Antonín Štěpán: Všichni chtějí sud na dokopnou a sudů je vždy málo, proto posílali hlasy jak diví

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Nejlepším hráčem se stal záložník TJ Svatobor Hrádek, Antonín Štěpán. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Překvapilo vás to?
Hm…ano vítězství mě velice překvapilo, ale na druhou stranu i nepřekvapilo. Všichni chtějí sud na dokopnou a sudů je vždy málo, proto posílali hlasy jak diví. (směje se)
V posledním utkání jste zvítězili v Losiné 2-0. Jak byste zápas hodnotil zpětně?
Po celý zápas jsme měli více ze hry, v prvním poločase jsme zahodili 2-3 gólové šance, ale i soupeř byl nebezpečný z rychlých protiútoků. Naštěstí se povedlo dát na konci 1. poločasu gól do šatny. Ve 2. půlce nám domácí usnadnili situaci, když se nechal vyloučit jejich kapitán za zbytečné průpovídky směrem k rozhodčímu. My jsme posléze dali v 60. minutě druhý gól. Soupeř se snažil s výsledkem na konci utkání něco udělat, v posledních 10 minutách měl herní převahu, ale gólovou situaci z toho nevytěžil.
Zpět do minulosti. Kdy jste začal s fotbalem a kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v Sušici od nejmladších kategorií s různými přestávkami. Když jsem nastoupil na střední školu, tak mě přemluvil kamarád, abych šel hrát do Žichovic. Tam jsem poprvé okusil i mužský fotbal, velice rád vzpomínám na Žichovice.
Za jaké týmy jste v průběhu své kariéry nastupoval?
Žichovice a Hrádek.
Fotbal je velkou součástí vašeho života. Pokud vím, tak trénujete i mládež. Je to pro vás výzva?
Jako výzvu to neberu, je to můj koníček. Rád pozoruji zlepšení u jednotlivců i u týmu.
Teď trochu odlehčeně. Trenér Karel Mareš mi před rozhovorem prozradil, že máte problém s dochvilností co se týče tréninků. Je to pravda?
Ano, bohužel, trenér má pravdu. Vždy si udělám časový harmonogram, ale jak už to tak bývá, nic nejde podle plánu a čas nejde zastavit. (směje se)
Občas padne i nějaká pokuta za cigaretu před zápasem? (smích)
Dříve ano, ale teď už si před zápasem cigaretku odpustím. (Alespoň když jsem všem na očích)
Závěrem by mě zajímaly vaše zájmy či koníčky kromě fotbalu.
Mimo sportovní aktivity mě baví se zdokonalovat ve 3D kreslení, co se týče sportu, tak mezi mé zájmy patří běh, florbal a turistika.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.