"Po 10 letech strávených fotbalově mimo ČR, jsem se chtěl vrátit zpět," uvedl hráč 3. kola, Martin Švehla

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník Sokola Lhoty, Martin Švehla. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Další ze zástupců Lhoty. Trnete vy hráči po každém dobrém utkání, koho nominace do sestavy potká?
Určitě netrneme, ba naopak. Nominace, hráč kola, rozhovor, fotka, to vše znamená příspěvek do týmové kasy. Takže si umíte představit, že naše fanouškovská základna je v těchto chvílích na světové úrovni. Nicméně každé dobré utkání je takové, když jsou z něho 3 body. Bez ohledu na to, jestli se někdo dostane do sestavy kola, protože jak by řekl Kohy (Jakub Kohout), "kdyby to bylo objektivní, byl bych tam každé kolo". (smích)
Vnímám vaší kabinu jako velmi zábavnou partu. Je tam ale něco, co skřípe?
Ne, kabina je tady něco, na čem to celé stojí. Je tu super parta a lidi kolem, kteří nejsou třeba tolik vidět, ale dělají tady to zázemí, které máme na krajský přebor nadstandardní.
Má někdo z kabiny nějaký zvláštní rituál před zápasem?
Nevím, jestli se tomu dá říct rituál, ale jmenovitě třeba Kohy rád pouští ty jeho old-schoolové hity. Tedy naše, už nám táhne na 40... Štverda zase dělá vše možné, kromě týmové rozcvičky a David Křížek dohání posilovnu, kterou v práci nestíhá, protože tam jenom spí.
Ve Lhotě jsi až od roku 2020. Kde jsi se coural předtím a co tě zaválo zrovna sem?
Ano, po 10 letech strávených fotbalově mimo ČR, jsem se chtěl vrátit zpět. Navíc tomu pomohlo i přestěhování se do Lhoty, kde mě můj soused Kopyťák (Ondra Kotrnoch), už na vejšce lákal na pořádný fotbal. Taky tomu dopomohl Kuba Kohout, se kterým se znám už od žáků a trenér Niky, který v té době neměl žádného útočníka, jinak by mně sem nevzali (smích). Dlouhodobě, asi 25 let, jsou tam Křižáci, super kluci, ale buď jsou v práci nebo nemocní (rýma, teplota apod.), a teď mladé pušky - Šuli, Zdvořka, Eli - těm je sotva 18. Takže potřebují vedle sebe nějakého taťku, který si je trochu zdiriguje.
Popiš mi, jak svého trenéra vnímáš? Jaká pá pozitiva a jaká negativa?
Trenér Niky, ten má jenom pozitiva. Přeci jen chci ještě chvíli hrát... Teď vážně. Spolu s Pepou (asistent trenéra) tvoří sehranou dvojku, kde je vidět, že je to baví, dávají tomu 110% a chtějí z nás dostat maximum. I když je to někdy hodně těžké, protože poslední dobou to není herně tam, kde bychom všichni chtěli být. Teď se vyhrálo 3x po sobě, tak věřím, že budeme pokračovat na vítězné vlně a bude to všechny bavit. Proto to přeci děláme.
V neposlední řadě bychom jako tým rádi poděkovali všem blízkým, rodinám, sponzorům, fanouškům a všem, co nás podporují v této nelehké době.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.