Už to bude skoro 6 let, co trpím autoimunitním onemocněním. Moje vzorky se dostaly, až do Ameriky, svěřil se v rozhovoru Petr Řezníček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal obránce Rapidu, Petr Řezníček. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji k vítězství v anketě. Kdo se o to podle tebe postaral?
Ahoj, díky, řekl bych, že o vítězství se nejvíce postaral náš pokladník, aby mohl využít náš pokutový sazebník a něco cinklo do týmové kasy.
Sleduješ náš web a víš, že jsi se vítězstvím dostal do slosování o pěknou telku od Hisense?
Ano na web občas zavítám, tak vím, že se soutěží o Hisense televizor, ten by primárně sloužil na rozbory zápasů samozřejmě.
V Holýšově, odkud pramenila nominace, jste odehráli bezbrankovou remízu. Takový výsledek se moc často nevidí... Byl jsi ale za remízu rád?
Z Holýšova mám smíšené pocity, byl bych radši za 3 body, ale když se podívám zpětně na to, jak se zápas odehrával, řekl bych, že remíza je odpovídající.
Upřímně, když jsem dostal tvou nominaci a následně jsi vyhrál, musel jsem si tě trochu vyhledat, protože jsem si jméno nespojil s obličejem. Snad to nebude troufalé, ale chtěl jsem se zeptat, zda se ti něco v minulosti přihodilo, nebo taková víčka máš od narození?
Ne, taková oteklá víčka snad není ani biologicky možné mít bez příčiny. Už to bude skoro 6 let, co trpím autoimunitním onemocněním. Vlastně ani doktoři neví, čím přesně trpím, zda to je IGG4, myositis nebo něco jiného. Moje vzorky se dostaly, až do Ameriky, tak snad budu sloužit jako pomocná literatura v budoucnosti. Ale ve sportu mě to moc neomezuje, když nemám nějaký špatný období.
Zaměřme se ale na tvůj fotbalový život. Působil jsi na Petříně, v mládeži Viktorky a jsi na Rapidu. Máš motivaci a fyzické schopnosti se ještě třeba dostat do jednoho ze zmiňovaných klubů, zahrát si vyšší soutěž?
Bude to znít divně, ale připadám si někdy jako, kdybych byl za zenitem. Tuhle sezónu mám větší motivaci a lepší fyzické předpoklady, tak snad se to projeví i více na hřišti. Nikdy nevím, co budoucnost přinese a možná se ještě posunu o soutěž výš, ale kdyby se podařila v budoucnosti divize na Rapidu, tak bych si nestěžoval.
Potkal jsi se ve Viktorce s nějakými zajímavými hráči, kteří se dostali do prvního týmu?
Napadají mě Adam Pešek, Josef Koželuh a Adam Kronus. Všichni už se aspoň podívali do tréninkové jednotky A-týmu. V mládežnických týmech byli rozdílový hráči na hřišti. Myslím si, že je otázka času, kdy minimálně jeden z nich bude stávající hráč základní sestavy v prvoligovém týmu.
V Rapidu jsi druhou sezónu v kuse. Jak jsi se svou úlohou v týmu spokojen? Nedával bys raději góly?
Já jsem spokojený s tím, že tuhle sezónu jsem pravidelně v základní sestavě a občas zahraju i dobrý zápas. Ale občas co dokážu na hřišti vymyslet je neuvěřitelné - někdy šťastné, směšné a nebo k pláči. Samozřejmě, že bych radši střílel góly, naštěstí na mojí pozici se góly moc neočekávají, ani jsem nikdy nebyl gólový hráč.
Doslechl jsem se, že máš nějak obrácené roční období. V zimě nosíš kraťasy a když je teplo tak kalhoty a zimní bundu. Co je na tom pravdy a jak to vysvětlíš?
Jo, je pravda, že jsem v tomhle trochu pacient a nosím občas jinačí oblečení, než počasí odpovídá. Ale musím říct, že nejsem moc často nemocný, tak možná to někdy v budoucnosti posunu i na další úroveň a odhodím ještě nějakou vrstvu ze shora v zimě a naopak v létě.
Pozápasové večeře si prý necháváš dávat do krabičky na doma? Nerad jíš s týmem?
Není to kvůli tomu, že bych nechtěl jíst s týmem. Je to spíš kvůli zdraví, protože zkouším AIP dietu a nemůžu jíst moc věcí. Jestli to budu držet i na konci sezóny, tak budu muset udělat výjimku a trochu upravit jídelníček na jeden den z jistých důvodů...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.