2:0
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.04.2024 13:00

23.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rapid doma vyzrál na Nýrsko


Branky


19

Plzeňský Rapid navázal s Nýrskem na přípravný zápas z konce zimní přípravy, ve kterém rovněž neobdržel branku. Tentokrát se prosadil ale pouze dvakrát a tak bylo až do konce o co hrát. Jenže Nýrsko se směrem dopředu trápilo a na bodový zisky bylo tentokrát krátké.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krátký déšť domácím přinesl štěstí

Utkání začalo, na vzhledem k poměrně trvalému dešti pátečního a sobotního dne, na hřišti ve velmi dobrém stavu. Úvod byl opatrný, nikdo nechtěl udělat chybu a snahy o útočnou fázi končily většinou nepřesnostmi na obou stranách. Pak se ale začaly kupit u hostů chyby v rozehrávce. Po jedné takové od Kalivody obešel dva obránce Koranda, ale jeho střelu už zevnitř pokutového území Kotlan vyrazil. Po dvaceti minutách se přes Lopatárnu přehnal krátký, ale silný déšť. V jeho průběhu se po další chybě, tentokrát od Čaneckého, řítil na branku sám Řehoř. Souboj, při kterém ho hostující kapitán držel za rameno ustál, ale na brankáře hostů ani on nevyzrál. Z následné akce pak střílel z vápne těsně kolem horního rohu branky Fikrle.

 

Rapid díky nedorazům a hlavně pokračujícím kiksům hostů hrál na hřišti prim. Žádnou z dobře rozjetých akcí ale do zdárného konce ne a ne dotáhnout. To se změnilo až po akci Jílka s Kleknerem, kteří vytáhli balón od lajny po autovém vhazování. Druhý jmenovaný ho předal Řehořovi, který přetlačil obránce a našel nabíhajíciho Fikrleho. Domácí kapitánovi stačilo jen na malém vápně nastavit nohu. Vedení ještě v první půli mohl navýšit Klekner po dobré práci Kadlece, ale jeho pokus na poslední chvíli zablokoval Čanecký.

 

Kořenek uklidnil zvýšením náskoku

Hosté věděli, že se pro potencionální bodový zisk budou muset zlepšit. Čáru přes rozpočet jim ale udělal Daniel Kořenek, který zužitkoval krátce po pauze propadlý centr Ježka a na zadní tyči zařídil hlavou pohodlnější náskok. Vedení mohl pak dvakrát navýšit Koradna. Poprvé střílel po obléhání vápna z otočky vedle, podruhé poslal centr Fikrleho z blízka do tyče. Následovaly pokusy z dálky. Zatímco Drtilovo projektil zatřásl břevnem, Györgyho střela skončila kousek nad brankou. Dost možná jedinou střelu na branku od hostů zaznamenal těsně před konečným hvizdem domácí Brůček, který hlavou poslal míč na svou branku. Padají list div, že Lišku nepřeletěl. Domácí brankář ho ale že všech sil zvládl vytěsnit na roh.

 

Report zaslal: Richard Svoboda



Ohlasy k zápasu


SK Rapid Plzeň
Zbyněk Jiskra, trenér: Vyjma prvních 10 minut jsme měli zápas pod kontrolou. Hráli jsme velmi dobře dozadu a soupeře pustili do minima zakončení. Po poločasovém vedeni 1:0 jsme díky pohotovému zakončeni Dana Kořenka dali v úvodu 2.poločasu druhý gól a zápas v klidu dovedli do konce.

FK Okula Nýrsko
Petr Výtisk, trenér: Do utkání jsme vstoupili dobře, dařilo se nám dobře kombinovat, chyběla lepší předfinální fáze, abychom si vytvořili i brankové příležitosti. Postupem času jsme začali být netrpěliví, což pramenilo v chyby, ze kterých si domácí vytvářeli brankové příležitosti a zákonitě přišel i gólový trest, kdy jsme mohli inkasovat další 2, 3 branky. Na začátku druhé půle jsme nedokázali ubránit standardní situaci Rapidu a zbytek zápasu už se víceméně odehrával mezi šestnáctkami a Rapid si připsal zasloužené domácí vítězství.



Sestavy


SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - T. Řehoř [-] (65. V. Fleissig [-] ) , D. Koranda [-] (65. T. Drtil [-] ) , T. Ježek [-] (86. M. Kořenek [-] ) , M. Fikrle [-] (80. M. Brůček [-] ) , P. Jílek [-] , R. Klekner [-] , J. Kadlec [-] (80. T. Křen [-] ) , M. Bezukh [-] , P. Řezníček [-] , D. Kořenek [-]

FK Okula Nýrsko
M. Kotlan [-] - J. Pavlík [-] , M. Trumpeš [-] (73. V. Bořánek [-] ) , R. Dvořák [-] , M. Bastl [-] , I. György [-] , K. Kalivoda ml. [-] (67. J. Taušek [-] ) , D. Vávra [-] , I. Varga [-] (73. Z. Mašek [-] ) , T. Vágner [-] , J. Čanecký [-]

ŽK: 36. T. Řehoř , 65. D. Koranda , 76. T. Ježek - 32. J. Pavlík .
Počet diváků: 67. Rozhodčí: KRIPNER Karel - CIMICKÝ Filip, ŠILHÁNEK Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Jakub Volák

Expert: Zdeněk Větrovec
Tip experta: výhra domácích

Minulé kolo nám Rapid ukázal svou kvalitu a myslím, že vyhraje i tentokrát, i když proti Nýrsku to nebude mít vůbec jednoduché.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích