V Šebkovicích zůstanu, ujišťuje Pánek

Matěj Pánek ze Šebkovic mluví o hattricku do sítě Herálce i své roli v týmu. Čekal, že se mu podaří vsítit tolik branek?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Matějii, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Moc děkuji. Určitě ano, teď se mi tam toho potkalo trochu víc, tak uvidíme jak bude pokldaník přísný. Je ovšem zarážející, že například hattrick vás stojí více než nesmyslné vyloučení za nesportovní chování...
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Nějak zvláště ne, spíš jsem to přál Vaškovi Říhovi, on to chtěl dát týmu. Hadám, že spoluhráči, za což jim děkuji. Ale zřejmě i další, kteří mají nějaký vztah k šebkovickému fotbalu, těm samozřejmě děkuji také.
O víkendu jste rozebrali Herálec. Jak bys zápas popsal?
Zápas se nám povedl jak vysledkově tak herně. Myslím, že jsme mohli přidat více gólů. Soupeře jsme k mnoha vyloženým příležitostem nepustili, snad kromě jedné tyče. Jsme rádi, že se podařilo udržet čisté konto. Největší motivaci k nule měl samozřejmě náš brankář Kája Klubal, který byl motivován tučným finančním obnosem, a to zřejmě sehrálo duležitou roli.
V prvním poločase jsi vstřelil hattrick. Kdy se ti to povedlo naposledy?
Za chlapi ještě ne, takže naposledy snad někdy v dorostu.
Dvě branky jsi vsítil z přímého volného kopu. Trénuješ je nějak speciálně?
Občas si je jdu zkusit. Samozřejmě pod dohledem velezkušených exekutorů Radka Černého a Láďi Přibila. Oba dva už mají něco za sebou, takže se od nich mám co učit.
V dalším kole jedete do Želetavy. Co od zápasu čekáš?
Myslím, že Želetava bojuje ještě o záchranu, takže velmi bojovné a vyhrocené derby. V pátek jdeme spoluhráči Michalu Roupcovi na bránu, což nám situaci značně komplikuje.
V sezóně jsi vstřelil už 16 branek. Co na to říkáš? Čekal jsi to?
Tak rozhodně nečekal. Ono jich ale ze hry moc nebylo, to by se dalo zlepšit. Naštěstí teď kopu penalty, tak mám možnost trochu si polepšit. Jinak by u nás střelce vedl strejda.
V probíhající sezóně ses stal definitivně v mladém věku tahounem Šebkovice. Jak ti tahle role sedí?
Tahounem bych se nenazval, na to máme jiný koně. Ty zkušenější jako jsou Kájové Busta s Klubalem, kapitán Štěpán Dvořák a potom, co nedávno oslavil třicítku, Vašek Říha, tak ho mezi ně musíme počítat taky. Taky ještě musím přidat Luboše Venhody.
Bude spojení Pánek a Šebkovice platit i na podzim nebo ti přilétla nějaká nabídka?
Určitě bude, tady není o čem. S dědem se na platových podmínkách vždycky dohodneme. Kluci mi vždycky říkali, že jsem žoldák, ale posledně dostal Charlie od jeho táty taky něco, takže teď už snad budu mít klid. Ještě bych dodal, že jsem rád, že naši zkušení, výše jmenování hráči, všichni se Šebkovicemi prodloužili. I přesto, že pan Busta měl velice lákavou nabídku od starých pánů na čtvrtky. Stálo mě to pár hovorů s jeho manželkou, ale stálo to za to.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Tak samozřejmě Šebkovice. Z těch světových pak není jiná možnost než Real Madrid. Naštěstí, moje sestra to vidí stejně, takže si rozumíme.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedl děda s rodiči. Jak bylo zmíněno, něco ho to stojí, takže je otázka, jestli to zpětně vnímá jako moudré rozhodnutí.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Tak fotbal je pro mě především radost, máme skvělou partu. O to jde především, takže to kluci všechno vezmou.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Portál fotbalunas.cz je příjemným zpestřením nejen naší soutěže.
VÝBĚR MATĚJE PÁNKA:
Největší kliďas týmu:
Václav Říha, občas ale I ten chytne nerva.
Největší srdcař týmu:
Těch je u nás více. Ale zmínil bych Jakuba Kuby.
Největší bavič týmu:
Těch taky máme více, každý se snaží přispět. Nejvíc to schytavá Vojta Němec, ketrý měří 187, takže má šest přes. Na začátku přípravy prý bude váha, tak uvidíme, jak si s tím poradí.
Nejrychlejší hráč týmu:
Býval to Vašík, ale roky přibývají... takže momentálně asi Ryba.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Nejspíš Vojta Němec a Tomáš Kotačka. Ovšem z vápínka umí Štěpán Dvořák.
Děkuji za rozhovor.
Já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.