2:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.08.2016 17:00

2.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Foto: Kaplice si poradila s Ledenicemi


Branky


0

Souboj z loňské 1.A pro Kaplici

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Poločas pro domácí

   Zajímavý duel viděli diváci v neděli v Kaplici, kde se proti sobě postavily dva týmy, které ještě v červnu patřily mezi týmy I. A třídy. V květnu skončilo vzájemné střetnutí na hřišti Spartaku bezbrankovou remízou. Hosté se museli obejít bez dvougólového střelce Michala Beze, kterého na zelený pažit nepustilo zranění kotníku. Kapličtí udělali oproti minulému duelu v základní sestavě jedinou změnu, kdy se v sestavě objevil minule absentující František Marek. První vážnější příležitost byla k vidění až ve dvanácté minutě. Rohový kop zahrával z pravé strany Kebl, po jeho přetaženém centru dostal míč do branky hlavičkující Marek Hami, ale gól uznán nebyl, protože míč již před tím při letu opustil hrací plochu. O dvě minuty později se v útočné fázi předvedli i hosté. Zkušený Kadlec se zleva protáhl až k brankové čáře, zpětnou nahrávkou oslovil nabíhajícího Vajgela, ten pálil tvrdě pod břevno, ale gólman Přibyl stačil míč skvělým zákrokem vyboxovat na rohový kop. V minutě osmnácté ale kaplický gólman zaváhal při vysokém centru, k míči se lacino dostal Hrubý, který si možná byl jistý, že míč posílá do odkryté branky, jenomže s obranným skluzem přikvačil Štrbačka. V polovině prvního poločasu pro změnu zaskočili domácí svého soupeře. Románek rychle provedeným autovým vhazováním našel ve vápně volného Patrika Hoška, ten se dostal zleva z úhlu až před brankáře, Mičan stačil zasáhnout reflexivně nohou. O chvíli později šel ve vápně do vzdušného souboje s vybíhajícím Mičanem Hošek, odražený míč dorazil do brány Micák, ale gól znovu neplatil, tentokráte kvůli útočnému faulu kaplického útočníka. Ve 26 minutě už se Spartakovci dočkali. Na pravé straně se Kebl uvolnil přes  Vajgela, na přízemní přihrávku Mičan nedosáhl a u zadní tyče se štěstím Patrik Hošek dotlačil míč do branky, 1:0. Po půlhodině hry zahrávali domácí trestný kop. Po centru Hamiho hlavičkoval Hošek mimo branku. Na druhé straně standardní situace i pro hosty. Pavlík přiťukl míč Kadlecovi, povedená dělovka prosvištěla jen těsně nad břevnem Přibylovy svatyně. I když v těchto momentech zápasu měli hosté míč častěji na svých kopačkách, zahrozili znovu Kapličtí. Micák pěknou přihrávkou  našel na levé straně rozběhnutého Kebla, ten se dostal až před brankáře, z úhlu zvolil zakončení, Mičan stačil vyrazit míč na rohový kop. Vzápětí si na druhé straně na dlouhý nákop zaběhl za obranu Winkler, střelu na přední tyč stačil Přibyl vyškrábnout mimo tři tyče. Krátce před přestávkou pak po zpětné přihrávce od Hrubého pálil tvrdě Kadlec, jedovatá rána prolétla těsně vedle levé tyče. Do kabin odcházeli spokojenější Kapličtí, i když museli se mít stále na pozoru, neboť hosté nehráli vůbec špatně. 

Pojistka a pak červená

   Po změně stran se po deseti minutách hry dostal do hry střídající Petr Janura a sotva po dvou minutách dokázal navýšit vedení Spartaku. Štrbačka na pravé straně vysunul do úniku Františka Marka a po jeho přesné přihrávce před branku zkušený Petr Janura nedal Mičanovi šanci, 2:0. Po hodině hry po nakrátko rozehraném rohovém kopu centroval Janura, po přetaženém centru pálil tvrdě Hami, bohužel pouze nad branku. Hosté se snažili něco provézt, z pro ně nepříznivým skórem, ale Kapličtí byl v obranné činnosti velice pozorní. Mladý rozhodčí Kollmann v utkání nešetřil žlutými kartami a necelých dvacet minut před koncem na to doplatil kaplický Tomáš Kebl, který se během dvou minut dokázal vykartovat. Hosté tedy měli možnost hrát přesilovku. Spartakovci ovšem oslabení zvládli. Hosté sice měli míč častěji na svých kopačkách, domácí je však do šancí nepouštěli. Deset minut před koncem zahrávali fotbalisté Kaplice trestný kop od levého rohového praporku. Po centru Janury hlavičkoval v gólové pozici Řežáb nad branku. O chvíli později po rohu Janury mířil rovněž hlavou mimo branku i Štrbačka. Alespoň jiskřičku naděje mohl hostům vykřesat minutu před koncem střílející Hrubý, ale střela vyslaná z hranice velkého vápna se pouze otřela o tyč. Kapličtí tedy premiérový domácí zápas zvládli, když dokázali porazit těžkého soupeře. Výhru kvitovala i početná divácká návštěva. 



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Přibyl [-] - P. Micák [-] (63. A. Preusler [-] ) , P. Hošek [-] (54. P. Janura [-] ) , M. Hami [-] , F. Marek [-] (88. J. Fejtek [-] ) , R. Řežáb [-] (85. V. Kuchař [-] ) , T. Kebl [-] , M. Románek [-] , J. Gondek [-] , J. Doubrava [-] (74. R. Daniel [-] ) , J. Štrbačka [-]

TJ Slavoj Ledenice
F. Mičan [-] - L. Winkler [-] , K. Havelka [-] , M. Kožant [-] (67. J. Mařík [-] ) , M. Kadlec [-] , T. Hrubý [-] , J. Fencl [-] , J. Pavlík [-] , J. Princl [-] , P. Vajgel [-] , M. Kopáček [-]

ŽK: 35. J. Doubrava , 58. P. Janura , 70. T. Kebl , 92. J. Štrbačka - 23. F. Mičan , 37. J. Fencl , 46. M. Kopáček , 64. P. Vajgel , 79. L. Winkler . ČK: 72. T. Kebl .
Počet diváků: 130. Rozhodčí: KOLLMANN Jaroslav - ROUS Zdeněk, HLADÍK Pavel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.