PŘÍPRAVA: Výsledkový servis týmů z krajského přeboru

0

Uplynulý víkend nabídl u většiny přeborových mužstev kvalitní přípravná klání, kterými se někteří odpíchly do zbytku přípravy. A nejčastějším výsledkem bylo skóre zápasu 4:3, které rezonovalo zejména v sobotu.

SK PETŘÍN PLZEŇ

vs. FK Okula Nýrsko 5:2 (střelci: Hájek 2, Vodrážka Dan, Bednář, Spiegel)

vs. SpVgg Lam 8:0 (střelci: Demeter 3, Tětek 2, Provod, Flachs, Vohrna)

> FOTOGRAFIE Z OBOU UTKÁNÍ <

Jak bylo na začátku přípravy avizováno hlavním trenérem petřínského celku, nikdo do poslední chvíle nevěděl, kdo z hráčů do zápasů nastoupí. Ale tentokrát byly skvadry složené perfektně. Sice Nýrsko v prvním poločase vedlo 0:2, ale výsledek nakonec skončil jednoznačně pro plzeňské mužstvo. 

Hodnocení zápasů Radkem Vodrážkou: "Zápasy i s ohledem na jasné výsledky hodnotím kladně. Důležité ale je i to, že se nikdo nezranil, takže jsem spokojený. S Nýrskem jsme si vyzkoušeli, že umíme otočit nepříznivý výsledek a za poločas nasázet pět branek. Ve druhém zápase jsem očekával menší rozdíl, než který nakonec byl. Z toho jsem byl vážně překvapený." 

 

FK OKULA NÝRSKO

vs. SK Petřín Plzeň (A/B) 2:5

> FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ <

Jak bylo zmíněno výše, Nýrsko putovalo na zápas do Plzně, kde vyzvalo lokálního lídra divizní i nejvyšší krajské soutěže. Po půli mohli být šumavané spokojení, do konce zápasu však výsledek příznivě nevyzněl.

Hodnocení zápasu Karlem Kalivodou: "My jsme nebyli zdaleka kompletní. Petřín byl hodně na míči, nám v první půli fungovala defenzivní fáze velmi dobře a podařilo se nám dva protiútoky proměnit v branky. Druhý poločas jsme, predevším po vystřídání, úplně vypadli ze zápasu a Petřín toho skvěle využil."

 

SK SLAVIA VEJPRNICE

vs. TJ Přeštice 4:3 (střelci: Heller, Hejduk, Heindl, Křemenák)

Vejprnice opět, jako v prvním přípravném zápase, vyhrály jen o jednu branku. Tentokrát se hrálo v Přešticích

Hodnocení zápasu Lukášem Paulem: "Přípravný zápas s kvalitním soupeřem, kde se nikdo nezranil, což je nejdůležitější. Jinak jsem spokojen dohromady asi jen z 30 minutami z naší strany, jinak to nebylo ono. Trápí nás pořád to samé, nedáváme góly. Dnes jen v prvním poločase jsem napočítal 5 jasných šancí, sice z toho byly 3 tyče, ale na ty se nehraje. Co jsme neproměnili ve druhé půli, to mi už hlava nebrala... A když už jsme se dostali do vedení 4:1, tak jsme závěr hráli až moc na pohodu, že z toho bylo opět vítězství jen o gól."

 

SK RAPID PLZEŇ

vs. TJ Sušice 3:1 (střelci: Fikrle, Pešek, Votava) 

> FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ < 

V rámci soustředění v Sušici vyzval tým pod vedením trojice trenérů Jiskra - Šimsa - Mysliveček místní družstvo, hrající 1.A třídu. A v zajímavém zápase si s lokálními fotbalisty nakonec dokázalo poradit.

Hodnocení zápasu Zbyňkem Jiskrou: "Zápas v rámci soustředění splnil účel. Domácí byli kvalitním pohyblivým soupeřem, který nám nedal nic zadarmo, a tak jsme vítězství  urvali až v posledních 20 minutách."

 

TJ SOKOL RADNICE

vs. ČLU Beroun 3:4 (střelci: Huttr 2, Krč M.)

První přípravný zápas se mužům z Radnic nevyvedl podle představ. Se svým tradičním soupeřem v přípravách poprvé prohrál, když musel dotahovat čtyřbrankovou ztrátu. Na konci zápasu ještě bylo ve vzduchu vyrovnání, ale nakonec se tak nestalo.

Hodnocení zápasu Romanem Štěpánkem: "Prohráli jsme a ne, že bych to na to chtěl omlouvat, ale jelo asi jen 6 nebo 7 kluků z áčka. Postihla nás marodka, takže se doplňovalo kluky z béčka a dorostu, kteří se snažili, ale nestačili. Nebyla tam nicméně od nikoho taková dynamika a bojovnost, jakou bychom si představovali. Ale byl to první zápas a do jara je ještě na vypilování času dost."

 

TJ SOKOL LHOTA

vs. Klatovy 3:4 (střelci: Švehla 2, Kotrnoch)

> FOTOGRAFIE Z UTKÁNÍ <

Lhota si ve druhém přípravném utkání brousila zuby na divizní Klatovy a nutno dodat, že Spěváčkův tým měl co dělat, aby nakonec v utkání zvítězil. Žluto-černí ve vysokém tempu napadali od první minuty a prosadili se hned třikrát. Škoda pak čtyř inkasovaných gólů.

Hodnocení zápasu Martinem Vargou: "Zápas se odehrál ve vysokém tempu s kvalitním soupeřem, který splnil svůj účel. Bohužel jsme se v 1. poločase nevyvarovali dvou zbytečných chyb, za které nás soupeř potrestal. To samé se nám stalo ještě jednou ve 2. poločase a pohužel soupeř opět trestal. My naopak dali góly po pěkných akcích a je jen škoda, že ještě minimálně 3 ložené šance jsme nedali, výsledek by byl pro nás veselejší. Kluci se sami přesvědčili, že mohou hrát skýmkoli, ale musí se vyvarovat zbytečných chyb, které soupeř na této úrovni umí potrestat. I přes prohru kluci zaslouží pochvalu za to, jak zápas odjezdili a jak zápas zvládli i po fotbalové stránce."

 

TJ KOŠUTKA PLZEŇ

vs. SK Petřín Plzeň (U17) 0:1

vs. TJ Dobřany 3:0 (střelci: Kučera, Pekník, Kalaš)

Košutka se může pochlubit rozšířením kádru, a tak do obou zápasů povolala jiná složení hráčů. Páteční zápas s mladíky z Petřína ještě nedokázala vyhrát, ale posvítila si v neděli k obědu na Dobřany z A třídy, kterým se zápas nepovedl. "Zápas se nám bohužel vůbec nevydařil. Hosté byli ve všech aspektech lepší a zaslouženě vyhráli," hodnotil po zápase asistent trenéra z Dobřan, Karel Kripner.

Hodnocení zápasů Filipem Řežábkem: "Páteční zápas s Petřínem U17 vypadal z našeho pohledu lépe, než zápas na Sencu minulý týden. Přesto bylo ve hře dost nedostatků. Přístup některých hráčů nebyl stoprocentní a klasicky nás trápila koncovka. Chyběla lepší komunikace a větší důraz. Nedělní zápas proti Dobřanům byl od úvodních minut v naší režii. Hráči perfektně plnili pokyny a jediné, co se jim dá vytknout je to, že jsme nedali víc gólů. Díky dobrému napadání a dostupování hráčů soupeře jsme často získávali míče v nebezpečném prostoru. Nic se nezměnilo ani po poločasové přestávce a vystřídání šesti hráčů. Kluky bych chtěl za odvedený výkon pochválit, takhle si představuji, že budou bojovat o místo v sestavě."

 

TJ SLAVOJ MÝTO

vs. Baník Líně 10:2 (střelci: Šikanedr 3, Prach 2, Štych, Mašek J., Melka J, Melka M., Komenda)

Slavoji z administrativních důvodů vypadl přátelský zápas minulý týden a i tentokrát si s Žebrákem nedobře vykomunikoval termín zápasu. Tak trenéři z Mýta na rychlo sehnali soupeře z Líní, kde má vazby kouč Kůrka a přátelák byl na světě. Odehrál se na rokycanské umělce a po poločasovém výsledku 2:2 byl už výhradně v režii papírově kvalitnějšího celku.

Hodnocení zápasu Petrem Nyklesem: "Sice se jednalo o soupeře z okresního přeboru, ale i tak musím vyzdvihnout, že v utkání bylo celkem dost kvalitních věcí od hráčů. Vysoko jsme napadali a ve druhé půli nepustili soupeře na naší polovinu. Bylo vidět, že kluci po těch běžeckých trénincích už měli chuť hrát a jak se rozdíl skóre navyšoval, tak chtěli víc a víc, což je dobře. Jsem rád ale, že jsme už nějaký zápas absolvovali a snad už se nám nějaké kolize vyhnou."

 

TJ SOKOL ČERNICE

vs. TJ Kovohutě Podlesí 2:3 

Černice krátce po začátku zimní přípravy hned sehrály zápas s Kovohutěmi Podlesí, hrající středočeskou 1.A třídu. Zápas splnil to, co měl. Hráči se s jiným soupeřem seznámili s míčem, zaběhali si a nastartovali přípravu, po které chtějí bojovat o udržení v soutěži.

Hodnocení zápasu Petrem Smíškem: "Tím, že ve čtvrtek byl první trénink, tak jsem neměl žádné velké očekávání ohledně předvedené hry. Na rozjezd fotbalové mužstvo z Podlesí. Dali jsme první gól, domácí potom měli hodně šancí, nás držel brankář David Strejc. Poločas jsme tedy u nich vedli 0:1. Druhý poločas domácí otočili na 2:1, poté jsme dokázali jsme výstavní střelou Tondy Ježka vyrovnat, ale vzápětí jsme po chybě dostali na konečných 3:2 pro Podlesí. Zápas splnil co měl a nikdo se nezranil, což je důležité.

 

FC CHOTÍKOV 1932

vs. SK Slovan Plzeň 6:7

Start Chotíkovu v přípravě nevyšel dle představ. Sice nasázel šest branek, ale vzadu to hořelo a trenéra Kučeru mohl uklidňovat zejména fakt, že je to jen příprava. Většina Plzeňského kraje tuší, co by se dělo v kabině o přestávce, kdyby se takto hrálo v soutěžním utkání....

Hodnocení zápasu Petrem Kučerou: "Bylo znát, že šlo o první přípravný zápas, zejména v prvním poločase. Ten byl z naší strany doslova příšerný a to nechci omlouvat, že nám pár lidí chybělo. Moc jsme si nerozuměli s míčem, nedokázali jsme dát několik přihrávek po sobě, pořád nám míč odskakoval... Slovan jinak od začátku vedl a až na jedno srovnání 5:5, dovedl zápas do vítězného konce. Hrál velice dobře, vysoko nás napadal a hlavně v prvním dějství vůbec nebylo znát, že hraje nižší soutěž. Na zápas nás jinak bylo osmnáct, zahráli si všichni, a když už nic, zahráli jsme si a zaběhali." 

 

FK NEPOMUK

vs FK Žákava  | zrušeno

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou