Ve Slivenci máme nejlepší kolektiv, co jsem zatím kde zažil. Říká dvougólový střelec a nejlepší hráč 22.kola Pražský | 1.A třída sk. B, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Patrik Vytiska, hráč TJ AFK Slivenec. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V minulosti jste hrál za Slovácko, co vás přivedlo do Prahy? Byla to škola?
Tak do Prahy jsem se přestěhoval ne kvůli škole, ale rozhodli jsme se tak s přítelkyni, že by jsme se chtěli zkusit osamostatnit a hlavně tady bylo daleko víc možnosti co se týče práce.
Tomu rozumím. Každopádně jste ještě mladý, když zůstaneme u té školy, myslíte, že lze skloubit hraní fotbalu na vyšší úrovni a školu?
Vždycky si myslím, že se dá skloubit škola a fotbal. Jelikož jsou v téhle době možnosti individuálních plánů, takže za mě je to jen o vůli.
Co byste doporučil mladším hráčům, kteří řeší dilema jestli fotbal nebo škola?
Já jsem to měl vždycky jednoduché, jelikož jsem nebyl úplně studijní typ člověka, tak pro mě byl na prvním místě vždycky fotbal a to je pro mě i teď. Ale myslím si, že je to na každém, čemu dá kdo přednost.
Jaké bylo zázemí v týmu Slovácka v porovnání se Slivencem?
Co se týče fotbalového areálů, tak je to ve Slivenci dost podobné. Jediné co jsme měli navíc bylo o jedno hřiště více. Ale co se mi tam líbilo, že jsme po každém treninku chodili do wellness, které nám zařizovalo vedení, abchom na každý trenink, byli co nejlépe fyzicky připraveni. Ale musim uznat, že Slivenec má velmi krásný areál. Co se týče zázemí a tak je to tu velice kvalitní a co bych v tomhle týmu chtěl vyzdvihnout je kolektiv, který je jeden z nejlepších co jsem kdy měl a klukům bych chtěl tím poděkovat a jsem rád, že mužů hrát za tento tým.
V říjnu se Vám dařilo, měli jste šňůru 4 neprohraných zápasů v řadě a od té doby nic. Co se změnilo?
Tak nemyslím si, že by se nám úplně nedařilo, herně to není špatné. Jediný co nam na jaře chybí je trochu štěstí, jelikož jsme nastříleli hodně tyček.
V říjnu jste dal vaší první branku a potom byla tato série. Doufáte, že se teď také nakopnete k nějaké pozitivní sérii? Třeba hned nyní doma proti Modřanům?
Doufám, že se mi teď začne střelecky ještě víc dařit. Protože v přípravě jsem dal asi 5 gólů a od té doby jsem se prosadil až teď. Takže doufám, že se o vikendu trefím znova.
Nacházíte se na předposlední příčce, co budete dělat pro záchranu a věříte, že se zachráníte?
Jo tak věřím, že se zachráníme. Jelikož naše výkony jdou nahoru a je otázka času, kdy zlomíme tuhle sérii porážek a přijdou nějaké výhry. Ale nebojím se, že bychom měli spadnout.
Teď jste proti silným Raptors začali dobře, skóroval jste hned v první minutě, přibližte nám jak?
Tak proti Raptorům se mi povedlo skórovat hned po 13 sekundách a to tak, že jsme z rozehrávky poslali míč na soupeřovu polovinu, kde to skončilo v autu, ale následně jsme míč vybojovali na vápně, kde jsem si říkal, že zkusím gólmana překvapit a náštěstí to tam padlo za což jsem rád.
Nastupujete jak v obraně tak v záloze, která pozice je Vám bližší?
Ano nastupuji jak v obraně, tak i v útoku na straně a nějak úplně neřeším jestli jsem tam nebo tam. Vždycky se snažím svým výkonem klukům pomoct k vítězství.
Jaká panuje v týmu atmosféra?
Samozřejmě v týmu víme v jaké jsme situaci, ale snažíme se soustředit na každý zápas, který nás ještě čeká a všichni pevně věříme, že to zvládneme a sezónu ještě zachranime.
Potěšilo Vás vítězství v sestavě kola a myslíte, že se od toho jako tým můžete odrazit?
Tak vítězství mě určitě potěšilo a jsem za to velice rád, ale myslím si že to bylo vítězství cele kabiny, jelikož jsme bojovali jako tým, ale akorát co bylo na víc že jsem dal 2 góly, ale bez spoluhráčů bych je nedal.
Bude Vás toto vítězství stát nějaké peníze do klubové kasy?
Jo tak myslím si, že něco málo do kasy budu muset dát.
Čemu se věnujete, když zrovna nejste na tréninku a nehrajete fotbal?
Tak ve svém volném čase, když zrovna nejsem v práci, tak se snažím jezdit co nejvíc za rodinnou na moravu, se kterými jsem rád když mužů být a za každou takovou chvilku jsem strašně šťastný. Takže ve svém volném čase je pro mě na prvním místě rodina se kterou jezdíme na výlety nebo vymýšlíme různé aktivity.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.