1:4
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.08.2016 16:30

1.kolo, Vysočina | 1.B třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Habry vyloupily Horní Cerekev


Branky


70. J. Zelenka - 38. M. Vlček (p.) , 53. L. Klouček , 63. V. Bělák , 89. M. Zelený
0
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po výsledkově i herně úspěšném přípravném utkání s N. Rychnovem (4:3) přišel první soutěžní zápas, se soupeřem, kterému se na jaře moc nedařilo a všichni jsme se těšili na vítěznou „bitvu“ v krajské soutěži. Body sice toto utkání nepřineslo, ale příčina byla jednoduchá – z různých důvodů chybělo pět hráčů. Mladíci, kteří naše absentující - víceméně rozdílové hráče – nahradili, podali snaživý, solidní výkon, a dlouho drželi s mnohem zkušenějším soupeřem krok, nedokázali však své akce dotáhnout do šancí ke skórování.

 

Od začátku si fotbaloví hosté vytvořili mírnou herní převahu a na rozdíl od našich hráčů se často dostávali i do zakončení. Oko diváka potěšil odvážný průnik J. Zelenky, jehož nezastavily ani fauly soupeře, ale na hranici pokutového území až necitlivá píšťalka sudího. Víc práce měla však domácí obrana – Duba a Šimák na poslední chvíli obětavě zachraňovali před Bělákem a Melechovským, který poté minul míč z rohového kopu před prázdnou brankou, A. Bečica kryl Bělákovu střelu po zemi z hranice pokutového území. Hosté si vytvářeli další příležitosti, střela Melechovského skončila na tyči, tentýž hráč prošel zleva až před Bečicu, který včas vyběhl a nohama střelu haberského útočníka vyrazil. Hosté stupňovali tlak na domácí branku, z voleje po centru Kloučka to zkoušel Vavřička –Bečica dobře vykryl, po střele Kloučka do tyče a dorážce Melechovského na brankové čáře zaskočil Filsoch, až přišla 37. minuta. V domácí šestnáctce se ozval výkřik, útočník hostů se ocitl na zemi a rozhodčí ukazoval na značku pokutového kopu. Kapitán hostí M. Vlček penaltu bezpečně proměnil a poslal tak hosty do vedení. Do konce poločasu stojí za zmínku ještě dalekonosná střela hostujícího Kloučka z více než třiceti metrů těsně nad levou šibenici domácí branky.

 

Druhou část zápasu domácí začali nebojácně a s odhodláním utkání zvrátit ve svůj prospěch, škoda jen, že žádnou ze svých možností nevyužili. Nejprve Brada v obtížné pozici nezpracoval krásný Dubův centr, poté Loukota nevyužil šanci a zleva zblízka pálil vedle, stejně jako Martínek po vysunutí Mezery, střela domácího kapitána z 12 metrů skončila také mimo tři tyče hostující branky. Snahu o vyrovnání zmrazili pak hosté dvěma rychlými góly. Nejprve Melechovský před naší šestnáctkou vybojoval míč (ruka?), poslal jej přesně na zcela volného Kloučka a ten zamířil přesně k tyči, o pár minut později odražený míč napálil Bělák a bombou přes Bečicuzvyšoval už na 0:3. Ani za tohoto stavu domácí nerezignovali, ale jejich snaha většinou končila před hranicí šestnáctky hostí. Až přišla 70. minuta: Matějka kolmým pasem našel nabíhajícího  Zelenku, ten z očí do očí hostujícímu brankáři  nezaváhal a vstřelil první „krajskou“ branku domácích v této sezóně. Tuto jiskřičku naděje však uhasili hosté, když na levé straně naší obrany se ocitl zcela nekrytý Bártík, po úniku předložil před branku volnému Zelenému, který zblízka pečetil vysoké vítězství hostů. V poslední minutě ještěDuba z trestného kopu ze třiceti metrů bombou do břevna v levé šibenici vystrašil brankáře hostí, ale na skóre se už nic nezměnilo.

 

Hosté vyhráli zaslouženě, rozhodly větší zkušenosti a také jejich fotbalová kvalita na některých postech byla vyšší. Věříme, že tento – byť prohraný – zápas bude pro všechny hráče přínosem a ponaučením. Je třeba otevřeně mluvit o nedostatcích, jen tak se totiž ve spojení s tréninkovou pílí dají odstranit.

 

Text: Vítězslav Skopal



Ohlasy k zápasu


SK Horní Cerekev
Vít Černý, trenér: Zápas byl plný nepřesností, jakoby všichni ještě byli na dovolené. Vítězství je pro nás důležité k získání sebevědomí po sérii jarních porážek. V dnešním utkání se dařilo zejména P. Vlčkovi a M. Vlčkovi.

TJ Sokol Habry
Jiří Mezera, kapitán a trenér: Naši hru ovlivnila nekompletní sestava, a tak mladý, nezkušený celek dostal lekci. Každý zápas v této soutěži je pro ně dobrý z hlediska získávání zkušeností. Velmi dobře zahráli Duba a Šimák.



Sestavy


SK Horní Cerekev
A. Bečica [-] - T. Matějka [-] , J. Mezera [-] (85. H. Novák [-] ) , M. Martínek [-] , M. Brada [-] (70. T. Pinkas [-] ) , J. Zelenka [-] , M. Duba [-] , L. Loukota [-] , Š. Filsoch [-] , J. Plachý [-] , A. Šimák [-]

TJ Sokol Habry
V. Krátký [-] - L. Desenský [-] , M. Vlček [-] , L. Vavřička [-] , M. Janouch [-] - P. Vlček [-] , R. Krátký [-] (84. M. Rainiš [-] ) , F. Fanta [-] , L. Klouček [-] - J. Melechovský [-] (64. J. Bártík [-] ) , V. Bělák [-] (72. M. Zelený [-] )

ŽK: 34. J. Plachý , 49. A. Šimák , 55. L. Loukota , 85. J. Zelenka - 45. J. Melechovský , 73. M. Vlček .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: KŮRKA Jaroslav - KŮRKA Petr, BEZSTAROSTA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.