P. Vnuk 27.
1:3
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.05.2024 17:00

22.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny vezou body z Větřní


Branky


27. P. Vnuk - 65. D. Fuciman , 67. T. Holas , 90. D. Fuciman
17

Odvetné utkání okresních rivalů opanovali hosté. Chvalšinské na horké půdě ve Větřní nečekal snadný duel, přesto se Sokol dočkal důležité první výhry v jarní polovině ročníku 2023/20224. Družina trenéra Fábiána navíc přerušila třista čtyřicet minut dlouhé čekání na venkovní gólový zápis, když po nevyvedené první půli duelu dokonali rychlý obrat v pouhých dvou minutách.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Samotný zápas započal v opatrném tempu a na gólové šance si přítomných dvanáct desátek diváků muselo počkat. Výjimkami byly pokusy Větřní a Chvalšin ze čtvrté, respektive patnácté minuty, ani v jednom případě se ale vyslaný projektil nevešel do brány a brankáři si prozatím nemuseli dělat žádné starosti.

Ačkoliv domácí tým zakládal většinu útoků dlouhými balóny po pravé straně hřiště, otevřít skóre se jim podařilo právě z protilehlého prostoru. Když běžela sedmadvacátá minuta, opřel se Petr Vnuk do míče zhruba třicet metrů od Vosejpky a svou tvrdou střelou jej po návratu do brankoviště donutil kapitulovat. Prvnímu střelci zápasu navíc k úspěchu pomohl příhodný odraz od tyče, načež měl papírový outsider velký důvod k radosti.

Příležitosti ke srovnání kroku se hosté dočkali krátce nato. Lámala se odehraná půlhodina a po levé straně se do pokutového území hrnul Decarli. Jenomže ještě před hranicí velkého vápna byl faulován a Weinhardův přímý kop z ostrého úhlu zastavila zadní tyč. Před Kaprálem se následně otevřela možnost dorážky, toho ovšem zablokovala domácí defenziva.

Pět minut před poločasovým hvizdem byl v akci znovu Decarli, ani tentokrát při Sokolu ale nestála potřebná špetka štěstí. Branář Říha si na střelu chvalšinské čtyřky sáhl a konečky prstů jej vytěsnil. Míč ještě lízl horní tyč. A protože se během prvního dějství nic více nestalo, hubené vedení stále drželi hráči místního sportovního klubu.

Chvalšinští měli co napravovat a zejména jejich herní projev potřeboval určitý impuls. Ihned po změně stran sice pokračovali s nepřesností v rozheře, své úkoly však začali plnit brzy. Už v padesáté minutě se před Říhou zjevil Kaprál při hlavičkovém zakončení. Nabízený centr ovšem trefil v záklonu a tak našel pouze připravenou Říhovu náruč.

Další možnost k vyrovnání manka si hosté vytvořili na konci šedesáté čtvrté minuty, když po pohledné kombinaci z vyložené pozice střílel Taher, jenže někdejší hráč Větřní udeřit nedokázal, když mířil nad zařízení. Ještě větší šanci si vydobyli domácí ihned záhy. Jejich kontr hosté zastavili za cenu zbytečného faulu a za překonaným Vosejpkou zvonila tatáž tyč, na níž v úvodní půli ztroskotal Sokol.

Po tomto festivalu neproměněných šancí už průběžné skóre změnu doznalo. A Chvalšinští se během pouhých dvou minut zasloužili o přetavení výsledku na svou stranu. Výzvu k prověření Říhy dostal Dominik Fuciman a ten svou střelou na zadní tyč rozvlnil síť větřínské brány. Stejný hráč v těsném závěsu pracoval s Decarliho pobídkou, tentokrát však neuspěl, ale po Říhově zásahu měly Chvalšiny k dispozici rohový kop. Ten byl od pravého praporku prací zahrání Fucimana. Letící míč po několikanásobném protečování doputoval až k Tomáši Holasovi a zkušený zadák týmu hostí nekompromisní ranou dokonal obrat. Stinnou stránkou této situace bylo pouze zranění brankáře Říhy, jenž zápas nedokončil a v brankovišti jej musel nahradit jeden z hráčů. Karta padla na Trojáka.

S blížícím se závěrem zápasu se zvyšovaly i emotivní pochody v obou táborech a samotné klání ještě nebylo ani zdaleka rozhodnuto. Větřnínští se nehodlali vzdát lacino a zhruba o pět minut později laborovali s příležitostí ke gólové odpovědi. Při závaru po rohovém kopu balon jen těsně minul Vosejpkovu klec.

Definitivní tečka tak přišla až v poslední minutě řádné hrací doby, kdy Chvalšiny vedly útok znovu Decarlim po levé straně. Tomu se v ideální pozici nabízel Dominik Fuciman a nejlepší střelec chvalšinského celku elegantním zakončením potvrdil nelehko se rodící vítězství hostů a čtyřminutové nastavení další zápisy do statistik nepřineslo.

Zdroj:sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


SK Větřní
Tomáš Hromada (hráč): Do zápasu jsme vstoupili lépe než hosté a po krásné střele Vnuka z velké dálky(podle něj 45 metrů) jsme se ujali vedení. Hosté hrozili ze standardních situací a po jedné nás zachránila tyčka. Druhý poločas už byl opět z naší strany špatný, přestali jsme běhat a hosté po brejku vyrovnali a poté hned po rohu otočili vývoj utkání. Šance na vyrovnání jsme ještě měli, ale hosty také zachránila tyč a pak už si jejich zkušený tým vedení pohlídal. Při druhém gólu se nám zranil gólman Říha, kterému přejeme brzké uzdravení!

TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Ve Větřní nás čekal těžký zápas. Opětovné škrty a změny v sestavě nás už snad ani nemohou překvapit, přesto je třeba uznat, že jsme do utkání nevstoupili vůbec dobře. Během prvního poločasu jsme měli problémy s vlastní hrou. Nedokázali jsme si dát pár přesných přihrávek, míč jsme soupeři nabízeli přímo na nohu, ten se nám snad ani jedinkrát příhodně neodrazil a chyběla nám kvalita v soubojích. Domácího brankáře jsme také neprověřili. Větřní nás proto vytrestalo dalekonosnou střelou ze zhruba třiceti metrů. Ta se odrazila od tyče a skončila v síti. Hlavu jsme ale nesklápěli. O přestávce jsme si k situaci řekli své, jeden druhého podpořili a shodli se na tom, že zápas je jen o nás. Hru jsme zlepšili, zpřesnili a odměnou toho nám bylo nejen vyrovnání, ale zejména rychlé překlopení výsledku na svou stranu. Tentokrát při nás stála i špetka štěstí, kdy se soupeři nepodařilo vrátit se do zápasu a konečný verdikt přišel z naší strany v poslední minutě řádné hrací doby. Čtyřminutové nastavení už nic neřešilo. Nelichotivou situací v utkání bylo zranění brankáře Říhy. Doufáme, že nejde o nic vážného a přejeme mu, ať je brzy zdráv a na svém místě. Týmu Větřní přejeme, ať se mu daří v záchranářských bojích, sami víme, co to obnáší. Jsme rádi, že se nám podařilo potvrdit všechny body z minulého týdne.



Sestavy


SK Větřní
J. Říha [-] (70. J. Sukdolák [-] ) - J. Dvořák [-] , T. Hromada [-] , A. Didkivský [-] , M. Troják [-] , P. Kotlár [-] , Š. Rafael [-] (79. T. Bílý [-] ) , P. Vnuk [-] , J. Dušek [-] (62. P. Marek [-] ) , V. Žilavý [-] , R. Šimášek [-] (41. F. Bauer [-] )

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - J. Taher [-] (88. M. Štěpánek [-] ) , R. Kaprál [-] , P. Zwifelhofer [-] , V. Aust [-] , D. Fuciman [-] , R. Weinhard [-] , M. Postl [-] , J. Cifreund [-] (68. M. Sivák [-] ) , J. Decarli [-] , T. Holas [-]

Hráči zápasu: D. Fuciman .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Klimeš Jiří - ERNST Martin, BLAŽEK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Miroslav Turek

Expert: Václav Hinterhölz
Tip experta: remíza

Toto utkání skončí bez branek. 0:0

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů