HISENSE hráč 19. kola Bohdan Hecl - museli jsme přesvědčit nedávné dorostence, aby nám pomohli dohrát jarní část, protože ve hře bylo i to, že tým soutěž nedohraje

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče 19. kola a kdo se stal vítězem? Tím se stala legenda šumperského fotbalu, týmu FK Šumperk "B", Bohdan Hecl. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ve stručnosti přehled kariéry Bohdana Hecla.
S fotbalem jsem začal v 6 letech v Šumperku a hrál tam až do svých 24 let. Potom sedm sezón v nižších soutěžích v Rakousku. Po návratu jsem ještě do 35 let znovu hrál v Šumperku, kde jsme téměř vykopali MSFL. Souběžně od svých 31 let jsem začal s trénováním mládeže v Šumperku, kde jsem postupně vystřídal všechny mládežnické kategorie a i mužský tým. S aktivním hraním jsem skončil z důvodu zdravotních problémů, kdy mě trápil zničený kyčelní kloub a již jsem kvůli bolestem a pohybovému omezení nemohl dále pokračovat.
Bohdane, gratuluji Vám k výhře v anketě hráč kola.
Děkuji moc za gratulaci, ale nedělal bych z toho nějakou senzaci. Jsem rád, že jsem si mohl po tolika letech chvíli zahrát. Ale samozřejmě góly mě potěšily.
Aktuálně trénujete nějaké šumperské mužstvo nebo jak to máte?
Aktuálně trénuji v Šumperku kategorii U17 v MSDL a několik mých svěřenců si se mnou zahrálo i v daném utkání.
Co Vás přivedlo k tomu se vrátit na fotbalové trávníky jako hráč? Budete nadále pokračovat v týmu béčka po celé jaro, a i v příští sezóně?
Byl to z části hec kluků dorostu a i kluků co loni již přešli do mužů a zároveň jsem chtěl ještě jednou si obléci dres v oficiálním zápase. Do 2-3 zápasů bych chtěl ještě na jaře naskočit, pokud mi to zdraví umožní. Ale v další sezóně už myslím ne, protože mě trápí pro změnu poškozená chrupavka v koleni a mám po fyzické zátěži značné bolesti.
Je ve hře ještě zápas za A tým Šumperku na divizní úrovni?
Už jsem to zmiňoval, že čekám telefon od trenéra A týmu, když mají momentálně problémy s koncovkou.
Po podzimu se šumperská rezerva nacházela na chvostu tabulky. Jaro jste rozjeli ve velkém stylu, když porážíte jeden tým za druhým. Jaké byly cíle na jaro a jak jste spokojeni po dosud odehraných kolech jara?
My jsme s kolegou v zimě přesvědčili nedávné dorostence, kteří již z různých důvodů nechtěli pokračovat s fotbalem, aby nám pomohli dohrát jarní část. Protože bylo ve hře i to, že tým soutěž nedohraje. Takže momentálně jsme v klubu spokojeni, že to funguje a jsem rád, že i hráči dle mého jsou na hřišti rádi. A snad v tom pomáhá i vědomí, že si mohou zahrát se svým bývalým či současným trenérem.
Jak hodnotíte zápas proti poslednímu Palonínu?
Hrál jsem již dílčí minutáž proti týmům Dubicka a Sobotínu a ve vší úctě k soupeři, tak Palonín byl fyzicky a fotbalově na tom nejhůře. Na druhou stranu já oceňuji, že se parta chlapů sejde a jde se pobavit a udělat žízeň. Zápas byl korektní a mají můj respekt. Pro soupeře musí být hrozně těžké nastoupit proti mladým klukům. Mezi kterými navíc bylo několik hráčů, kteří mají i na Krajský přebor.
V dalším kole se představíte na hřišti lídra tabulky Juventus Mohelnice. Jaký očekáváte průběh zápasu a s čím půjdete do utkání?
Já popravdě moc netuším co čekat od jednotlivých týmů. V Mohelnici hraje spousta veteránů, kteří válčili v dresu Zábřehu i proti Šumperku a známe se opravdu hromadu let.(Appl, Šrot, atd.). Doufám, že i v tomto zápase budeme pro soupeře těžkým oříškem a pokusíme se vyhrát. Pokud ne, tak se nic neděje. Hlavní je radost z té hry.
Na jaké momenty nejraději vzpomínáte ze své fotbalové kariéry? S jakými jmény českého fotbalu jste se potkal na trávníku během vaší kariéry?
Je toho samozřejmě spousta. Od týmu, který tvořili pouze šumperští odchovanci a hráli jsme divizi, po tým kdy jsem končil a fotbal si neskutečně užíval a těšil se na každý trénink. Myslím, že tým, který tvořili hráči jako Opravil, Novák, Pobucký, Knápek, Strnad M. a další je dodnes v Šumperku nepřekonaný a troufám si tvrdit, že v dnešní divizi by byl naprosto bezkonkurenční. V neposlední řadě velmi rád vzpomínám na futsalový tým Delta Real, se kterým mám spojeny fantastické zážitky i v 1.lize futsalu. Tím, že jsem nehrál profesionální fotbal, tak samozřejmě těch opravdových osobností tolik nebylo. Ve fotbale v přátelských zápasech i několik reprezentantů jsem na hřišti potkal, ve futsale jsme pak hrávali pravidelně proti aktivním reprezentantům.
Jaký je Váš oblíbený klub a hráč?
Oblíbený klub byla pro mě vždy Barcelona, ale už nejsem nyní nějak fanouškovsky vyhrazen. Hráč číslo jedna byl pro mě vždy Zidane.
Jaké jsou Vaše volnočasové aktivity?
Miluji hory a přírodu. Takže tam jsem nejraději.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.