Plánská opora Jakub Hotový: V Plané máme skutečně nadstandardní podmínky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Brankář SK Planá JAKUB HOTOVÝ se posunul do klubu ihned po konci v dorostu, v Plané tak chytá už šestou sezónu. V týmu působí i se svým bratrem Ondřejem. V rozhovoru se brankář ohlíží za posledním zápasem proti Dolnímu Dvořišti, vyjadřuje se k tomu, že v klubu nemá žádného brankářského kolegu nebo hodnotí probíhající sezónu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Dvořišti jste vychytal čtvrté čisté konto v sezóně. Byla to dřina?
Do samotného zápasu jsme šli s tím, že by bylo dobré neinkasovat, takže kluci dobře bránili a co prošlo, jsem chytil. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoct, ale za dřinu bych to neoznačil. Od toho tam koneckonců jsem.
V nabídce nejlepších výkonů kola byl ještě váš spoluhráč Jánošík. Udělali fanoušci dobře, že zvolili vás?
Těžko říct, Jány by si to určitě zasloužil nejen za tento zápas, ale i za celé jaro, kdy podává velmi dobré výkony. Já jsem navíc už pár rozhovorů během působení v Plané dělal, takže když ještě probíhalo hlasování a bavili jsme se spolu o tom, říkal jsem mu, že bych mu to přál víc než sobě. Ale mám asi holt větší fanouškovskou základnu (úsměv).
V Plané jste strážcem týmové kasy. Odpustíte si poplatek za tenhle rozhovor?
Pokuta mě samozřejmě nemine. Hned po ukončení hlasování si mě trenér a někteří spoluhráči dobírali, že to budu mít drahý, přičemž padaly částky jako až 300 Kč. Odvolával jsem se na to, že v našem sazebníku je poplatek pouze za rozhovor, u kterého jsem si nebyl jistý, jestli jej budu dělat. Nicméně teď už není o čem, třebaže si to zapíšu za mnohem míň než za zmiňované tři stovky (úsměv).
V týmu už jste jako brankář sám. Co to pro vás znamená? Měl byste raději gólmanského parťáka? Co byste říkal na to, kdyby vám přivedli do Plané konkurenci?
Je pravda, že především při trénincích je to komplikovanější, ale jinak si nemůžu stěžovat. Jakkoliv to může vyznít sobecky, parťáka nepotřebuju, neboť jsem zatím stále ve věku, kdy potřebuju pravidelně chytat a upřímně by mě ani moc nebavilo celý týden trénovat, abych pak víkendový zápas strávil na lavičce. Plánské vedení můj pohled na věc dobře zná, ale pokud se rozhodne někoho přivést, nezbyde mi nic jiného než to akceptovat. Na druhou stranu si myslím, že nelze říct, že bych své situace nějak zneužíval s vědomím, že ať udělám cokoliv, stejně budu chytat.
Některé týmy v I.A už na jaře musely místo chybějící jedničky do brány nasadit hráče z pole. Koho byste tam z Plané viděl vy?
Diskuse na toto téma už probíhaly a musím přiznat, že bych dokázal vyjmenovat víc hráčů, co tvrdí, že by chytat šli než naopak (úsměv). Těžko říct, kdo by nakonec dostal důvěru. Předpokládám, že buď Petr Martínek, který prakticky po celé jaro funguje jako moje dvojka – rozcvičuje mě před zápasy a zaskakuje za mě na trénincích, když potřebuju odpočinout (za což mu mimochodem moc děkuju), nebo Jula Szabó, který úlohu druhého brankáře plní, pokud „Márty“ není na tréninku. Přestože jsou oba dva výborní gólmani a určitě by to zvládli, myslím, že by bylo přece jen lepší, kdyby k vámi nastíněnému scénáři nikdy nedošlo (úsměv).
Vaším brankářským kolegou byl dlouho Jan Nováček. Co říct k jeho kariéře? Na co se v Plané specializuje teď?
Ano, pořád mám v paměti, jak se pár let dozadu psalo a říkalo, že spolu tvoříme nejkvalitnější brankářskou dvojici v soutěži. Novas byl moc dobrej brankář, bohužel mu jeho současný zdravotní stav neumožňuje se aktivně zapojit do tréninku. Přesto nadále působí v realizačním týmu jako mentor a jeho místy pesimistická až negativní nálada přináší paradoxně pozitivní atmosféru do celé kabiny...
Právě u Plané se na fotbalunas často hráči soupeřů diví, že není v tabulce výše. Divíte se také?
Musím říct, že s odstupem času mě to už tolik nepřekvapuje, protože když se podívám na minulé sezóny, s podobným fenoménem se potýkáme již delší dobu. Kolikrát dokážeme hrát vyrovnanou partii s celky z horních pater tabulky, ale pak nás brzdí zbytečné ztráty s týmy, které musíme při vší úctě k nim porážet. Ty body vám pak v konečném důsledku logicky chybí, a proto je naše tabulkové postavení, jaké je. Nevím, čím to je. Asi nám zkrátka víc vyhovují utkání s kvalitnějšími mančafty, kdy můžeme hrát ze zabezpečené obrany a můžeme víceméně jen překvapit než hrát otevřený fotbal se soupeři, se kterými se očekává naše herní převaha.
Jak aktuální sezónu vnímáte?
Myslím, že budu mluvit za všechny v Plané, když řeknu, že aktuální postavení v tabulce je pro nás zklamáním a před sezónou jsme měli trochu jiná očekávání. Pozitiva by se určitě dala najít ve vzájemných zápasech s celky z horních pater tabulky, kde jsme mnohdy dokázali jim být víc rovnocenným soupeřem, naopak nás mrzí zbytečné bodové ztráty s týmy tabulkově kolem nás, kterých zvlášť v jarní části sezóny nebylo málo. Nicméně když se nám podaří zvládnout zbývající dva zápasy, mohli bychom se ještě posunout na 6. místo, což bych vzhledem k nedávnému vývoji osobně považoval za solidní umístění.
Trenér Pintér vás po posledním zápase vychválil. A nešlo o výjimku. Platí stále, že vás neláká zkusit to ve vyšší soutěži?
Tak určitě mě jeho slova potěšila a jsem za to rád, ale myslím, že trochu přeháněl. Pozitivní zpětná vazba je vždy důležitá, ale nepřeceňoval bych to. Naopak nás čekají ještě dva důležité zápasy, ve kterých bude zapotřebí na to navázat. A co se týká vyšší soutěže, tak jedině s Planou. Mám zde vše, co potřebuju, takže o odchodu rozhodně nepřemýšlím.
V Plané se buduje na poměry I.A nadprůměrný areál. Soupeři často zmiňují třeba střídačky s polstrovanými sedačkami. Můžete prozradit, co dalšího se v Plané chystá do další sezóny a na co se těšíte?
Máte pravdu, jsou zde skutečně nadstandardní podmínky. A to se netýká jen areálu, během sezóny jsme obdrželi krásné dresy spolu s kompletním tréninkovým vybavením, pravidelně se zde nakupují nejnovější verze hracích míčů a mnoho dalšího. Snažíme se to brát jako závazek a odvděčit se vedení pak na hřišti. Ne vždy to však vyjde podle představ (úsměv). Střídačky obdivuje snad každý soupeř, který k nám zavítá a nelze se divit. Sice jsem na jednom z těch křesel snad ještě ani jednou neseděl, ale z hřiště vypadají pohodlně (úsměv)... Jinak vedle hrací plochy aktuálně vzniká zcela nová tribuna se zabudovanými šatnami, kde by měla být k dispozici mimo jiné třeba relaxační místnost se saunou a vířivkou. Na to se pochopitelně moc těším, celý komplex by měl být zkolaudovaný už v létě tohoto roku. I to je jeden z důvodů, proč nemám v úmyslu z Plané odcházet.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.