1:1
(1:0)
70. S. Rous
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

29.03.2024 11:30

20.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Každý chvilku tahal pilku, a tak se v severo-plzeňském derby body dělily


Branky


36. L. Filipec - 70. S. Rous
20

Jarní zápasy Horní Břízy napovídaly, že právě tento celek se zkušenostmi z divize, kde působil v minulé sezóně, potřebuje snad vždy nakopnout nějakou inkasovanou brankou, aby začal soupeře přehrávat. A bylo tomu i v Kaznějově, kde se domácí dostali jako první do vedení, ale ve druhé půli už to bylo spíše o hostech, kteří nakonec na tři body nedosáhli.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kaznějov v první půli soupeře přehrával

První vážnější situace, která se však nedá úplně nazývat šancí, se odehrála na obranné polovině Břízy. Domácí Rusňák totiž naváděl po pravé straně míč, který nacentroval do vápna. A nacentroval ho tak špatně, že málem skončil v hostující bráně. Schimmera a Horní Břízu zachránili břevno. První, teď už opravdu šance, přišla pár minut na to. Jan Vondráček nacentroval z levé strany do malého vápna, kde se nikým neatakovaný kapitán Jakub Vondráček pokoušel rybičkou překonat brankáře. Míč ale mířil přímo do brankáře.

 

Po půl hodině hry se ocitl Jan Vondráček i v roli střílejícího hráče a svým způsobem zakončením nechal připomenout kousky Zlatana Ibrahimoviče. Opět ale Schimmerovi stačilo natáhnout ruce před sebe a míč si sebral. 

 

Možná trochu zapomínáme na hosty. Není to tak, že by je snad Kaznějov celý poločas mačkal jako citrón, ale do vážnější nebo alespoň do vážně vypadající šance se ale nedostali. Naopak z dobrých 25 metrů to zkoušel Vondráček. Tentokrát Jakub. Kapitánovi Bohemie ale brankář Břízy utaženou a dobře mířenou střelu vytasil na roh. Pár minut na to už se ale domácí radovali. Přihrávka z hloubi pole našla Filipce, který si míč převzal a v samostatném úniku překonal brankáře. Výsledkem 1:0 také poločas skončil.

 

Po přestávce se role otočily

První poločasy Kaznějovu na jaře fungují, to je známá věc. Ty druhé ale už tak slavné nejsou. Výjimkou nebylo ani derby s Horní Břízou. Jak byli v první půli aktivnější domácí, v té druhé to byli spíše hosté.

 

Zhruba po hodině hry šikovně sklepl Trojanec hrudí pro Kračka. Jeho zakončení ale postrádalo razanci. Chvíli na to podobná situace proběhla po ose Rous-Paukner. Zakončení druhého jmenovaného už sice razanci mělo, se správným směrem, který by měl brankáře rozhodit si ale nepotykalo. V 70. minutě po faulu u střídaček kopala Bříza přímý kop. Kraček posadil míč na hlavu Rousovi, ten uklidil míč do pravého dolního rohu a v derby se šlo zase od nuly.

 

Aby těch špatných zpráv nebylo pro domácí málo, tři minuty na to viděl druhou žlutou kartu kapitán Jakub Vondráček a Kaznějov dohrával v deseti lidech. I přes to ale mohl utkání překlopit na svou stranu. Rychlý protiútok začal střelou Vinklera a skončil dorážkou Filipce. Ten ale trefil pouze obránce, za kterým už zívala prázdná brána. Vedení mohli na svou stranu překlopit i hosté. Odražený balón na vápně ale napálil Šebek z první a míč letěl vysoko nad. Kdo ví, co by se dělo, kdyby si střelu jedním dotekem připravil… čas na to ale určitě měl.

 

 

Utkání nakonec skončilo remízou, která znamená bod pro oba zúčastněné.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Kaznějov
Vladimír Pitlík, trenér: První jarní zápas na domácím hřišti před slušnou návštěvou a za krásného počasí. V prvním poločase jsme na hřišti byli lepším týmem my. Dokázali jsme si vytvořit třígólové příležitosti a nakonec jsme po pěkné akci vstřelili vedoucí branku. Naopak ve druhé polovině byli aktivnější a lepší hosté ze Břízy. Vytvořili si dvě velké gólové šance a potom vyrovnali hlavou po standardce. My jsme ve druhé půli měli pouze jednu šanci po rychlém brejků, kterou neproměnil Filipec. Když byl čtvrthodinu před koncem vyloučen kapitán Vondráček, soustředili jsme se již na udržení výsledku, což se nám nakonec podařilo. Myslím, že remíza je vzhledem k průběhu spravedlivá. My jsme byli lepší v první půli, hosté ve druhé a i na šance to bylo hodně vyrovnané, takže zasloužená dělba bodů.

SK Horní Bříza
Michal Kubice, trenér: Věděli jsme jaký zápas nás v Kaznějově čeká, takže i bodík z venku se počítá. Ale... Vzhledem k množství vyložených gólových příležitostí v poslední dvacetiminutovce, bych byl já a určitě i všichni kluci spokojenější za body tři. Šance na to, abychom opět otočili výsledek utkání v náš prospěch, jsme měli hned několik, ale bohužel jsme v samotné proměňování naprosto selhali. "Derby" jsme nezačali nejlíp, dlouho jsme se nemohli dostat do hry, těžko jsme se vypořádávali s agresivní hrou soupeře, která byla občas na hraně a po jedné z mnoha špatně vyřešených situací na půlící čáře, se dostal soupeř rychlým přečíslením do koncovky a pro Filipce už nebyl problém uklidit míč do sítě v souboji jeden na jednoho s naším jinak výborně po celý zápas chytajícím Honzou Schimmerem. O poločase jsme si pár věcí vyříkali a do druhé půlky jsme nastoupili s cílem co nejvíce soupeři znepříjemnit cestu za třemi body. Zlepšili jsme pohyb, zrychlili jsme přechodovou fázi, rychleji a efektivněji jsme nakládali s finálními přihrávkami, začali jsme dostávat soupeře pod mírný tlak. Vše tak vyústilo v dobře zahranou standardku, Kraček našel hlavu Rouse a bylo to 1:1. Náš tlak se pak naplno projevil po vyloučení domácího kapitána. Právě od té chvíle přestala hra soupeře fungovat a bylo jen otázkou času, kdy nám to tam padne. Bohužel ale nepadlo. A když ani dvě naprosto tutové šance nedokázali kluci proměnit, tak těžko můžeme pomýšlet na plný bodový zisk. Je to veliká škoda, ale snad se kluci ponaučí a v dalším domácím zápase už budou opět připraveni naplno bodovat a ukázat svou sílu.



Sestavy


FK Bohemia Kaznějov
R. Šašek [-] - J. Kunesch [-] (46. D. Vinkler [-] ) , J. Vondráček [-] , J. Vondráček [-] , F. Rusňák [-] , L. Filipec [-] , J. Hyneš [-] , M. Šlajs [-] , P. Domabyl [-] , J. Buček [-] , V. Višnovský [-]

SK Horní Bříza
J. Schimmer [-] - V. Šimice [-] , S. Rous [-] , J. Sedlecký [-] , A. Lavička [-] - J. Kraček [-] , D. Šebek [-] , M. Tvrdík [-] , L. Kříž [-] , M. Paukner [-] - M. Trojanec [-]

ŽK: 10. M. Šlajs , 31. J. Vondráček , 62. D. Vinkler - 2. M. Paukner . ČK: 73. J. Vondráček .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: MOLEK Eduard - CIMICKÝ Filip, KŘEN Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů