Jan Burda - Nikdy nejdu na hřiště s tím, že zápas je dopředu prohraný

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k výhře o hráče kola. Jak moc jste byl spokojen se svým výkonem?
Mockrát děkuji, je to pro mě čest. Vzhledem k tomu, že to byl opravdu těžký zápas, dal jsem do toho vše a po delší době můžu říct, že jsem byl se svým výkonem opravdu spokojen.
Podle vyjádření vedoucího, jste odehrál skvělý zápas. Našel byste na svém výkonu přesto něco, co by se dalo ještě vylepšit?
Určitě ano, vždy je co zlepšovat, jen neuvědomělý člověk by tvrdil opak. Obecně se dá zlepšit vše, ale co bych potřeboval momentálně zlepšit tak finální přihrávky, ne všechny byly podle mého gusta.
Co tým, jak jste spokojen s jeho výkonem? A jak si vysvětlit, že na jaře zatím bodujete jen na venkovních hřištích?
Celý tým podal výborný výkon, jinak bychom nevyhráli, fotbal je přece jen kolektivní sport. Co se týče bodování pouze na venkovních hřištích, tak si myslím, že vzhledem k tomu že jsme hráli 5 zápasů venku a pouze 2 doma to není nějaký velký problém. Klopýtnout může každý a máme ještě před sebou 3 domácí utkání.
Co zápas s Kozmicemi? Jakou měl atmosféru? Jaký měl průběh?
Atmosféra byla dost dobrá, oba mančafty se snažily víc než na 100 %, byl to skvělý zápas, který se odehrával nahoru dolů. Přijelo se na nás podívat i dost našich fanoušků, takže se hrálo opravdu dobře.
Soupeř vás něčím zaskočil? A co považujete za klíčový bod, který vám pomohl k úspěchu? A který okamžik rozhodl ve váš prospěch?
Mě osobně asi ničím nezaskočil. V Kozmicích jsem hrál několik let a vím, jací tam jsou schopní a dobří kluci. Klíčovým bodem bych asi nazval chvíli, kdy těsně před poločasem byl zraněn náš stoper Ivo Dominik. O poločase to mělo na nás motivační vliv, chtěli jsme toto utkání vyhrát pro něj. Nejen tímto jsme se hecovali v kabině o poločase a myslím, že pak to bylo na hřišti vidět, že všichni kluci opravdu dřeli.
Vy sám jste se nachomýtl k akci, po které padl druhý gól. Zkuste nám ještě popsat, jak tento okamžik vypadal?
Jestli si tu situaci správně vybavuji, byla rozehrávka od Kozmic na straně střídaček. Byla zde jedna pomalejší nebo nepřesná přihrávka kterou se podařilo ve sprintu zachytit a následně v rychlosti obejít 2 hráče a posléze posunout balón na nabíhajícího Jana Kozla, který dával míč pod sebe před bránu kde už nekompromisně zakončoval Tomáš Tilleczek.
V sobotu vás čeká suverénní Štítina. Co si myslíte, že by na tento tým mohlo platit? A myslíte si, že čtrnáctidenní pauza Štítiny bude výhoda pro vás nebo pro tým soupeře?
Já jsem ještě Štítinu hrát neviděl, ale očividně výsledky mluví za vše… k tomu bych dodal jen, že nesmíme dělat chyby v rozehrávkách a v obranné činnosti, protože věřím, že každá chyba bude potrestána. Ne nadarmo se říká: „když nedostaneš gól, nemůžeš prohrát“. Co se týče pauzy od Štítiny, tak by to mohlo hrát v náš prospěch, jelikož my máme za sebou dobrý zápas, budeme určitě namotivováni, kdo by taky nechtěl porazit první tým tabulky. Štítina zase na druhou stranu může mít úpadek po delší pauze kdy jim může chybět potřebná herní vytíženost.
Jaké máte ambice do posledních šest kol? A kde byste rád viděl Bohuslavice po skončení sezóny?
S ambicemi já to vidím vždy stejně – vyhrát vše, co jde. Nikdy nejdu na hřiště s tím, že zápas je dopředu prohraný. Byl bych rád za umístění do 5. místa na konci sezóny. Obecně čím výše bychom byli, tím by to v nás evokovalo větší šance na návrat do 1.B třídy v další sezóně.
Když se řekne Bohuslavice. Co pro vás tento tým znamená? A čím se liší do jiných týmů?
Liší se přístupem lidí, klubu k hráčům a k fotbalovému prostředí, ale taktéž fanoušky. Sám jsem byl ohromen kolik fanoušků chodí na vyhrocené domácí zápasy. Dále jsou tam kluci z vesnice, kteří ten fotbal dělají opravdu pro radost a lásku k tomuto sportu, což jen utužuje kolektiv. Tento klub pro mě znamená hodně, protože mě přijali před zhruba 2 lety jako jednoho z nich.
Kdo v kabině je lídr? Kdo je největší šprýmář? Kdo největší hecíř?
V kabině panuje vždy dobrá nálada, obecně všichni kluci přispívají do zábavy. Ale řekl bych že nejlepšími hláškami disponuje Petr Štefek. Hecíř…. záleží na situaci, ale v nejvíce případech projevuje své emoce Danek Kotzur. Co se týče lídra tak je to trochu zajímavější, protože kapitáni se nám poslední dobou mění jak ponožky (smích).
Jak byste se pospal jako fotbalista. Jaké jsou vaše přednosti, a naopak jaké jsou vaše nedostatky?
Myslím si, že mám cit pro hru. I když nejsem nejrychlejší tak si myslím, že mám přehled během hry. Mezi mé přednosti bych zařadil vytrvalost, dobré zrychlení a práci s míčem. Mé nedostatky jsou určitě hlavičkové souboje a sprint na delší vzdálenost a obranné souboje v šestnáctce.
Letos už máte za sebou dva přestupy. V létě z Bohuslavic do Šilheřovic, a na jaře opačným směrem? Co vás vedlo k prvnímu přestupu a proč jste se pak vrátil nazpátek?
K prvnímu přestupu mě hnaly ambice hrát výše. Stále jsem věřil, že se ještě mohu posunout ve fotbale mnohem výše, můžeme to taky nazvat mladickou nerozvážností. A jak jsem se již zmínil dříve, návrat zpět byl hlavně kvůli kolektivu. V Šilheřovicích jsem se necítil tak, jako v Bohuslavicích.
Prošel jste už několika kluby. Kde jste vy byl osobně nejvíce spokojen?
Sice se budu opakovat, ale vždy byla pro mě priorita kabina. Fotbal přece jen hraji pro radost, takže za mě to jsou Bohuslavice a Kozmice B. Tyto dva kluby mají vynikající partu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.