ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2023-2024

Mužem 21. kola je podle hlasování vás fanoušků Adam Mirga, obránce TJ Sokol Mosty. Devatenáctiletý maturant elektrotechnického oboru Střední odborné školy Třineckých železáren, který očima svého kouče platí za velmi spolehlivého a pilného sportovce, ve svém volnu rád relaxuje u videoher, nebo hraje šipky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Věděl jsi, že Tě trenér nominoval do sestavy kola a co říkáš na to že jsi byl zvolen hráčem kola?
O své nominaci jsem nevěděl, dozvěděl jsem se to, až když byla sestava kola vybrána. Velmi si toho vážím a chtěl bych poděkovat všem co pro mě hlasovali a také trenérovi, že mě nominoval.
Jaké byly Tvé sportovní začátky?
Fotbal hraju už od první třídy na Mostech. V mladších ročnících mě to moc nebavilo a chtěl jsem s tím seknout, ale když jsem se pak dostal do žákovské kategorie, kde jsme hráli už i zápasy, chytlo mě to. Hlavně v našem týmu byla vždycky dobrá parta, to je jeden z hlavních důvodu, proč jsem u fotbalu zůstal.
Kdo má největší zásluhu na tom, že dnes hraješ fotbal?
Nejvíc mě ovlivnila babička, která mě přivedla na můj úplně první trénink do přípravky. Potom také maminka, která mě tlačila do fotbalu v té době kdy jsme chtěl skončit.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Můj fotbalový vzor je Paolo Maldini. Sice jsem ho nezažil během jeho kariéry hrát, ale líbí se mi jeho styl hry a také je to za mě jeden z nejlepších obránců, co kdy hráli fotbal.
Co vedle fotbalu děláš nejraději?
Ve svém volnu jsem rád s kamarády. Rád sportuji. Oblíbil jsem si třeba šipky, nebo i stolní tenis. Rád si zahraju i video hry. Když chci relaxovat, tak si lehnu na gauč a koukám na televizi a přes léto rád odpočívám na lehátku v bazéně.
S kým se ti na hřišti nejlépe hraje?
Vyhovím si víceméně se všemi, ale nejvíc jsem sehraný s kluky z dorostu.
Jaké jsou sny Adama Mirgy?
Tak kariérně bych chtěl hrát co nejdéle co mi zdraví dovolí, ale trenérství mě neláká. Mám sen podívat se do Wembly nejlépe na finále Champions League.
Jaký je Przemek Szlaur trenér?
Podle mě je charakterově úplně v pohodě jako každý v našem týmu. Roli trenéra si myslím zvládá dobře, tréninky jsou tvrdé a náročné, ale má to hlavu a patu a také je s ním sranda, hlavně když je akce zvaná "tatarak". To vždycky trenér udělá jednou na podzim a podruhé na jaře akci, kdy po domácím zápase přinese tatarák a máme takové stmelení kolektivu.
Co Tě dokáže nejvíce naštvat?
Nejvíce mě dokáže naštvat hloupá otázka, třeba když se mě někdo zeptá jak jsem se měl ve škole (smích).
Děkuji za rozhovor.
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.