Lokál byl jeden čas můj druhý domov, usmívá se s pěnou u pusy Roman Klekner

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 30. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal záložník Rapidu, Roman Klekner. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním zápase sezóny jsi gólem proti Stříbru zařídil vyhnutí se baráži o udržení. Vstřelil jsi někdy takto důležitou branku?
Jak se vlastně dostal balon do sítě jsem se dozvěděl pořádně až na videu, takže mě byl víceméně připsán. Šancí jsme v zápase měli více než dost a díky našemu tlaku se štěstí nakonec přiklonilo i k nám.
Jaká byla euforie po závěrečném hvizdu? A jak to poznamenalo dokopnou?
Pocity byly hned po zápase asi smíšené. Chtěli jsme určitě vyhrát, ale byly to bohužel nervy až do konce. Byli jsme pak samozřejmě šťastní, že bod nakonec stačil a díky tomu jsme si dokopnou náležitě užili. Někdo končil až druhý den odpoledne. (směje se)
Kdo převzal po Ježkovi štafetu v nejopilejším členovi týmu?
Asi jeden konkrétní člověk není... Kluci jsou mladý, takže dost vydrží a umí za to pořádně vzít i ostatní kromě Jéži.
Prý jsi velký milovník piva. Kam si v Plzni rád zajdeš a co by si nám doporučil za podnik?
To je pravda, pivo je moje. Rozhodně zajdu kamkoliv, kde mají naší nejlepší Plzničku. Ale rád vyzkouším i nějaký speciálek. Lokál byl jeden čas můj druhý domov. (směje se)
Jinak, aktuální sezónu jsi ve většině zápasů nastupoval jako “nejzkušenější z rapidských”, když nepočítáme výpomoci Pavla Nového. Jak jsi se v této pozici cítil a změní se něco do nové sezóny?
Když jsem přicházel na Rapid v roce 2015, byl jsem tu nejmladší a nikdy by mě nenapadlo, že tu ve 28 budu nejstarší na hřišti. Těch 8 let uteklo jako voda. Moje role se nijak extra nemění, budu dělat vše, abych týmu co nejvíce pomohl.
Takže zůstáváš do dalších sezón věrný barvám Rapidu? A jak je to s ostatními? Už odešel Půlpán, ještě někdo tým opustí? Případně nějaké posily?
Určitě ano, nikam jinam se nechystám a co se týče ostatních, tak to se asi dozvíme až na začátku přípravy.
Dozvěděl jsem se, že v práci jsi prý pod tlakem na výsledek vašeho týmu? Co děláš za práci a chceš si takto veřejně postěžovat?
Je to tak, pracuji ve firmě Ptáček (voda-topení-plyn), takže chlapi co k nám jezdí, sledují fotbal a stále to řešíme. Nejvíce se asi hecujeme s jedním fandou Zruče. Když vyhrajeme, jde se v pondělí s úsměvem, ale pokud se nezadaří, umí si mě tu pěkně podat. (směje se)
Kdy začíná příprava? A už máte v plánu přátelská utkání, nebo to se dozvíte až později?
Příprava nám začíná 10.7. a už máme domluvené 4 přáteláky. Také nás čeká naše klasické soustředění v Sušici.
Jaká bude následující sezóna ze strany Rapidu. V prvé řadě honba za záchranou, nebo na ní nechcete myslet a vyhlašujete útok na nějaké konkrétní pozice?
Určitě budeme chtít bojovat o horní příčky. Myslím si, že kádr na to rozhodně máme. Jen nás trápí góly vepředu. Pokud to zlepšíme, určitě se nebudeme muset bát, jako letos.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.