"Souložení 6 dnů před zápasem je doma naprosto vyloučený," zmínil jedno ze zásadních pravidel Kuba Šroubek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jakub Šroubek. A jelikož na druhém místě skončil jeho spoluhráč Tomáš Štverák, rozhodli jsme se hned pro dvojitý rozhovor. Máte se na co těšit.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kubo, jsi předkládán za tréninkový vzor všem tvým spoluhráčům. To se prý nedá říct o Tomášovi, který dělá například vše ostatní, jen aby se nemusel rozcvičovat. Jak byste tyto názory z kabiny posvětili vůči sobě navzájem vy?
Jakub: Že mě takhle kluci berou, jsem opravdu netušil. Ale vážím si toho, že konečně někdo přišel na to, že každý trénink makám na 100%. Co se týče Štverdy, tak to je čistě na něm, ale chápu, že v takovém věku už sám asi nejlíp ví, jak se o své tělo starat. Nejvíc asi respektuji jeho pravidlo, že souložení 6 dnů před zápasem je doma naprosto vyloučený.
Tomáš: Kubu asi nemá cenu komentovat, těžko se u něj hledá slabina. Rád bych ale řekl jednu věc. Už od počátku fotbalu se hráči dělí na - tréninkové a zápasové typy. Já jsem určitě ta druhá varianta. Navíc se u mě jedná hlavně o předzápasové rozcvičky, které u nás teď začínají asi 3 hodiny před zápasem. Bylo mi 31, musím šetřit síly...
Když to tak počítám, do vaší kasy jen od vás dvou přistane celkem slušný peníz. Máte k tomu nějaký komentář?
Jakub: Vzhledem k tomu, že jsme byli s Bémákem zbaveni rolí pokladníků a nyní roli zastává Kali a Záhrob, tak mám trochu obavu, aby ty peníze byly využity na dobrou věc. Ale když jsem viděl Kaliho, jak si po každém treninku píše poctivě do notýsku pokuty, tak vlastně nemusím mít strach. Nicméně každý příspěvek do týmové kasy se počítá… A že jich teď je dost, když pořád vyhráváme tuto anketu.
Jakube, dozvěděl jsem se, že když vyhrajete, tak zpíváte nějaký speciální song. Můžeš nám povědět, o čem je a jak vznikl?
Jo, s tímhle pokřikem přišel Kohy, jakožto náš vrchní DJ a písničkář, který nikoho nepustí se připojit na týmový reprák. Ale k tomu samotnému songu jehož textem je “Šroubi ty grázle, dej mu sáně, kde to vázne.” Já se s tímto textem neztotožňuji, protože já hraju čistě a žluté karty dostávám jen za občasné sprosté slovo na adresu rozhodčích… Ale ke zpěvu se vždy rád přidám a s klukama si vítězně zakřičím!
Tomáši, jak se ti zamlouvá, že jsi v rámci sestavy taková ... holka pro všechno? Nevadí ti, že každý zápas hraješ někde jinde?
Ty tomu říkáš holka pro všechno, já zase oddaný univerzál. Ne, nevadí mi to, je to rozhodnutí trenéra a jak je vidět, zatím ty sestavy skládá dobře.
Je někdo v týmu, kdo se hodně často vymlouvá a na co?
Tomáš: Tohle je otázka, na kterou není moc dobré odpovídat, protože by se mi to mohlo rychle vrátit. Ale jednoho řeknu - brankář Honza Rojík. Když hraju stopera, tak slyším jak si za mnou pořád něco šušká. Například: "Ty krávo, ta tráva je vysoká... Ty krávo, to je suchý jak cesta... Tady mají hrozný míče... Tady je zima jak v mrazáku... Já sem nic neviděl proti sluníčku... Nemohl jsem vyběhnout, protože jsem zrovna stál na žvejkačce, atd..." Občas za něj musím vykopávat od branky, protože prý fouká a on to kvůli tomu kope do autu. Ale jinak ho mám rád samozřejmě a občas ho i něco trefí.
Jakub: Asi trenér… Já mu vždycky říkám, že budu kopat přímáky, ale on vždycky přijde s nějakou výmluvou, proč to nejde.
Vaše týmové akce jistě patří k legendárním. Můžete vypustit nějakou zábavnou příhodu, kterou mohou vědět i čtenáři?
Jakub: To musím souhlasit! Naše týmové akce jsou nejvíc, protože tu partu, co máme ve Lhotě, bych přál zažít každému! Máme několik historek, ale nejvíc mi asi utkvělo v paměti, když došlo ke slovní i fyzické konfrontaci mezi bratry Křížky kvůli rozbitému telefonu. Pak se asi měsíc nebavili, bomba.
Tomáš: No, jelikož já alkohol nepiju a při podobných akcích odcházím mezi prvními, přibližně tak v půl 8, tak zrovna já těch historek moc nemám... Moje poslední je asi ta, že když jsme byli po nedávném vítězném zápase na Rapidu na hamburgeru v plzeňském Delishi, tak Kohy (v tomto zápase autor vítězné branky na 3:2), který vypadá dle slov Pavla Sudy jako komár, snědl snad půl restaurace obalené rozpuštěným Cheddarem. A hned poté, v nejmenovaném baru, mu nebylo od žaludku dobře a zacpal tím vším snad 4 záchody vedle sebe. Majitel v té chvíli prý reálně uvažoval o změně názvu na "Cheddar Bar". Ovšem jestli je tohle zveřejnitelné pro čtenáře, to nevím...
Zaslechl jsem, že Kuba je na cestě do ciziny, na delší dobu. Co tam budeš dělat? Bude to podle vás obou velká ztráta?
Je to pravda, jedu na zimní semestr do norského Tromsø na Erasmus. Samozřejmě se tam budu individuálně udržovat, abych pak na každoroční náročné zimní přípravě nebyl úplně ztracený… Podle mě to velká ztráta nebude, protože máme kvalitní a široký kádr, tudíž trenér má kam sáhnout. Jen nevím, kdo si vezme místo mě vítězný pokřik.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.