"Myslím, že máme téměř nejmladší tým v okresním přeboru. Málokdo může říct, že je v 33 letech na hřišti nejstarší" říká Hráč kola David Adamec

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! David Adamec se nám rozpovídal o hře svého mančaftu, o ambicích a dalších zajímavých tématech. Přečtěte si rozhovor s naším hráčem kola právě zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratuluji Vám k vítězství v naší anketě a zeptám se, jak by jste hodnotil svůj sobotní výkon?
Děkuji. Myslím, že byl standardní. Snažím se každý zápas poctivě odehrát a organizovat si kluky v obraně. Podařilo se nám udělat minimum chyb. Díky tomu jsme od Slavonic nedostali příděl. Kdybych ve třetí minutě první gól vykopl z naší brankové čáry a například v devadesáté rozhodl zápas, dalo by se hovořit o dobrém výkonu.
Jaký byl zápas ze Slavonicemi z vašeho pohledu?
Velmi těžký. Je znát, že mají hráče se zkušenostmi z vyšší soutěže. Bohužel jsme hned na začátku dostali hloupý gol. Připadalo mi, že se soupeř s tímto stavem uspokojil a čekal, že se dáme snadno porazit. My jsme jako tradičně hrozili z rychlých brejků a jeden se podařilo Liborovi proměnit. Pak začali Slavonice nakopávat dlouhé balony, které se nám celkem dařilo v obraně sbírat. Bylo to od nich takové bez pohybu. Kdyby vydrželi u tohoto fotbalu, tak věřím, že bychom uspěli. Ale ve druhém poločase začali hrát. Do gólu na 2:1 nás přehrávali ve všech směrech.
Po sedmi kolech jste v tabulce na 3. místě se dvěmi body na druhý Strmilov. Jak byste zatím hodnotil vystoupení vašeho týmu?
Osobně jsem velmi spokojený. Vytvořili jsme ve Studené celkem dobrou partu. To je vidět i na hlasování ve Vaší anketě. Před sezonou jsem moc nevěřil, že by to mohlo takhle probíhat. Tým se hodně omladil. Myslím, že máme téměř nejmladší tým v okresním přeboru. Málokdo může říct, že je v 33 letech na hřišti nejstarší. Celkově se mi naše hra líbí. Kluci bojují jeden za druhého a s vyrovnanými soupeři dokážeme zahrát i pěkný fotbal. Navíc máme výhodu, že máme v útoku dva gólové hráče. Mého bratra a okresního střelce Libora Dvořáka.
Jaký je váš osobní cíl v této sezóně?
Cíle jsou jasné. Nezranit se, hrát každý zápas, dostávat co nejméně gólů, snažit se o to, aby kluky fotbal ve Studené bavil. Mám pouze jedno přání. Chtěl bych pomoci tomu, abych si ve Studené ještě zahrál na novém hřišti. To stávající bohužel už patří k těm nejhorším v OP. Letošní pokus o rekonstrukci z různých důvodů nedopadl, tak budu věřit v budoucnost.
Pojďme se teď podívat na Vaše fotbalové začátky. Jak jste s fotbalem začínal, kdo Vás k němu přivedl a kde jste všude hrál?
Ke sportu nás s bratrem vedl táta. Někdy v osmi letech mě přivedl do Studené na hřiště. Dnes se na nás chodí dívat a je myslím rád, že nás vidí spolu na place. Hrál jsem pouze krajský přebor dorostu v J. Hradci, asi dva roky, a pak 6 sezón 1.B v mužích v Kunžaku.
Jaké jsou Vaše záliby a aktivity ve volném čase, když se zrovna nevěnujete fotbalu ?
Moje hlavní aktivita je rodina. Mám krásné dvě dcerky. Ty nám s manželkou zaberou hodně času. Pak samozřejmě fotbal. (musel jsem to říct v tomto pořadí...bude to číst manželka). No a veškeré rekreační sporty. Nejraději kolo, běh a tenis. Hýbu se abych žil.
Máte svůj fotbalový vzor a oblíbený klub?
Vysloveně vzor ne. Nejvíce plakátů jsem míval Zinedina Zidana. Fantastický fotbalista a přitom žádná nafouklá hvězda. Vždycky jsem hlavně fandil pracovitým fotbalistům, kteří dokázali pro svůj klub něco víc. Z českých rozhodně Pavel Nedvěd, který pomohl Juventusu z druhé ligy nebo např. Steven Gerrard za věrnost. Nejvíce teď ale sleduji Arsenal. Líbí se mi jejich fotbal. Fandím samozřejmě Petru Čechovi.
Jaký je Váš doposud největší fotbalový zážitek?
Každý vstřelený gól, udržená nula vzadu a po vyhraném zápase skvělá nálada v kabině a na večerní tiskové konferenci.
Na chvíli se ještě vraťme ke Studené. Do dalšího kola Vám los přiřadil rezervu Kardašovy Řečice. Jak bude podle Vás zápas vypadat?
Moc nevím co čekat. U těchto „B“ týmů nikdy nevíte v jaké přijedou sestavě. Ale věřím, že vyhrajeme. Před vlastními fanoušky je to povinnost.
Ještě zbývá poslední otázka. Sledujete portál fotbalunas.cz, co na něj říkáte?
Sleduji. Stránky jsou to parádní. Myslím, že tento portál tu opravdu chyběl. Absolutní přehled v jednotlivých soutěžích i statistikách. Navíc je to zábava díky této anketě. Myslím, že kluci dva dny nepustili chytrý telefony z ruky, aby mě dotlačili na hráče kola. Náš pokladník má červený dlaně od toho, jak si mne ruce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.