FOTO: Lídr tabulky se na vítězství nad Netřebicema nadřel


Branky


0

Aktuální lídr tabulky Mcely dokázal na svém hřišti porazit poslední tým tabulky Netřebice hubeným výsledkem 1:0, kdy se domácí dokázali prosadit až ve druhém poločase. Netřebice tak předvedli skvělý výkon a chybělo opravdu málo, aby utkání skončilo remízou. Netřebice tak potvrzují zlepšenou hru a je jen otázka času než se dostaví i výsledky, v tabulce jim však stále patří poslední místo. Mcely vydřenou výhrou dokázaly udržet náskok 10 bodů před druhými Žitovlicemi, domácí si připsali 6. výhru na jaře a dál tak kráčí za vysněným postupem. Do konce sezóny zbývá odehrát již jen 6 zápasů, ve hře tak je 18 bodů a Mcelům stačí získat 8 bodů, aby se jejich sen splnil. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté zaskočili favorita

 Utkání mělo mít podle tabulky a podle domácích fanoušků jasný scénář, domácí si měli připsat povinnou výhru a hosté neměli klást žádný odpor. Začátek zápasu však ukázal, že, jak to tak bývá, papírové předpoklady většinou nevychází. Za krásného počasí hosté nastoupili s pečlivě organizovanou obranou a zvolili systém 4-5-1, což domácí zaskočilo. Hosté předváděli pohledný fotbal a nezaujatý divák by tak určitě netipoval, že hraje poslední tým tabulky. Hosté pozorně bránili a čekali na chyby domácích, poté se snažili přecházet do protiútoků, ale i na straně domácích obrana fungovala skvěle a většinu šancí dokázala spacifikovat. Domácí se také tlačili do útoku a snažili se svého soupeře zlomit, ale nedařilo se jim zakončit své šance, nebo výborně zasáhl hostující brankář Václav Volráb. Paradoxně hosté mohli jít do vedení, ale nedokázali neměli potřebný klid v koncovce, když se dvakrát dostali do samostatného úniku. Poločas tak skončil k překvapením všech domácích fanoušků bezbrankovou remízou. 

Skvěle chytající Václav Volráb nakonec jednou kapituloval.

Kdo čekal, že druhý poločas bude jiný, tak byl opět překvapen. Hosté pokračovali dále ve své hře, kdy spoléhali na svou organizovanou obranu a skvěle chytajícího brankáře. Domácím se nadále nedařilo proměňovat své šance, čímž hráli především na nervy svému trenérovi, který utkání hodně emotivně prožíval. V 52. minutě se již domácí dočkali. Hostující obrana udělala chybu, čehož dokázal využít domácí Jiří Pažout, který ve svém samostatném úniku obešel brankáře a neměl již problém dostat míč do prázdné brány. Domácí se uklidnili, ale vítr z plachet svému soupeři nesebrali, ba naopak. Netřebice se tlačili za vyrovnaním, ale za domácí měl svůj den stoper Jiří Kulhánek, který dokázal vždy včas zasáhnout a zmařit šance hostí. Hrál se oboustranně aktivní fotbal, více ze hry s postupem času získávali domácí, jelikož hostujícím hráčům postupně ubývaly síly. Ve zbytku zápasu již žádná branka nepadla, a tak domácí si připsali hubené vítězství 1:0 nad Netřebicema. Hosté mohou zpytovat svou koncovku, která je stála lepší výsledek, ale předvedenou hrou byli rovnocenným soupeřem aktuálního lídra tabulky. 



Ohlasy k zápasu


Mcely
Petr Hájek (trenér): Soupeř nás překvapil svou skvěle organizovanou hrou, všichni čekali, že Netřebicím nastřílíme deset branek, ale realita byla jiná. Je vidět, že se herně soupeř na jaře zvedl a vzhledem k průběhu zápasu musím říct, že kdyby zápas skončil remízou, nikdo by se nemohl divit. Netřebicím ke konci zápasu odešly síly a my jsme měli výhodu, že jsme mohli prostřídat a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Každopádně musím soupeře pochválit, jelikož jeho herní projev neodpovídal týmu, který je poslední v tabulce. Hodně nás potrápili a výkonem a hrou byli lepší jak Záhornice, či Straky B, čímž mě a ostatní dost překvapili.

Netřebice
Martin Melišík (kapitán): Hráli jsme proti prvnímu týmu tabulky, ale nehráli jsme špatně. Odehráli jsme dobré utkání, ale soupeř nám nakonec dokázal vstřelit jednu branku a vyhrál. Na to, že jsme poslední, tak jsme sahali po remíze, ale nedokázali jsme proměňovat šance. Myslím si, že bychom si za výkon remízu zasloužili. Skvěle nás podržel náš brankář, který pochytal plno šancí soupeře.



Místo: Mcely. Počet diváků: 50. Rozhodčí: Černý Martin - HOJSÁK Luboš (N), BUREŠ Pavel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.