Hráč kola MARTIN BARTOŇ: Takhle vyrovnaný ročník jsem ještě nezažil

Hráčem 23. kola Divize E se stal Martin Bartoň z Nového Jičína. S vítězem této ankety jsme záhy udělali krátký rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V uplynulém kole jste zvítězili 3:2 nad Baťovem. Jak jste zápas viděl ze svého pohledu?
Zápas byl pro mě netypický, hrálo se v pátek večer na velice měkké umělce. Než jsme se na to adaptovali, tak už jsme prohrávali 0:1. V prvním poločase byli lepší domácí, ale díky jejich chybě v obraně jsme vyrovnali na 1:1. V druhém poločase jsme podle mého názoru byli lepší my a díky výbornému týmovému výkony, kdy všichni bojovali jsme si nakonec připsali cenné vítězství.
Váš tým nepříznivý výsledek otočil během pouhých tří minut. Věřil jste po Vašem gólu, že to je ten rozhodující moment a vedení už nepustíte?
Po otočce na 3:2 jsem věřil, že už to nepustíme. V minulých zápasech jsme párkrát při jednogólovém vedení přežili větší šance od soupeřů, tentokrát jsme ale Baťov už do ničeho nepustili.
Jak moc si v týmu ceníte tohoto vítězství s ohledem na postavení v tabulce? Oslavili jste ho nějak speciálně po pátečním zápase?
Každá výhra má pro nás cenu zlata. Kdybychom zápas nezvládli, tak jsme 1 bod od posledního místa, takhle se nám dýchá o něco lépe. V autobuse jsme celou cestu zpět slavili, někteří kluci po návratu v oslavách pokračovali.
Soupeř po utkání značně vyzdvihl Váš výkon a označil Vás za nejlepšího hráče zápasu. Cítil jste Vy osobně, že Vám vše vychází? V útočné fázi jste byl hodně aktivní...
Baťov je můj oblíbený soupeř, protože se mi proti nim podařilo skórovat už na podzim. V zápase mi ale určitě všechno nevycházelo. Dostával jsem se do gólových situací, které jsem ale neproměnil a jednou nastřelil tyčku. Jsem rád, že jsem to mohl odčinit gólem z přímého kopu a balón se od tyčky odrazil konečně správným směrem.
Vy jste v kariéře poměrně pravidelně střídal pár klubů, minulé léto jste ale zamířil opět do Nového Jičína. Doufáte, že se zde konečně usadíte a zůstanete delší dobu?
V Jičíně jsem fotbalově vyrostl a chtěl jsem pokračovat v mužích, ale tehdy Nový Jičín hrával špičku divize a já se zde neprosadil. Poté jsem prošel Frenštátem pod Radhoštěm a Libhoštěm. Před sezónou mě oslovilo vedení, že chtějí tým stavět převážně z odchovanců, tak jsem tomu dal šanci a jsem rád. Řekl bych, že v Jičíně teď máme dobrou partu a rád bych zde zůstal.
Boj o záchranu je letos mimořádně vyrovnaný. Jak vy osobně v týmu prožíváte tento vyrovnaný ročník? Ocitl jste se v kariéře už někdy v podobné situaci?
Boj o záchranu jsem zažil jednou ve Frenštátě, kde jsme ale soutěž zachránili. Ovšem takhle vyrovnaný ročník, jako je ten letošní jsem ještě nezažil. V boji o záchranu je namočeno 8 týmů a každý zápas má pro mě větší náboj, protože hrajeme o setrvání v divizi.
V dalším utkání doma hostíte Kozlovice. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Do zápasu jdeme v roli outsidera a Kozlovice budou víc na míči. My musíme dobře bránit a hrozit z brejkových situací.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.