Vystřelit jsem uměl vždycky, jen s přesností to občas bývá problém, říká kapitán Nučic Matěj Chromý

Kromě dvou let v UMBRU Praha, a stejného počtu střídavých startů v Kouřimi, působí v Nučicích. V této sezoně patří, ostatně jako tradičně, k oporám týmu a nejproduktivnějším hráčům, v dosavadních dvaceti utkáních zapsal osm branek. Nejen srdcař, kapitán či vášnivý fanoušek šipek Matěj Chromý odpovídá v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji ke třetímu místu v anketě Hráč kola, čekal jste to?
Dobrý den, upřímně jsem nečekal ani nominaci, takže jsem byl mile překvapený.
Znamená toto umístění automaticky i nějakou tu pokutu do klubové kasy? Kdo je pokladníkem týmu? Civilním povoláním jste účetní, takže bych tipoval právě Vás.
To máte pravdu, ale pokladníkem je Dominik Kočí. Pokutu do klubové kasy to neznamená, jelikož pokuty nějak zásadně neřešíme.
Rozhovor děláme poněkud netradičně až v pondělí, kdy máte za sebou vítězný zápas s Novou Vsí, který jste sice vyhráli, ale Vy si z něj odnášíte poraněné koleno, jaké panují takhle s odstupem z utkání pocity?
Pocity jsou smíšené, jsem rád za důležité 3 body do tabulky, ale jsem zklamaný, že jsem zápas kvůli zranění nedohrál.
Tušíte, zdali jde o zranění vážnějšího charakteru či jen o drobný šrám na několik dní? Stal se Vám někdy podobný úraz s kolenem?
Bohužel se nejedná o šrám na pár dní a vypadá to, že si od fotbalu budu muset na nějaký čas odpočinout. Žádné zranění kolene jsem ještě neměl a doufám, že tohle je první a zároveň také poslední.
Po několika zápasovém trestu se Vám nedávno vrátil Dominik Kočí. Je hodně znát, že je Kocour zpět? Popřípadě v jaké formě se vrátil?
Rozhodně je to velmi znát. Jeho důraz a nasazení nám poslední dobou velmi chybělo. Vrátil se ve standardně dobré formě, kterou předváděl před trestem a věřím, že jeho forma půjde nahoru s přibývajícím zápasovým vytížením. Což se vlastně už potvrdilo teď o víkendu, když skóroval.
Nučice jsou momentálně na pátém místě v tabulce. Panuje spokojenost s umístěním nebo byste si představovali umístění v předních příčkách?
Pokud budeme na pátém místě i na konci sezony, tak to bude bráno určitě jako úspěch.
Nučice mají, dle mého názoru, nejlepší standardní situace v soutěži. Připravujete se na ně speciálně, nebo to vyplynulo s výborných exekutorů, kterých máte v týmu několik?
Bude to nejspíš tím, že máme v týmu hráče, kteří to umí kopat a zároveň i hráče, kteří se ze standardek dokáží prosadit. Nějak zvlášť to ale netrénujeme.
Máte jednu z nejlepších levaček v okrese, dokázal byste říct, kdo kope levou nohou lépe než vy?
Děkuji, ale myslím si, že v okrese je určitě více hráčů, kteří mají lepší levačku než já.
Střely ze střední vzdálenosti patří k Vašim největším přednostem, je to něco, co je pro Vás přirozené nebo to pilujete od mládí?
Vystřelit jsem tak nějak uměl vždycky, takže je to pro mě asi přirozené. Jen s tou přesností to občas bývá trochu problém. (smích)
Výborně kopete i volné přímé kopy, ale před dvěma lety jste uvedl, že v tréninku sice trefujete všechno, ale v zápase se Vám tolik nedaří. Změnilo se to?
Bohužel tady k nějaké výrazné změně nedošlo. O tréninku mi to tam padá rozhodně více než v zápasech. Naposledy jsem se z volného kopu trefil loni ve Štítarech, kde je z toho dokonce i záznam, tak mám alespoň vzpomínku, že se občas dokážu trefit i v zápase. (smích)
Jaké je nosit kapitánskou pásku v klubu, ve kterém jste od útlého mládí?
Je to super pocit. Kapitánskou pásku jsem nosil v žácích, dorostu a teď i v áčku. Moc si toho vážím, že si mě kluci zvolili jako kapitána.
V Nučicích chodí poměrně slušný počet fanoušků, je to při zápasech hodně znát? Jsou pro Vás tím pomyslným dvanáctým hráčem?
Na domácí zápasy nám chodí stabilně hodně diváků a rozhodně jsme za to rádi. Určitě se nám všem hraje lépe, když je plný dům, než když je tam sotva 10 lidí.
Kdysi jste pomohl v Nučicích vykopat krajskou soutěž v dorostu, přišla někdy nějaká nabídka na přestup výše?
Žádnou konkrétní nabídku si nevybavuji, takže nejspíš ne. Nebo to nebylo nic tak zajímavého, kdy bych uvažoval o tom, že odejdu z Nučic.
Prý patříte k velkým fanouškům šipek, hrajete je i závodně, popřípadě sledujete slavnou Premier League Darts?
To máte pravdu, šipky mě v posledních letech velmi chytly. Premier League sleduji pravidelně. Zahrál jsem si pár amatérských turnajů. Teď naposledy jsem byl v únoru na Tipsport Darts Cup, kde jsem se dostal do nejlepší 16 z 512 hráčů, kde jsem prohrál 2:3 s Vítězslavem Sedlákem. (mj. vítěz PDC Challenge Tour) Takže to beru jako takový svůj osobní úspěch.
Co dělá Matěj Chromý, když se zrovna neprohání po zeleném pažitu? Našel jsem, že jste se kdysi účastnil turnaje v plážové kopané, mimo jiné s nynějšími spoluhráči Dominikem Kočím a Jakubem Hervertem.
To jste musel sáhnout hluboko do archivu. Toho turnaje jsme se s klukama zúčastnili ještě na základní škole. (úsměv) Jinak většinu volného času věnuji práci kolem domu, případně si jdeme s přítelkyní a psem zaběhat.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Také děkuji a čtenářům bych vzkázal, ať se stále baví fotbalem a chodí podporovat své hráče, i když to není vždy jednoduché a občas z toho bolí oči. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.