Byl jsem líný běhat, tak mě jednou trenéři dali do branky a už jsem tam zůstal, říká Filip Veselý, brankář FK Řeporyje, který je hráčem 23. kola

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Gólman FK Řeporyje, Filip Veselý. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Je to vaše první sezóna v dospělé kategorii, je znát rozdíl oproti dorostu?
Rozdíl znát je. Myslím si, že mnohem víc to pociťují kluci z pole. Je znát, že hra je mnohem tvrdší a soubojovější.
Je mužská A třída náročnější než přebor dorostu?
To se těžko porovnává. Dorostenecký fotbal je za mě určitě fotbalovější. Minulý rok jsme s Motorletem byli papírově určitě nejsilnější v celé soutěži a měli jsme většinu zápasů v naší režii. Letos s Řeporyjema je většina zápasů vyrovnaná a mám více práce. Možná proto bych řekl, že pro mě osobně je A třída náročnější.
Na začátku jara jste hodně museli dotahovat a skóre otáčet, zaměřovali jste se na bránění abyste tolik neinkasovali?
Začátek jara byl hodně divoký, hlavně zápas proti 1999 Praha, kdy jsme otočili z 1:4 po poločase. Je hezké, že se nám na jaře daří otáčet zápasy a zatím jsme neprohráli, ale ne vždy se nám to musí podařit takhle otočit zápas. Nemyslím si, že bychom se museli nějak zvlášť zaměřovat na bránění. Šlo vždy o nějaký chvilkový zkrat nebo individuální chybu, kterou soupeř dokázal potrestat.
Nyní máte dvě čistá konta za sebou, jaký je to pocit?
Dvě čistá konta za sebou jsou super a je to skvělá vizitka celého týmu, škoda jen, že jsme o víkendu nepřidali i gól a neobrali Meteor o všechny body.
Bylo těžší udržet čisté konto proti Cholupicím nebo Meteoru?
Cholupicím se na jaře daří a sápou se tabulkou nahoru, ale zápas s Meteorem byl z mého pohledu určitě těžší. Za Meteor hraje spousta mladých kluků, kteří v mládeži hráli divizi nebo dokonce ligu dorostu a bylo vidět, že jsou hodně fotbaloví a běhaví. Naštěstí pro nás měli problém ve finálové fázi. V prvním poločase jsme přežili penaltu soupeře a ve druhém poločase Víťa Heim vykopával míč z naší brankové čáry. Proti Meteoru bylo určitě těžší odehrát to s nulou vzadu.
Hráč Meteoru nedal penaltu, přiblížíte jí čtenářům?
Rád bych vám řekl, že jsem ji krásně chytil, ale bohužel to vypadalo jako homerun v baseballu. Míč přeletěl branku o dobré 3 metry.
Máte jako brankář nějaké speciální rituály?
Asi jen, že s úvodním hvizdem každého poločasu si ve skoku plácnu do břevna, ale jinak asi nic speciálního. Jako skoro každý si před zápasem pustím nějakou hudbu.
V letošní sezóně jste odchytal i jedno pohárové utkání, ve kterém jste dostal 8 branek, jaký to je pro brankáře pocit?
Je to na hov**. Ale od pohárového utkání s Kopaninou asi nikdo nečekal, že bychom mohli soupeře nějak zvlášť potrápit nebo dokonce postoupit. Do zápasu také nenastoupilo spoustu našich klíčových hráčů. Myslím si, že zápas mohl nakonec dopadnout i větším rozdílem.
Máte speciální brankářské tréninky a snažíte se zdokonalit například z videí na Youtube?
Speciální brankářské tréninky momentálně nemám. Minulou sezónu na Motorletu jsme měli brankářské tréninky pravidelně a jako malý, když jsem hrával na Tempu jsem měl tréninky pod trenérem Kinským. V tu dobu mi to hodně dalo. Na YouTube občas na něco kouknu, ale u toho to většinou končí.
Kdy jste se rozhodl, že budete brankář? Bylo to hned od mala?
S fotbalem jsem začínal na ČAFCe a nikdy jsem nebyl moc běhavý typ. Prostě jsem byl líný běhat, tak mě jednou trenéři dali do branky a už jsem tam zůstal.
Jaké jsou Vaše fotbalové ambice?
To nevím. Fotbalem se živit už nebudu, ale rád bych se ještě posunul výš a vyzkoušel nějakou lepší soutěž.
S kolika čistými konty v sezóně byste byl spokojen?
Momentálně mám 4. Dvě na podzim a dvě teď na jaře. Stejně jako bych rád získal více bodů než na podzim, tak bych byl rád, kdyby bylo i více čistých kont.
Kdybyste si nyní mohl vybrat, chtěl byste hrát profesionálně fotbal nebo profesionálně E-sport, co byste si vybral a který druh E-sportu máte nejraději?
Občas si rád zahraji FIFU. Ale nikdy jsem v tom nebyl na takové úrovni, že bych zkusil prorazit. V jednu dobu jsem hodně sledoval českou FIFA scénu a e-sport celkově. Vzniká u nás spousta týmů a jde to rychle nahoru, ale vždy bych dal přednost tomu reálnému sportu před tím virtuálním.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.