Co trenéři očekávají od jarní části OP - I. díl

0

Před výkopem jarní fáze soutěže jsme položili trenérům jednoduchou otázku - Co byste chtěli vzkázat soupeřům a jak jste připraveni na první mač? Někteří pojali odpověď lakonicky a krátce, jiné se rozepsali obšírněji. Nyní vám nabízíme první sedmičku odpovědí.

TJ SK Krakovany, 6.místo / 25 bodů, Jan Špinka (univerzál týmu):

 

Zimní řehole se účastnilo třiadvacet hráčů. K přípravným zápasům jsme si pozvali "zvučné" soupeře a celkem se nám v utkáních dařilo. Na úvod jsme podlehli béčku Kutné Hory (okres) 2:5, Suchdol (okres) jsme následně porazili 2:1. Dalšími soupeři byly celky I.B třídy a v nich jsme prohráli s rezervou Čáslavi 0:5, ale porazili Bečváry 2:1 a rozmetli Jestřabí Lhotu 4:0. Mezi střelce přípravných zápasů se dvakrát zapsali Sixta, Špinka a Jelínek, po jednom gólu přidali Dostál, Olexa a Chvojka. V soutěži Krakovanský bizon naběhal nejvíce kilometrů Jan Malina - 70,9 km.

 

Na jaro se těšíme a pod sněhem vyhlížíme první petrklíče. První zápas to bude klasická bitva a bude to o tom, kdo bude chtít víc.  Doufám, že to budeme my, kdo si z Dobráče odveze všechny body. Poslední zápas jsme si smlsly na Jestřábce a chceme to ukázat i v prvním zápase. Uvidíme, jak se připravil Dobropůl a kdo se bude smát po zápase.

 

 

 

TJ Sokol Plaňany, 9. / 17 b., Tomáš Kučera (trenér):

 

 

Ať jarní sezóna proběhne v klidu, málo "divočiny", hodně gólů, ti nejlepší ať slaví postup a ti co soutěž opustí, ať se zase rychle vrátí. Od prvního zápasu očekávám (i vzhledem k počasí), že přinese kopanou, která nebude mít s fotbalem nic společného. Bojovnější a běhavější tým zvítězí, fotbalovost půjde trochu stranou.     TJ Kouřim, 5. / 25 b., Jan Břečka (asistent trenéra):     Co vzkázat soupeřům před startem jarní části? Snad jen ať se fotbalem především baví a nenechají si ho nijak zošklivit. První kolo bude velký boj. Čekají nás Žiželice, které rozhodně nepatří tam, kde se momentálně v tabulce nacházejí. V zimní přípravě určitě nezahálely a složení kádru pro nás bude do poslední chvíle velká neznámá. Jaro bude pro svěřence pana Špačka především o sbírání důležitých bodů k záchraně, kterou bych jim moc přál. Získávání bodů taky, ale samozřejmě až od druhého jarního kola (smích).           

TJ Nučice, 8. / 19 b., Jan Vedral (hráč týmu):

 

Přípravu jsme odehráli následovně: Tuchoraz - Nučice 5:2, Branky: Šulc, Novák, Sestava: Krutsky - Hurtik, Bečvarik, Šulc, Souček (46. Nanko) - Nevšímal, Chromý, Hervert, Vlasák - Kubalik, Novák. Sedlec - Nučice 3:5 (1:3), Branky: Vedral, Hervert, Šulc, 2x Kubalík, Sestava: Krutský - Souček (70. Kulhavý), Vedral, Hurtík, Šulc - Vlasák, Hervert, Chromý, Nevšímal, Kubalíķ, Novák. Kostelec n.Č.l - Nučice 2:5 (1:2), Góly: 3x Kubalík, 2x Vedral, Sestava: Krutský - Souček, Vedral, Hurtík, Šulc - Vlasák, Chromý, Hervert, Nevšímal ml. - Novák, Kubalík. Střídání: Kulhavý

 

Od prvního zápasu očekávám, že bude velmi těžký terén, I přestože vyhřívání jede na plný výkon, tak si nejsem jistý, jestli bude hřiště připraveno. Každopádně bude velmi těžký terén. Přípravu jsme odehráli na umělé trávě, tak se trochu bojíme přechodu na trávu. Čeká nás Velim, která má technické mužstvo a terén jim bude možná více ztěžovat kombinaci. Vzkaz soupeřům: Věřím ve férový boj o záchranu/postup a doufám, že to nebude taková fraška jako v loňském roce. Všichni v okrese hrajeme fotbal pro radost a proto bych si přál férové rozhodčí. Na video si budeme muset zatím počkat...       FC Velim B, 2. / 29 b., Jaroslav Češpiva (asistent trenéra):  

Všechny aktéry této soutěže zdraví /starý pán/ Jaroslav Češpiva, toho času vedoucí velimského béčka a dorostu. Trochu se představím, aspoň těm, kteří mě neznají. 42 let jsem učil na ZŠ ve Velimi matematiku a zeměpis, hodně let i tělocvik. Od roku 1977 jsem, s malými přestávkami, trénoval ve Velimi všechny věkové kategorie, u áčka jsem byl čtyřikrát. Naposledy jsem trénoval velimské áčko v I.A třídě a to do roku 2013. Trénovat dospělé je problém. Každý rozumí fotbalu víc než trenér a hráči nechtějí běhat. Stále jsem slyšel, že toto je překonané a moderní fotbal je o něčem jiném. Tak jsem skončil a pomáhám jako vedoucí dvou velimských mužstev.

 

Na požádání šéfredaktora /fotbalunas/ jsem začal psát reporty o zápasech našeho béčka. Dodatečně se omlouvám všem aktérům, pokud s některými názory nesouhlasili. Můžete mi klidně napsat a já se poučím. Také mě mrzí, že téměř o všech ostatních zápasech články chybí. Chápu, nejsou na to lidi. Ale je to škoda. Můžeme se dozvědět o výkonech hráčů a pak posílat hlas do soutěže o fotbalistu sezóny. Myslím, že hlasují jen spoluhráči z mužstva.

 

Začíná jarní sezóna a jistě čekáme, kdo postoupí či sestoupí. Hodně let jsem se pohyboval v I.B, v I.A a ve III. třídě. Okresní přebor jsem neviděl dobrých 30 let. Byl jsem překvapen, že tato soutěž má poměrně dobrou úroveň a řada mužstev by se neztratila ve vyšší soutěži. S některými hráči jsem se shodl na tom, že pro nás byl nejtěžším zápasem hned ten první, ve kterém jsme doma porazili 1:0 Nučice. Největší dojem na mne udělali Býchory, které byly lepší, ale naši kluci nečekaně vyhráli na penalty. Těžkým soupeřem byla Kouřim, byl to vyrovnaný zápas, ale soupeř vyhrál 0:1. Dobrý dojem na mne udělaly Krakovany. Zklamaly mě Jevany, které si vítězství nezasloužily. Kdo na zápase byl, ví proč. Já od dorosteneckého věku fandím Pečkám na dráze. Pečky mě nepřesvědčily a vítězství si nezasloužily. Ale výbornému kolegovi Šafránkovi úspěch přeju.

 

Hodně jsem se rozepsal a tak na závěr. Všem mužstvům přeji, aby se jim dařilo. Také přeji hodně úspěšných zápasů, ale někdo musí prohrát. Porážky berme z nadhledem a poučme se z nich. Hrajme fair play, fotbal je jen hra. Ať zmizí z našeho fotbalu podplácení, hrajme rovinu. Vše začíná u nás, funkcionářů. Proč platit v pralesních soutěžích. Upřímně. Nemám rád ty nefotbalové manýry, vždycky jsem se zastával slabších a těch, kterým bylo ubližováno. Ale to je na dlouhé vypravování.

 

Máte-li výhrady, omlouvám se, napište. Nebo si popovídáme na fotbale. S úctou zdravím všechny hráče, funkcionáře  i příznivce hry, která je u nás fenoménem, tj,´kopané.“ /Jaroslav Češpiva, Velim/.

 

 

SK Žiželice, 13. / 6 b., Luděk Špaček (renér):

    Soupeřům bych nic nevzkázal. Jen ať se jim daří. A od prvního zápasu očekávám kvalitního soupeře. Ale určitě budeme chtít urvat tři body.        Čechie Tukklaty, 7. / 22 b., Roman Nešpor (hrající trenér):   Do jarní části přeji soupeřům, aby se hráčům vyhýbalo zranění a zápasy probíhaly férově. Jinak bychom se rádi soustředili hlavně na sebe, tak abychom jarní část zvládli a vyhnuli se bojům o záchranu. Od prvního utkání nevím moc co čekat, snad bude hřiště dobře připraveno, počasí zatím fotbalu moc nepřeje. My jsme měli poněkud nevšední zimu shodou různých okolností, ne vše proběhlo dle plánů, ale přesto pevně věřím, že se to na nás neprojeví negativně. Máme dost zkušený mančaft, abychom vstup do jarní části zvládli dobře.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou