Momentálně jsem určitě největší sponzor pro dokopnou, říká po sérii rozhovorů Adam Žák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Adam Žák ze Slovanu Plzeň. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co se týče rozhovorů, jsi teď asi jeden z nejvytíženějších hráčů. Od poslední kola minulé sezony si vyhrál hlasování třikrát ve třech různých soutěžích. Je na takovouhle situaci vůbec připraven sazebník pokut?
Mary s Komínem si to nechtějí komplikovat a tak sazebník pokut zůstává naštěstí stále stejný, ale momentálně jsem určitě největší sponzor pro dokopnou.
Vraťme se k zápasu, ve kterém jste rychle prohrávali, pak výsledek otočili, vedení ztratili a v závěru rozhodli z penalty. Nálada během utkání asi musela být jako na houpačce.
Zápas byl velmi vyrovnaný. Naštěstí jsme v útoku měli kvalitu v podobě Vriče s Reischim a později i Martina Noska, kteří byli velmi nebezpeční a postarali se o dva góly. Náladu klasicky reguloval náš mentální kouč Fajfka, kterému tentokrát asistovat Ládík.
Ze stopera jsi vstřelil gól a po faulu na tebe se pískala penalta. Vypadá to, jakoby ses jako hráč hrající obvykle v útoku, rozhodl v zápase spasit právě tvoje útočné spoluhráče.
Obě situace nastaly po standardních situací, na které jsem kvůli své výšce pravidelně vysouván. Jinak jsem se ale do útoku nijak zvlášť nehrnul.
Oba týmy Slovanu před touto sezonou postoupily. V jednom z předešlých rozhovorů se vaše oslavy rozebíraly. Jaký moment nebo momenty ti už s odstupem času z oslav utkvěly v paměti nejvíce.
Z oslav musím určitě vypíchnout tatarkový skluz Ozáka, Cigiho dýmovnici v Martinské ulici a dětskou radost Matulky z vylitého šampaňského.
Před ne zas tak dlouhou dobou se po nerozhodném výsledku kopaly penalty. Z pohledu hráče a bývalého rozhodčího, bylo to podle tebe zajímavé zpestření nebo si rád, že byly zrušeny.
Já jsem rád, že penalty byly zrušeny. Jako rozhodčímu i hráči mi vyloženě vadilo mrznout v horším počasí dalších deset minut na hřišti.
Využiju předchozí otázku. Koho bys raději poslal na penaltu z týmu až kdyby nebylo zbytí.
Tady mi napadá jenom Pepa Nosek.
Prozraď, kdo má podle tebe největší problémy se ztrátou kondice ze sezony a pak se následně během prvních dnů přípravy nejvíce trápí.
Na začátku každé přípravy se rozhodně nejvíce trápí Michal Ráb, Marek Koranda a Martin Kolečko.
Otázka na zamyšlení. Kdybys měl do tvého ideálního týmu vybrat dva bývalé či současné spoluhráče, kteří by to byli a proč?
Jednoznačně Dymo s Fajfkou. Fajfka je v momentální formě jednoznačně nejlepší brankář, se kterým jsem měl možnost hrát. Dymo je ve svých 36 letech nejdůležitější hráč na každém hřišti.
Na závěr něco mimo fotbal. Máš nějaké místo na cestovatelském seznamu, které by sis přál z nějakého důvodu ještě v budoucnu navštívit?
Nyní se těším na nedělní výlet do Sušice. Do budoucna bych se chtěl podívat na Island.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.