Daniel Kuchárik: Po dvacítce jsem chytil slinu hrát fotbal znova a vybral jsem si Bolešiny, hlavně díky polohokejovému obsazení mužstva

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník SK Bolešiny, Daniel Kuchárik. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o nejlepšího hráče kola! Je to pro vás překvapení?
Ano, bylo to pro mě určitě překvapení, že mě trenér p. Šmolc vybral do téhle sestavy kola. Za druhou půlku zápasu si nominaci nejspíš zasloužím, ale výhru předávám mimo hlasování našemu gólmanovi Vencovi Simbartlovi. Ten byl opravdovým hráčem kola!
V posledním zápase jste porazili Pačejov 2-1. Jak byste utkání hodnotil zpětně?
První půlka z obou stran nic moc, vypracovali jsme si snad jen jednu šanci a soupeř byl na tom podobně. V druhé půlce jsme dostali gól hned v 52. minutě. Snažili jsme se, aby nás to nerozhodilo, protože tenhle zápas jsme museli nutně vyhrát. Gólovou zodpovědnost převzal tudíž Venca Simbartl, kterému se momentálně daří ve střelených gólech více jak polovině hráčů z mužstva. (směje se) Pak z lavičky v 86. minutě musel přiklusat Kája Šilhavý, aby si slíznul smetánku rozhodujícím gólem v nastavení na 2:1. Neskutečná euforie.
Šťastnou kuriozitou byl vyrovnávající gól Bolešin, který vstřelil brankář V. Simbartl přímo z výkopu. Viděl už jste někdy něco podobného?
Jen v borci nakonec. (směje se) Tento gól se povede snad jen jednou za život a někdy ani to ne. Připadalo mi, že jsem jeho gól oslavoval víc než on.
Sport je nedílnou součástí vašeho života, všiml jsem si, že aktivně hrajete i hokej. Využijete z něj i něco pro fotbal?
Tak určitě sílu v osobních soubojích, na tom si zakládám, dále rychlost a takový ten smysl pro hru.
Na chvíli zpět do minulosti. Kdy jste začal s fotbalem a kdo vás k němu přivedl?
Přivedl mě k němu taťka, když mi bylo 7 let, abych se rozvíjel i v jiných sportech. Hrál jsem ho asi do 13 let aktivně společně s hokejem. Pak už nešlo obojí stíhat dohromady, tak bylo rozhodnutí na straně hokeje.
Nastupoval jste vždy za Bolešiny nebo jste působil i v jiných týmech?
Začínal jsem v Klatovech, kde jsem se vyvíjel po boku skvělých trenérů, ale asi nejradši jsem měl trenéra p. Jurašiho, který mě bral i na konci mládežnické “kariéry” na výběry krajů. Dále jsem se věnoval jenom hokeji, ale po dvacítce jsem chytil slinu hrát fotbal znova a vybral jsem si Bolešiny, hlavně díky polohokejovému obsazení mužstva. (směje se)
O víkendu vás čeká utkání v Klatovech, od kterých jste na podzim dostali doma šest gólů. Co od druhého vzájemného zápasu očekáváte nyní?
Čekám, že Klatovy se s náma mazlit nebudou, ale to nemáme v plánu ani my s nimi. Hraje tam spoustu mých dobrých kamarádů, ale chci abychom si zápas hlavně užili. Je to takové friendly derby. Těším se.
Závěrem by mě zajímalo, co rád děláte ve volném čase, když zrovna nesportujete?
Volného času mimo sport a práci moc nemám. Ale rád trávím čas s přítelkyní, kamarády a nejlépe oboje dohromady.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.