Snažím se klukům v rámci možností pomáhat na tréninku i v zápasech, říká hráč 8. kola Tadeáš Balík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 8. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Sedmadvacetiletý Tadeáš Balík ze Spartaku Příbram se v rozhovoru rozpovídal o příbramském derby, svých úkolech na hřišti nebo také o tom, jaké to je být obklopen takto mladým týmem!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o hráče kola. Kdo Vám podle Vás poslal nejvíce hlasů?
Mockrát děkuji. Abych se přiznal, o anketě jsem do dnešního dne vůbec nevěděl. O to větším překvapením pro mě bylo samotné umístění. Pokud bych si měl tipnout své podporovatele, odhadoval bych to na spoluhráče a fanoušky Spartaku.
V derby s Podlesím jste remizovali 1:1. Spokojenost, nebo zklamání?
S ohledem na naše postavení v tabulce jsme do Podlesí jeli pro tři body. Zápas probíhal v duchu velkého nasazení a bojovnosti, což se však projevilo i na kvalitě fotbalu. Do druhé poloviny jsme vstoupili lépe než soupeř, ujali se vedení a mohli hned po té zápas definitivně zlomit na svou stranu. Bohužel jsme situace nevyužili a soupeř v závěru vyvinul tlak, díky kterému zaslouženě vyrovnal. Remíza byla nakonec spravedlivá, každého bodu si vážíme.
Připravovali jste se na utkání víc než na ostatní zápasy?
Ke všem zápasům se snažíme přistupovat bez větších rozdílů. Sledovanosti „příbramského derby“ jsme si však byli vědomi.
Ve svých sedmadvaceti letech jste jedním z nejstarších hráčů v týmu. Jaký je to pocit?
Zodpovědný a motivující pocit zároveň. V klubu jsem velmi krátce, snažím se klukům v rámci možností pomáhat na tréninku i v zápasech. Z druhé strany jsou pro mě velkou motivací, když pozoruji jejich zaujetí a energii pro fotbal.
Je to výhoda, nebo spíše nevýhoda, mít kolem sebe takto mladý tým?
Nic není černobílé, proto ani v našem případě tomu není jinak. V zápasech děláme velké množství chyb, které nás stojí drahocenné body. Není se čemu divit, máme kluky kolem osmnácti let, kteří s „dospělým fotbalem“ moc zkušeností nemají. O nedostatcích otevřeně mluvíme, snažíme se je postupně eliminovat, což i přineslo ze dvou posledních zápasů cenné remízy. Pokud zůstaneme na vlně se stejnou dávkou energie, věřím, že se můžeme herně i výsledkově posunout.
Po osmi odehraných kolech se se ziskem pěti bodů nacházíte na 14. místě tabulky. Měli jste před sezonou vyšší ambice?
Rozhodně ano, pomýšleli jsme na klidný střed tabulky. Čeká nás nelehký boj o záchranu.
V příštím kole vás čekají silné Klecany. S čím do utkání půjdete?
Opět vyhlížíme velmi kvalitní a zkušený tým. Cílem bude jako v posledních zápasech udržet nulu vzadu a vytvořit si větší množství vyložených šancí.
V sezoně jste zatím nevstřelil branku, Vaše úkoly na hřišti jsou ale vzhledem k Vaší pozici docela jiné. Je to tedy věc, kterou neřešíte?
Přesně tak, mým úkolem na hřišti je podstupování soubojů, vyplňování a zajišťování středních prostorů a zkracování hry. Pokud se mi naskytne možnost zapojení se do kombinace k vyložené situaci, samozřejmě nepohrdnu, avšak defenzivní zajištění středu hřiště mi dělá podstatně větší potěšení.
Do Příbrami jste přišel toto léto. Proč jste se rozhodl právě pro Spartak?
Hledal jsem nový impuls do fotbalového života, když zrovna přišla nabídka od trenéra Míky. Jelikož se jednalo o klub z centru města a s pár hráči jsem už předtím hrál, zkusil jsem si pár tréninků. Definitivně mě zviklala pozitivní nálada a energie na každém tréninku, nebylo pak co dál řešit.
Tradiční otázka na závěr - bude pro Vás triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Samozřejmě, už dnes dopoledne mi psal náš pokladník, že o všem ví a vyplnil mi další pokutu...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.