Pro nás je momentálně prioritou stoupat tabulkou vzhůru, říká jeden z nejlepších hráčů posledního kola Francois Korál

Třetím nejlepším hráčem kola se stal Francois Korál ! Přinášíme vám s ním rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Výhru nad Rtyní jste nakonec urvali na penalty. Jak jsi s výsledkem spokojen?
V momentální situaci, ve které se nacházíme, 7 bereme každý bod, protože nám marodí dost hráčů a tak nás doplňují dorostenci, takže si výhry na penalty ceníme. Rtyně je velmi kvalitní tým a na hřišti to bylo vidět. Zápas hodnotím kladně, protože jsme makali jako tým, čehož si velmi vážím. Ukázali jsme, že jsme parta, a proto jsme srovnali a následně vyhráli na penalty. V zápase nás skvěle několikrát podržel náš gólman Aleš Kusý a naopak v útoku se nám skvěle osvědčilo duo Michal Janech a brácha Jiří Korál, po jejichž akci vstřelil brácha vyrovnávající branku na 2:2.
Jak jsi spokojený s tvým výkonem v zápase?
Co se týče mě, tak to mohlo být určitě lepší. Sice jsem pár balónu rozdal, akorát stále ještě hledám klid v koncovce, což doufám že zlepším jelikož právě takové momenty rozhodují zápasy.
Jaké místo v tabulce je pro vás momentálně prioritou?
Pro nás je momentálně prioritou stoupat tabulkou vzhůru. Na podzim jsme ztratili spoustu bodů, a tak doufám že teď na jaře těch bodů nasbíráme víc. Máme před sebou už jenom 8 utkání, tak doufám, že těch bodů nasbíráme co nejvíc. Nejlépe ať na konci sezóny jsme v tabulce s 38 body.
Jak vypadá tvoje fotbalová kariéra? Kde všude sis zahrál?
Moje kariéra začala ve 4 letech, kdy mě kamarád přivedl do Sobědruh, tehdy tam byla ještě škvára. Poté jsem vyrůstal v Modlanech. Další tým Trnovany odtud jsem se dostal na střídavý start do FK Ústí nad Labem, kde jsem působil do U17. Poté už jsem šel do Proboštova, kde jsem působil od posledního ročníku dorostu. Zde jsem poprvé začal hrát i za chlapy. Poté jsem nastupoval v pár zápasech v Krajském přeboru za Srbice a Krupku. A nakonec jsem tady v Dubí.
Jak ses k fotbalu dostal? Kdo nebo co tě k němu přivedlo?
K fotbalu jsem se dostal přes mého kamaráda, který mě tehdy zavedl do Sobědruh. Jinak tak nějak za balónem lítám od té doby co jsem začal dělat první kroky, kde jsem to okoukával od svých starších bráchů, kteří na fotbale vyrůstali, tím jim chci poděkovat, že mě k fotbalu nasměrovali.
Máš nějaký oblíbený český či zahraniční klub?
Můj nejoblíbenější tým že zahraničí je Arsenal a co se týče české ligy jsem Tepličák, takže když už někomu fandím, tak to jsou Teplice.
Máš nějaký hráčský vzor?
Za mě můj největší hráčský vzor je můj starší brácha Jiří Korál, sice nikdy ligu nehrál, akorát je to právě on, který mi každým dnem ukazuje stát se lepším člověkem. Před rokem a třičtvrtě dostal infarkt a dnes běhá po hřišti a hraje, co mu dech dovolí, před čím smekám. Hlavně je to skvělý člověk po charakterové stránce.
Jak se ti v 1.FC Dubí líbí? Jsi tam spokojený?
Mám to tady rád, spoluhráči jsou tu super, můžu hrát s mým starším bráchou, také je tu skvělý pan Klimek, který nám připravuje hřiště na každý domácí zápas, stará se o nás ať jsme tu spokojený, čehož si vážím, přeci jen důležitý je se v týmu cítit skvěle.
Vyhovuje ti váš trenér a jeho tréninky?
Ano vyhovuje, pan Let je skvělý trenér dlouhodobými zkušenosti a skvělým charakterem. Jeho tréninky jsou též výborné, jenom pana trenéra občas naštveme naší tréninkovou docházkou. Doufám že to napravíme, protože náš tým má velký potenciál, většina hráčů tu prošla buď Teplicemi nebo jinými ligovými týmy.
Znáš portál fotbalunas.cz? Jak se ti líbí?
Ano stránku znám, občas jsem narazil na nějaké články z kraje nebo okresu. Za mě je to skvělý portál, kde se dozvíme o skvělých hráčích nejenom z ligových soutěži, ale také z těch nižších.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.