Pět B-třídních mužstev se zapojilo do Středočeského poháru

0

Úvodním kolem byl rozehrán pohár Středočeského krajského fotbalového svazu - AGRO CS pohár SKFS. Do prvního kola bylo nasazeno 64 týmů z krajských soutěží celého Středočeského kraje. My se podíváme na vystoupení zástupců, kteří hrají v naší skupině B I.B třídy.

TJ Sokol Klíčany

 

Cesta Sokola pohárem čítá už dvě kola. Klíčany totiž musely absolvovat ještě předkolo, v němž se v derby utkaly se sousedními Klecany. Výhodu domácího prostředí měly Klíčany, jelikož jejich soupeř působí ještě o třídu výše - v I.A třídě sk. B. Na hřišti se ale konalo překvapení - Klíčany totiž dokázaly díky gólům Buldry a Malíka zvítězit 2:1 (1:0) a postoupily tak do 1. kola. Tam na ně čekal další zajímavý soupeř - FK Pšovka Mělník, se kterou se v soutěži Klíčany jen těsně minuly. Zatímco si totiž hráči Klíčan v minulé sezoně vybojovali postup z okresního přeboru do I.B třídy, Pšovka naopak postoupila z I.B třídy do I.A třídy. Ani tentokrát se ale Klíčany svého soupeře nezalekly a po výsledku 3:2 (3:1) postupují do 2. kola! V něm na ně čeká SK Baník Libušín (I.B třída, sk. A), který dokázal v 1. kole překvapivě rozdrtit přeborový Sokol Vraný 6:1 (2:1).

 

TJ Sokol Ovčáry

 

Ještě loni přeborovému celku los přiřadil pro 1. kolo tým Horek nad Jizerou, který působí v I.A třídě sk. B. Favoritem byl domácí celek, který nastoupil v nejsilnější možné sestavě, ze které oproti loňskému tažení Krajským přeborem chyběli jen 2 hráči - ty nahradili v bráně Chaloupka (FK Vysoká) a v poli M. Vernek (FC Mělník). Horky navíc přijeli jen s 11 hráči bez možnosti střídání. Na hřišti se ale konalo překvapení - domácí od začátku tahali za kratší konec, a ačkoli dokázali gólem Urbana ve 49. minutě překlopit vedení na svou stranu (3:2), nakonec odešli s nepořízenou. V 64. minutě bylo totiž vyloučen po druhé žluté kartě Vernek a hosté přesilovky využili. Zápas tak skončil vítězstvím hostů v poměru 3:4 (2:2) a působení Ovčár v poháru je u konce.

 

SK Labský Kostelec

 

Těžkého soupeře dostali fotbalisté Labského Kostelce. Na jejich hřiště totiž zavítal další celek z I.A třídy - Union Čelákovice. Kostelec je po dvou kolech bez bodu se skóre 1:8, a tak si chtěl v poháru spravit chuť. Proti však byl soupeř z vyššího patra fotbalové hierarchie, který ve 4 zápasech získal 5 bodů. Na hřišti bylo znát, že se ani jednomu z celků zatím nedaří podle očekávání a diváci dlouho gól neviděli. Podařilo se až v 85. minutě, kdy se prosadil hostující Kolovecký, a tak si Kostelec po prohře 0:1 (0:0) nespravil chuť ani v poháru.

 

TJ Sokol Záryby

 

V Zárybech se konal fotbalový svátek - los totiž nadělil domácím opravdu těžké sousto - Mnichovohradišťský SK, což je nováček Krajského přeboru. Nadšení domácích zmrazil už po 4 minutách hry hostující Jíra, který vstřelil úvodní branku utkání. A když ještě do poločasu hosté zvýšili z pokutového kopu na 0:2, zdálo se být o postupu favorita rozhodnuto. Záryby však rozhodně nesložily zbraně a po poločase se jim podařilo dvěma brankami vyrovnat! Nejprve to byl ve 49. minutě Krulich a následně v minutě 72. Schütz. V tu chvíli to vypadalo na senzaci, ovšem MSK opět zabralo a dvěma brankami v poslední desetiminutovce strhlo postup na svou stranu. Záryby tak po sympatickém výkonu podlehly 2:4 (0:2) a v poháru končí.

 

FK Slavoj Stará Boleslav

 

Dostáváme se k poslednímu účastníkovi naší skupiny I.B třídy, který se pohárových klání zúčastnil. Stará Boleslav začala soutěž výborně - v obou úvodních zápasech si připsala vítězství. Ovšem los 1. kola k ní milosrdný nebyl - na hřiště Slavoje totiž dorazil tým Sportovní sdružení Ostrá, což je podobně jako MSK účastník Krajského přeboru. Favorit byl tedy jasně daný a narozdíl od zápasu Záryby - MSK, tentokrát se žádné velké drama nekonalo. Hosté se dostali do vedení už v 7. minutě zásluhou Málka, a to si pak drželi takřka po celý zápas. Pojišťující branky pak přidali v závěrečné čtvrthodině, kdy se prosadili ještě Herzán a Petlička. Zápas tak skončil 0:3 (0:1).

 

Z výše uvedeného vyplývá, že do 2. kola AGRO CS poháru SKFS se probojoval jediný zástupce I.B třídy sk. B - TJ Sokol Klíčany. V zápase proti Libušínu přejeme hodně štěstí! 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou