Útočník Třebše Václav Schober: Čím více jsem hrál, tím jsem byl blíž k prolomení smůly, která se semnou poslední dobou táhla

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Rychnovu jste si připsali další tři body, jaký to byl zápas?
Zápas proti Rychnovu pro nás dopadl skvěle. S klukama jsme to odmakali na sto procent, tudíž byl zápas v naší režii. Pro mě obzvlášť to byl takový restart, protože se mi podařilo po dlouhé době skórovat a to rovnou dvakrát, takže důležitá výhra pro náš tým a jsem rád, že jsem se na této výhře mohl podílet svými góly.
Nastupujete za A-tým i B-tým. Jak náročné je hrát o víkendu dva zápasy? Nebojíte se zranění?
Chodím převážně hrát za A-tým, ale B-týmu se také snažím pomoc. Teď jsem chodil docela často, potřeboval jsem se rozehrát a čím více jsem hrál, tím jsem byl blíž k prolomení smůly, která se semnou poslední dobou táhla. Řekl bych, že na takovou zátěž jsem od malička zvyklý, díky tomu mě tedy nepotkalo až tolik zranění. V mé dosavadní fotbalové kariéře mě doposud potkalo naštěstí jen jedno velké zranění a to bylo zranění kolene se kterým jsem musel podstoupit operaci a následnou regeneraci, což už je naštěstí pár let zamnou.
V mládeži jste prošel týmy jako Pardubice, FC Hradec Králové, Liberec nebo Jablonec, co vás přivedlo do Trebše a jak jste zde spokojen?
V Jablonci po dorostu, kdy jsem nedostal příležitost se probojovat do B-týmu jsem dospěl k závěru, že bude pro mě osobně lepší zkusit nižší soutěž a raději více hrát. V Třebši jsem nadmíru spokojen a těším se na následující sezóny s týmem, protože si myslím, že máme dobré ambice se dostat do vyšších příček tabulky.
Ve kterém z vašich ligových působišti se vám líbilo, případně nejvíce dařilo?
O žádném z těchto klubů nemohu říci nic špatného. V každém se mi dařilo a nasbíral jsem spoustu nových zkušeností ať už od trenérů či hráčů, ale přeci jen nejvíce úspěchu jsem od malička měl v FC Hradec Králové.
Před příchodem do Trebše jste působil v Cidlině a měl jste možnost naskočit i do divize, je mezi krajem a divizi velký rozdíl?
Z mého pohledu mezi krajem a divizí až zas takové rozdíly nevidím. Záleží na kvalitě týmu, což si myslím, že v Cidlině je a jsem rád, že jsem si pár zápasů za ně mohl zahrát.
Kolik jste dal nejvíc branek v jednom zapase?
Když se vrátím k mým začátkům fotbalu, tak to mohlo být klidně šest až osm gólů za zápas, ale s přibývajícím věkem se to samozřejmě snížilo a když vezmu zápasy na velkém hřišti, tak to byl asi nejspíše hattrick.
Jaké jsou vaše fotbalové ambice?
Po mnoha očekávání a zároveň zklamání tomu nechávám volný průběh. Cílem je si zahrát co nejvýše to půjde a co mi tělo umožní.
Jaký je váš největší fotbalový zážitek?
Mimo hřiště to byl určitě zápas první německé ligy Wolfsburg proti Hertha BSC, který jsem navštívil s mým tátou a největší zážitek ze hřiště byla výhra dorostenecké ligy za FC Hradec Králové v kategorii U16.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.