Jaroslav Jedlička: Nejlepší sezóna s hořkou příchutí

0

Rezerva Velimi se v podzimní části pohybovala těsně pod stupni vítězů, ale výbornou jarní částí dokázala prohánět vedoucí Bečváry.

Hodnocení trenéra Jaroslava Jedličky:

Uplynulou sezónu hodnotím velmi rozporuplně. Spokojenost panuje tak z 90%. Přestože jsme dosáhli nejlepšího umístění za od chvíle, kdy bylo "novodobé" béčko založeno (sezona 2012/13), tedy II.místo, tak hlavní cíl = postup do okresního přeboru, nebyl splněn.

 

Hlavním důvodem jsou ztracené body na podzim, kdy jsme třikrát prohráli na vlastním hřišti (Liblice B - špatný výkon mužstva, Dobré Pole - utkání ovlivnil rozhodčí, Bečváry - soupeř byl lepší). Přestože jsme za celou sezónu neprohráli venku jediný zápas v řádné hrací době (!), porazili jsme na jaře všechny konkurenty na jejich hřištích (postupně Cerhenice, D.Pole i Bečváry) = stali jsme se nejlepším mužstvem jara (ztratili jsme pouze 2 body za remízu v Liblicích - opět vinou rozhodčího), podařilo se poskočit z podzimní čtvrté příčky poskočit na konečné druhé místo. Na postupující Bečváry však v konečné tabulce ztrácíme 3 body. Tímto chci mužstvu Bečvár pogratulovat k postupu a přeji mnoho sportovního zdaru v okresním přeboru. Za vyrovnané obě poloviny sezóny a stabilní výkonnost si postup Bečváry zaslouží !

 

"Nepostup" je však snad jediným mínusem skončené sezóny. Jinak převažují samé plusy.

Dobře věkově i výkonnostně poskládané mužstvo táhnou staří mazáci (Sixta, Dejmek, Hájek, Slavík, Srp a L.Kostka), zkušenosti prodává velmi dobrá střední generace (Mich.Hrabal, J.Vlk, J.Klingr) a muziku tvrdí nastupující mladá, talentovaná generace (J.Kasal, M.Beníšek, M.Kosina, O.Kosina, J.Svoboda, L.Vlk, J.Hrouda, K.Šmejkal a další). Velmi pozitivně - hlavně s ohledem do budoucna - hodnotím zabudování talentovaných dorostenců do mužstva - J.Jelínek, D.Pych, O. Dvořák, D.Krejčí či D.Kopecký rozhodně nezklamali, ba naopak např.  rozhodli (O.Dvořák, D.Pych) utkání s nebezpečným Dobřichovem na jeho hřišti. Tito hráči jsou příslibem do budoucna a určitě se u nás uplatní i v další sezóně.

Výsledkem je třetí nejlepší útok (112 branek, tj. 4,3 br./zápas), druhá nejlepší obrana (35 branek, tj. 1,3 br./zápas) v soutěži.

Oceněním je také to, že hráči jako M.Kosina, O.Kosina, J.Svoboda jsou již v širším kádru A-týmu, obránce L.Vlk se dokonce na jaře stal členem základní jedenáctky A-týmu a za béčko odehrál pouze tři zápasy v rámci "výpomoci". Béčko tak splňuje hlavní úkol, který b-týmy mají mít, a sice vychovávat hráče pro "první" tým oddílu !

Spolupráce s A-týmem i s mužstvem a trenéry dorostu funguje na velmi dobré úrovni a je zárukou toho, že i v příští sezóně dostanou vybraní hráči příležitost se ukázat a potvrdit svou výkonnost ve všech mužstvech.

 

Cílem pro příští sezónu je udržet tento kádr pohromadě, vhodně jej doplnit končícími dorostenci a pokusit se potvrdit vzestupnou tendenci výkonnosti (tzn. hrát pro diváka atraktivní, útočný, kombinační fotbal s množstvím branek) i umístění (po třetím a druhém místě v minulých sezónách) postupem do okresního přeboru. Nechceme a ani nemůžeme jít do nadcházející sezóny s jiným cílem....ale jak říká stará fotbalová pravda: "míč je kulatý, každý zápas je jiný, a hlavně = fotbal nemá logiku !"


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou