FC Ovčáry

0

14. místo, 3 body

Ovčáry jako nováček okresního přeboru nevstoupily do sezóny vůbec špatně. Hned na úvod je čekal jeden z favoritů soutěže, rezerva Velimi a Ovčáry uhrály na jeho hřišti přijatelnou porážku 2:0. Následovala další těsná porážka s Ratboří, o které se rozhodlo až v závěru a ve třetím kole konečně body, když překvapivě jasně zvítězily v Plaňanech. Ale pak už šla jedna prohra za druhou. Ještě milostivá 0:3 s Jestřábkou, ale spousta dalších debaklů včetně rekordních proher 0:10 (dvakrát) a maximálních 0:14.

 

Na hřišti se v dresu Ovčár objevilo dvacet hráčů. Všechny zápasy odehrála trojice Vít Chadraba a Petr a Jan Mikitové, na tisíc minut také dosáhli Tomáš Tichý a Miroslav Hrubeš. Ale kádr byl největším problémem Ovčár. V brance začal čtyřicátník David Procházka, který mužstvo držel, ale po pěti kolech skončil. Pak už se v brance střídal, kdo byl po ruce. Na plac nastupovali starší hráči jako například Martin Machurka (roč.73), Kamil Machurka (roč.70) a dokonce i trenér Bohuslav Machurka (roč. 60). Je obdivuhodné, že i v takovém věku zvládnou solidně celý zápas, ale přece jen na okresní přebor to už není.

 

Tým inkasoval plných 80 gólů, což je zdaleka nejvíc z přeboru, ale nastřílel 14 branek a v porovnání s předposlední Čechií Tuklaty to není tak špatné. Ale o branky se staral hlavně srdnatý Vít Chadraba, který jich nasázel hned osm.

 

Chadraba byl také nejpilnějším sběratelem žlutých karet, přesně jako hráčů do fotbalu jedenáct, což je nejvyšší číslo ze všech hráčů OP. Jinak Ovčáry moc karet nenasbíraly, celkově 18 žlutých a bez červené.

 

Těžko, ale na rovinu hledal slova trenér Ovčár Bohuslav Machurka: "Podle mého názoru není OP vůbec špatná soutěž, co se kvality týmů týká. My jsme do ní šli po letech v nižších třídách a první ránu jsem schytal ještě před zahájením, když nás opustilo osm hráčů. Rázem jsme měli kádr horší než ve třetí třídě. Podle toho také vypadaly výsledky. Myslím, že je na místě, abych se všem soupeřům omluvil, že jsme nebyli srovnatelným soupeřem. Na druhou stranu jsme udělali vše pro to, abychom ke všem zápasům dorazili a všechny až do konce odehráli. I když porážky, kdy dostanete deset a více gólů se samozřejmě koušou těžko.

 

My jsme rádi, že jsme se do OP dostali a věřte, že do jara se pokusíme udělat maximum nejen pro to, abychom neudělali ostudu Ovčárům, ale i pro to, abychom se ještě pokusili soutěž zachránit, či alespoň zdatně dohrát. A závěrem chci dodat, že jsem překvapen velmi dobrou úrovní rozhodčích. Všichni jistě vědí, že jsem si prošel jako hráč téměř všemi soutěžemi, tak snad mohu hodnotit. Těším se, že do jara zase zmizí covid a budeme moci zase předvádět výkony na hřišti. A já doufám, že o mnoho lepší."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou