ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. 

Vítězem se stal Matyáš Merta z FK Sedliště!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matyáši, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
O své nominaci jsem nevěděl. Dozvěděl jsem se o ní až od kluků z kabiny. Upřímně jsem byl docela překvapený. Nečekal jsem to.
Zhodnoť duel v Dětmarovicích.
I když je to tým ze spodní části tabulky, věděli jsme, že nás nečeká lehké utkání, což se taky potvrdilo. První poločas vyšel lépe z naší strany, kdy jsme si dokázali vytvořit několik gólových příležitostí, z nichž jsme dvě dokázali proměnit. Nicméně po změně stran na nás soupeř během prvních pár minut vletěl a nás to dost zaskočilo. Naštěstí je párkrát zradila přesnost v koncovce, takže se jim povedlo pouze snížit. V závěru zápasu se nám mírně se štěstím podařilo ještě navýšit náš náskok, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Jsem rád, že se nám to podařilo dotáhnout do vítězného konce a taky že se nám na jaře tak daří.
Hrával jsi za MFK F-M a jsi odchovancem Brušperku. Co tě přivedlo právě do Sedliště?
Za F-M jsem hrával několik let, během kterých mě nějakou dobu trénoval i nynější trenér Sedliště pan Onufer, který mě v létě kontaktoval, jestli bych se nepřidal k jeho týmu. Dozvěděl jsem se, že kontaktoval i některé bývalé spoluhráče, tak jsem mu na to kývnul.
Jaké jsou tvé fotbalové ambice?
Osobní ambice momentálně žádné nemám. Jsem rád, že mě fotbal v Sedlištích baví a taky, že můžu klukům v zápasech pomoci.
Tvůj největší parťák v kabině?
Mí největší parťáci jsou jednoznačně Ondra Mokroš a Tom Hammer, s kterými se znám už několik let, jelikož jsme spolu všichni působili v mládeži Frýdku – Místku.
Čeká Vás v nejbližším utkání Nýdek. Ten jste na podzim jen těsně porazili. Co čekáš od tohoto střetnutí?
Očekávám opět vyrovnaný zápas, který taky může rozhodnout jediný gól. Přijde mi, že v této soutěži může každý bodovat s každým. Nicméně doufám, že navážeme na výkon z posledního zápasu proti Orlové a předvedeme něco podobného taky tento víkend.
Tvé civilní zaměstnání?
Prozatím nepracuji nikde, protože jsem stále studentem Vysoké školy báňské.
Bude tě vítězství v anketě stát něco do kabiny?
Určitě ano, ale kluci mě na to případně už dopředu připravovali.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.