2:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

24.10.2015 10:00

10.kolo, Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Olympie Rakovník se vrací na čelo tabulky + FOTO


Branky


0

Hubená výhra rakovnické Olympie nad Janovem nakonec stačila k návratu domácích na první místo v tabulce. Městský rival od potoka totiž zaváhal s Lužnou, a tak je opět o bod pozadu. V dopoledních hodinách se odehrálo na Zátiší průměrné utkání, které doprovázela celý první poločas docela hustá mlha. Na průběh zápasu to ale nemělo vliv, naopak se po změně stran udělalo nádherně.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Mlha podpořila celkem slušnou hru

Po počátečních pološancích na obou stranách si vypracoval vážnější pokus až T. Koch, jehož tvrdou přízemní střelu Kopáček v mlze na poslední chvíli vykryl na roh. V 15. minutě došlo ke spornému okamžiku ve vápně Janova, sudí Sedláček ale zákrok na Topinku jako penaltový neposoudil a hrálo se dál.

Hra se zlepšila až po půl hodině, kdy taky přišla pořádná kombinační akce po pravé straně. Němec na půlce velmi obětavě vybojoval mezi dvěma hráči míč, vyslal do úniku Rouse, který si to namířil rovnou do vápna. Před brankovou čarou našel proti noze na zadní tyči volného Topinku – 1:0.

Ve 33. minutě se opakovala další křídelní akce, na jejímž vzniku byl opět Němec s Rousem. Třetím do kombinace byl tentokrát na přední tyči Číhař, který Kopáčka z blízkosti neprostřelil.  

Po chvíli zakombinoval Topinka s Rousem a druhý jmenovaný poslal krátkou kolmici na Číhaře. Ten k překvapení ještě hledal napříč vápnem někoho ze spoluhráčů, ale nikdo v šestnáctce nebyl. Po dlouhé době se k brance Kocha dostali i hosté. Konkrétně Sajner, který to udělal parádně.

Poradil si se třemi hráči Rakovníka a s pomocí teče trefil jen tyčku. Odražený míč dorazil do brány Peták, ale pískal se ofsajd, což se naopak nelíbilo hostům. Na druhé straně už byl u míče znovu aktivní Rous, jehož přihrávka Topinku našla, ovšem zakončení ze tří metrů nebylo ideální.

Minutu před poločasem prošel po lajně janovský Černý a centrem hledal volného Petáka na zadní tyči. K tomu se stihl přemístit Křováček a míč uklidil do bezpečí.

Nejlepší hráč Rous pomohl Janovu ke snížení

Přestávka jakoby vysunula bílou oponu a připravila krásně modré nebe. Bohužel fotbal už tak zajímavý nebyl. Osm minut se vůbec nic zajímavého nedělo, což přerušila až akce Topinky s T. Kochem, ze které nic nebylo.

Poté si navedl Číhar balon na střed hřiště a z poměrně velké vzdálenosti zkoušel Kopáčka překvapit. Pokus to byl nepříjemný, ale gólman Janova se přelstít nenechal a vyrazil míč na roh. V 62. minutě kopl střídající Kalfiřt slušný roh, který na milimetry našel volného Němce na zadní tyči.

Ten neváhal a přes celou branku prostřelil všechny před sebou – 2:0. Ta samá minuta jakoby utnula veškeré domácí umění. To potvrdila hned tutovka Klouba, kterého ale B. Koch skvělou robinsonádou vychytal. V 71. minutě utekl mladý Kail Kochovi po lajně a měl možná největší šanci zápasu.

Nenaložil s ní ovšem moc šťastně, protože domácí gólman už padal na zem, ale janovský mladík nastřelil jen jeho tělo. Hosté měli tlak a byli častěji na míči. Z toho vytěžili přímý volný kop, ke kterému se postavil Černý. Ve skrumáži minul letící merunu na zadní tyči jen o centimetry Peták.

Devadesátá minuta bude asi zbytečně v noci budit gólmana Kocha, protože v ní dostal snižující branku. Nebyla to ovšem jeho chyba. Rous mohl jít do brejku, ale když se na něj sesypali dva bránící hráči, mohl si pomoct o volného Kalfiřta. Nepochopitelně však nakopl míč k vlastnímu praporku. Domácí zadáci měli s touto „přihrávkou“ nemalé potíže a museli ji uhasit na roh. Z něj pak Peták šouračkou míč do sítě protlačil – 2:1.

V nastavených dvou minutách už se utkání jen dohrálo.



Ohlasy k zápasu


Olympie Rakovník
Antonín Sýkora (trenér): Dnes jsme museli trochu pozměnit sestavu. Omluvenku měl zkušený Eck a Kokšál, a tak jsme zasunuli Havla na stopera. V prvním poločase byla hra celkem slušná, byli jsme jasně lepší, ale od 60. minuty nám to zase nešlo a trápili jsme se. Neudrželi jsme vůbec balon a Janov zaslouženě snížil. Vedení 2:1 je však za naše šance v první půli spravedlivé.

Sokol Janov
Tomáš Kinter (vedoucí): Remízový zápas, ve kterém zkušení borci Olympie využili 100% svých šancí. Po našich chybách se ujali dvoubrankového vedení. Naopak nám se nepovedlo proměnit naše tutovky. V závěru se nám povedlo po jednom z mnoha našich rohů snížit, ale to již bylo na závěrečný tlak pozdě. Škoda našeho neuznaného gólu v prvním poločase, kdy se po Sajnerově střele z hranice velkého vápna pískal údajný ofsajd Petáka, zápas se mohl vyvíjet úplně jiným směrem. Kluky bych chtěl pochválit za bojovný výkon a hlavně za to, že udrželi nervy na uzdě při spoustě velmi sporných výroků trojice arbitrů. Z hřiště na Olympii moc mužstev body nepřiveze, kdo tam již hrál, tak ví, o čem je zde řeč. Olympie má zkušený tým, který hraje pohledný fotbal a dle mého názoru je jedním z horkých kandidátů na postup.



Sestavy


Olympie Rakovník
B. Koch [-] - Z. Křováček [-] (65. J. Seibert [-] ) , M. Havel [-] , Z. Špimr [-] , P. Klátil [-] - T. Koch [-] , R. Topinka [-] , M. Němec [-] , S. Rous [-] - P. Dyršmíd [-] (46. J. Kalfiřt [-] ) , J. Číhař [-]

Sokol Janov
M. Kopáček [-] - T. Čuda [-] (60. A. Alijevič [-] ) , J. Koukal [-] (46. J. Linc [-] ) , J. Melč [-] , V. Šťastný [-] - J. Černý [-] , M. Haluza [-] (79. J. Kloub [-] ) , Z. Rosa [-] , R. Konvalinka [-] (46. J. Kail [-] ) - M. Peták [-] , P. Sajner [-]

ŽK: 24. J. Číhař - 23. M. Peták , 41. P. Sajner , 73. M. Haluza , 75. V. Šťastný .
Hráči zápasu: M. Němec , S. Rous - J. Melč .
Místo: Hřiště Na Zátiší. Počet diváků: 70. Rozhodčí: Sedláček Petr - Tomáš Vodrážka, Zdeněk Polívka.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.