"Uděláme všechno pro to, abychom napodobili Arsenal ze sezóny 2003-2004!" říká nejlepší hráč 7. kola Martin Hejduk.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Martin Hejduk z Přeštic! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdo tě přivedl k fotbalu a v kolika letech jsi s ním začal?
K fotbalu mě přivedli rodiče a začal jsem ho hrát v pěti letech v Klatovech.
Co hraješ za post a jak bys popsal svůj herní styl, případně jaké máš přednosti a slabiny?
Hraji na pozici střední obránce. Hodně sleduji Dávida Hancka ze Sparty a snažím se přiblížit k jeho hernímu projevu. Pokouším se být často konstruktivní v rozehrávce směrem dopředu. V poslední době pracuji na přihrávce na delší vzdálenost vzduchem a také na dynamice. Myslím si, že mezi moje přednosti patří například hra hlavou nebo síla v osobních soubojích.
Jak dlouho působíš v Přešticích a jak se ti tam líbí?
Přeštice je jeden z klubů, kde jsem působil. Dohromady jsem zde s menší přestávkou strávil 5 sezón a jsem tady hodně spokojený.
Hráváš i za áčko?
Za áčko zatím nenastupuji. Je tam velká konkurence velice kvalitních hráčů. Snažím se to využít ve svůj prospěch a sleduji hráče na svém postu, abych věděl co ještě musím zlepšit.
O víkendu jste porazili Chanovice 4:2, jak hodnotíš váš výkon?
Zápas to nebyl lehký. Soupeř bojoval do poslední minuty. Jsem rád, že jako tým jsme se dokázali semknout a i přesto, že jsme v zápase 2x prohrávali, tak jsme dokázali vyhrát a získat tři důležité body do tabulky.
Ty jsi dal v závěru první půle gól, popsal bys ho prosím?
Soupeř odvrátil náš rohový kop, každopádně za vápnem se k míči dostal Ivan Blahoudek, který se pokoušel o střelu, ale vlastně z toho byla geniální přihrávka na úrovni velkého vápna. Míč jsem si zpracoval levačkou do běhu a zakončil pravou mezi nohy brankáře.
A jak se ti jinak v zápase dařilo?
V zápase se mi celkem dařilo. Jsem rád, že jsem si připsal první gól za muže v Přešticích, ale i přesto jsem na sebe kritický a v druhém poločase jsem párkrát nepřesně přihrál směrem dopředu. Snažil jsem se podat na hřišti dobrý výkon.
Chanovice jsou prvním týmem, který vám dokázal dát gól, oni dali dokonce dva, překvapili Vás něčím? Nebo tam bylo nějaké podcenění?
Chanovice hrály dlouhé balóny na vysoké a silové hráče, což nám nějakou dobu dělalo problémy.
Jinak ale jedete suverénní jízdu. Neztratili jste ani bod, máte nejlepší útok i obranu… Je podle tebe možné, že byste napodobili Arsenal v sezóně 2003/2004, a byli po posledním kole neporazitelní/invincibles?
Soutěž je dlouhá, stát se může cokoliv. Máme dobrý tým a uděláme všechno proto, abychom mohli napodobit třeba Arsenal ze sezóny 2003/2004. V zápasech se náš celý tým vždy snaží odvádět co nejkvalitnější výkony.
Dali jste si před sezónou jako cíl postup? Nebo to jenom tak prostě necháváte plynout?
Už minulý rok byl cíl postoupit do 1. A třídy. Bohužel soutěž se nedohrála a my jsme skončili druzí. Letos je úplně stejný cíl. Myslím si, že už jsme i více sehraný a nabrali jsme zkušenosti. Nebude to lehký úkol, soutěž má svá specifika, ale zatím je sezóna dobře rozehraná.
Trénuje Vás Pavel Dobrý, opravdu výrazná fotbalová persona, která hrála třeba i v Německu nebo ve Viktorce Plzeň. Je pro Vás inspirací? Naučil třeba tebe osobně něco konkrétního?
Určitě. Pavel Dobrý nám jde všem příkladem. Trénoval mě už v žácích a potom v dorostu. Díky němu jsem se z krajního obránce přesunul na stopera, kde mám větší perspektivu. Naučil nás, jak mít správný přístup k fotbalu. Jako trenéra ho všichni respektujeme a uznáváme.
Kam jsi to ve svém fotbalovém životě dotáhl nejdál, případně na co jsi nejvíce hrdý?
Za svůj největší úspěch považuji odehrání několika přípravných zápasů s divizními Klatovy a start v jednom divizním soutěžním utkání. Také mě těší, že se mi povedlo dát gól v přípravě třetiligovým Domažlicím. Hodně si také vážím toho, že jsem v mladším dorostu Přeštic dělal kapitána. Doufám, že k tomu letos budu moc přidat postup s přeštickým béčkem.
Asi jsi zaznamenal, že Vrhaveč o víkendu dostala 4 červené karty. Máš nějakou zajímavou zkušenost s tímto týmem?
Ano, zaznamenal. Hodně mě to překvapilo, že padlo takové množství červených karet. Já osobně jsem ještě proti Vrhavči nehrál, takže zkušenosti nemám žádné.
Za dva týdny s Vrhavčí hrajete. Jak se na ten zápas (ne) těšíš a co od něj očekáváš?
Očekávám velice tvrdou hru. Nečeká nás vůbec lehký zápas. Každý tým má ještě větší motivaci nám naši sérii neporazitelnosti překazit. Máme ovšem výhodu domácího hřiště a já doufám, že před domácím publikem potvrdíme naši formu.
Každopádně tenhle víkend hrajete v Dobřanech, které jsou čtvrté. Čekáš náročný souboj?
Dobřany nás minulý rok obraly o tři body a zápas byl velice nahecovaný. Celý náš tým je nemotivovaný na zápas a doufáme, že se pomstíme za minulý rok a přivezeme si domů tři body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.