ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - David Neuman "Občas mi někdo z kamarádů z legrace řekne starosto, ale takové ambice nemám."

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Vítězem se stal vendryňský odchovanec David Neuman. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Děkuji moc, Jakube. O své nominaci jsem se dozvěděl až od tebe a nejdříve jsem si myslel, že si děláš legraci.
Jak hodnotíš utkání s Interem?
Interu jsme měli, co oplácet. Myslím, že naposledy jsme na hřišti Interu na podmočeném hřišti hned ze startu neuhlídali dvakrát Horáka a bylo rozhodnuto. Teď jsme chtěli navázat na minulé vítězné utkání proti Hornímu Žukovu a nejlépe dát zase nějaký gól hned na počátku utkání. Naše obrana naštěstí Horáka tentokrát uhlídala, a když už se k zakončení dostal, tak na skvěle chytajícího Kolarczyka už ne. Podařilo se nám vstřelit 3 branky, takže myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Závěrem bych chtěl už jen pochválit skvěle chytajícího Chmelaře, protože kdyby nám nevychytal 3-4 další vyložené šance, mohl být výsledek úplně jiný.
Zaznamenal jsi 1+1, bylo to tvé nejúspěšnější utkání, co se bodů týče?
Já moc těch bodů nedělám, takže jsou to teď dva poslední zápasy z říše snů. My teď máme hodně hráčů zraněných, takže i když to týmu moc nevyhovuje, tak vlastně díky tomu se dostávám více do hry. Co se týče mužů, tak když jsme měli ještě B tým, tak myslím, že se mi podařilo udělat ještě o bod navíc. Za A tým se mi v minulém zápase proti Žukovu podařilo vsítit dvě branky, takže se mi podařilo dva body zopakovat.
Ve 28 letech jsi doposud neokusil jiné angažmá než ve Vendryni. Je tohle pouto věčné a nikdy tě nelákalo zkusit to jinde?
Ano, vlastně už od přípravky jsem věrný Vendryni. Když jsem byl mladší, tak jsem mohl jít vyzkoušet hrát do Třince nebo Oldřichovic, ale nějak mě to nikdy ani jinam nelákalo. Pro mě je to navždy ANI AJAX !!!
Máš ty osobně ve fotbalovém životě nějaké osobní cíle či sny?
Když jsem byl ještě v žácích nebo dorostu, chodil jsem sbírat míče našim mužům a snem bylo hrát za náš A tým a zahrát si spolu s Romanem Cymorkem nebo Zdeňkem Walkem. Když jsem se dostal do věku, kdy jsem za ty muže hrát mohl, tak my odchovanci jsme pro naše A mužstvo nebyli dost dobří, takže jsme si ve Vendryni založili B tým, kde jsem si s těmi dvěmi hráči zahrál, takže první sen se splnil. No, ale jak se říká, každé korýtko jednou vyschne a v polovině sezóny, po odchodu hlavního sponzora to zabalil trenér i 90 % hráčů a z B týmu, který hrál Okresní přebor, stal tým, který najednou hrál 1. A třídu. Možná by to mohl být rekord ne? Takže oba sny jsem si už splnil. Teď zbývá jen uplatit trenéra, aby mi na jeden zápas půjčil kapitánskou pásku, a můžu kopačky pověsit s klidem na hřebík. (smích)
O víkendu jedete na hřiště posledních Dětmarovic, které se ovšem v poslední době výsledkově zvedají. Co čekáš od zápasu s posledním celkem tabulky?
Je to u nás tuto sezónu pořád stejná písnička, hodně je nás zraněných a máme hodně vysokoškoláků, takže se moc nescházíme ani na tréninky a oproti minulé sezóně, kterou jsme měli, jako z říše snů to jde hrozně poznat. Klobouk dolů před trenérem Martynkem a Jakubem Wawreczkou, že jsou pořád na každém tréninku a pořád ještě neztratili nervy. Proti Dětmarovicím bychom chtěli navázat na poslední dva vítězné zápasy a nejlépe vstřelit alespoň o gól více než soupeř. Navíc jsem slyšel, že hřiště je tam moc pěkné, takže se rozhodně těším.
Vendryňský pažit je pověstný svou "kvalitou" a soupeři na něj jezdí s respektem. Jak to vnímáš ty? Preferuješ raději domácí nebo venkovní zápasy?
Ano, slyšíme to z každé strany, že naše hřiště je hrozné. Já mám však trošku jiný názor, pamatuji si časy, kdy Vendryně sice hrála Přebor Moravskoslezského kraje, ale peníze se místo trávníku dávaly do hráčů a ten trávník byl v mnohem horším stavu než je teď. Dokonce se teď za nového starosty, který je opravdu srdcař, vybudovalo i zavlažování a z mého pohledu se to hřiště pomalu zlepšuje. Navíc, podmínky na hřišti mají vždy všichni stejné. Raději mám asi venkovní zápasy, protože když spálím nějakou šanci, tak aspoň nemám po vesnici takovou ostudu. (smích)
Co je tvým civilním zaměstnáním?
Momentálně jsem ještě na doktorském studiu na Hornicko-geologické fakultě v Ostravě a u toho brigádně pracuji v zahradnictví.
Otázka na tělo. Jak by ses charakterizoval jako hráč? Kde jsou tvé silné a slabé stránky?
Těžká otázka, ale asi tak, že mezi mé silné stránky patří obrovská bojovnost a to, že na hřišti nechám doslova duši a střídám většinou s křečemi. Mezi slabší stránky zase to, že nemám takové to fotbalové myšlení, takže potřebuji, aby mě když hraju obránce nebo záložníka, někdo trochu pozičně korigoval. Útok je v tomto snadnější, i když tam pobíháte jakkoliv a spálíte 3 jasné tutovky, pokud dáte aspoň jednu z těch šancí a tým vyhraje, tak vám nikdo nic neřekne.
Spravuješ obecní facebookové stránky, už jsi byl i na volební kandidátce do obecního zastupitelstva. Máš v této obecní politice nějaké vyšší ambice? Např. dokázal by sis sám sebe představit ve funkci starosty?
Abych to upřesnil, tak to nejsou to přímo hlavní obecní stránky. Je to Obec Vendryně – aktuláně. Stránka, kam mohou přispívat všichni členové skupiny a tak se k informacím dostanou rychleji, protože na hlavní FB může přispívat pouze správce skupiny. Ano, snažím se o obecní politiku zajímat, protože Vendryně mi není lhostejná. Občas mi někdo z kamarádů z legrace řekne starosto, ale takové ambice nemám. Hlavní pro mě je, aby ve Vendryni vše fungovalo a současný starosta Raimund Sikora to z mého pohledu zatím plní na 100 % a obec vzkvétá.
Ví se o tobě, že tě baví pečení. Jaký druh pečení máš nejraději a kdo tě k tomuto koníčku přivedl?
Mám staršího bratra, takže ten otci pomáhal s chlapskýma věcma a jelikož já jsem ten mladší, tak na mě zbyla pomoc mamce v domácnosti. Když jsem byl starší, tak mě bavilo zkoušet různé sladké recepty. Recepty na papíru jsem ale vždy někam založil a už nenašel. Baví mě i focení, tak jsem si založil blog www.foodbydave.cz a později udělal i 2 E-kuchařky, které jsou na blogu ke stažení ZDARMA.
Bude tě vítězství v anketě stát něco do kabiny?
Musím se podívat do pokutovníku, ale jelikož je náš tým milovníkem rumu BOŽKOV ORIGINÁL, tak myslím, že nějakou láhev budu muset koupit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.