Lhoták [-] , M. Pivoňka [-] , O. Friedrich [-] , J. Langmajer [-] , L. Bauer [-] , V. Kříž [-] , T. Benda [-] , Z. Tříska [-] , J. Schejbal [-] , M. Klich [-] (49. J. Jarošík [-] )

ŽK: 25. T. Bystrán , 48. M. Šimandl , 59. D. Tichý , 88. P. Šmrha - 52. T. Benda , 60. L. Bauer , 84. J. Zikmund .
Hráči zápasu: M. Wizovský , M. Šimandl .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: LUKÁŠ Kamil - KOLÁČEK Karel (N), BERKA Radek (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.