Začínají se ozývat záda, takže na sebe budu muset být rok od roku opatrnější, říká hráč 11. kola Tomáš Pešek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 11. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Rakovnický brankář Tomáš Pešek se v rozhovoru rozpovídal o vítězném utkání v Příbrami, ve kterém se blýskl několika důležitými zákroky, nebo prozradil také to, jak z pozice gólmana obvykle slaví vstřelené branky svého týmu!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v hlasování o Hráče kola, a nutno říct, že drtivému. Pomohl sis i ty nějakým hlasem?
Děkuji. Jeden symbolický jsem si tam poslal, ale jinak jsem to nechal na fanoušcích a čtenářích. Vím, že v mém okolí pro mě hlasovalo spoustu lidí, ať už z rodiny, z kamarádů, kluci z kabiny nebo rodiče a jejich děti, které trénuji na SK jako mladé vycházející brankářské hvězdy, takže všem patří velké díky.
V utkání se Spartakem jsi svůj tým podržel několika skvělými zákroky. Jaký byl ten vůbec nejtěžší?
Kluci z Příbrami mě trefovali a stál jsem vždycky tam, kde jsem měl. Kdybych měl říct jeden, tak asi vůbec ten první. Z naší pravé strany přišel míč pod sebe do vápna na úroveň penalty, a kdybych rychle nezmenšil úhel, tak by se mě ten hráč mohl zeptat, kam to chci. Bylo to kolem 10. minuty, začátek zápasu, kdy jsme se nemohli pořádně dostat do hry. Kdybychom dostali první gól, bylo by to ještě těžší. Ale od toho tam brankář je, aby něco chytil. A jelikož jsem v zápase s Berounem nebo Kosoří nechytil ani taxi po zápase, tak jsem to týmu tak trochu dlužil.
Zápas jste rozhodli gólem v závěru. Velká euforie?
Během zápasu jsem si říkal, že to je zápas na 0:0. Hodně dobře zachytal i brankář Příbrami. Postupem času bylo jasné, že může rozhodnout jediný gól. Naštěstí se to podařilo nám a musím říct, že vzhledem k průběhu zápasu to bylo pro kluky z Příbrami hodně kruté, navíc tři minuty před koncem... Náš výkon nebyl ideální, i tak jsme to ale zvládli, takže zlaté tři body. Překvapilo mě, že jsou tak dole v tabulce a jak hráli. Byly pasáže, kdy nás přehrávali. Mají mladý tým, který, až začne dávat góly a sbírat body, může hrát v klidu ve středu tabulky. Takže odpověď na tvou otázku - ano, velká euforie, urvali jsme to a taková výhra hodně chutná!
Jak ty, z pozice gólmana, slavíš vstřelené branky svého týmu? Běžíš za spoluhráči, za diváky, raduješ se sám, nebo zůstáváš chladným?
Za spoluhráči neběžím, je to daleko, musel bych se vracet a pak bych byl deset minut v laktátu (směje se). Pokud máme na stadionu naše věrné fanoušky, což platí dá se říci skoro pro každý zápas, vyjma zrovna teď Příbrami, tak občas nějaké oslavné gesto směrem k nim proběhne. Spíše se ale raduji vnitřně a pak si to užiju s klukama po zápase v kabině.
Po jedenácti odehraných kolech se s Rakovníkem v tabulce nacházíte na krásném třetím místě. To před sezonou čekal asi málokdo, ne?
Jak říkáš. Musím se přiznat, že ani já jsem tomu vzhledem k minulé sezoně nevěřil. Třetí místo je skvělé, ale pořád je před námi velký kus práce a ve hře je mraky bodů. Musíme ale pokračovat v tom, co jsme si nastavili, v našich výkonech, přístupu a pak nevidím jediný důvod, proč bychom třeba na tak pěkném místě nemohli být i na konci sezony. Přišlo nové trenérské duo, pár posil, v kabině je skvělá parta a hlavně je tam naprosto čistý vzduch, což je hrozně důležité. A taky věčně plná lednice piva (směje se). Takže všechno se vším do sebe zapadá, funguje a třetí místo je toho krásným důkazem. Jdeme zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude nakonec stačit.
Čím to, že v minulé sezoně tuhý boj o záchranu, a teď pozice „na výsluní“?
Pořád je za námi nějaká třetina sezony, takže o pozici na výsluní je ještě předčasné mluvit. Jak jsem zmínil, přišlo nové trenérské duo, noví nebo staronoví hráči, máme nějakou herní tvář, která funguje, v kabině jsme skvělá parta, táhneme za jeden provaz, a to jsou přesně důvody, proč máme z fotbalu daleko větší radost než v předešlé sezoně.
V minulé sezoně jsi kryl záda Radku Zachovi, po jeho odchodu do Tuchlovic jsi však momentální gólmanskou jedničkou ty. Jak si užíváš tuto pozici?
Každý brankář chce chytat, to je jasné. Takže ano, užívám. Momentálně jsme s Kubou Tůmou dva brankáři a záda nám kryje veterán a zároveň náš trenér brankářů Honza Veselý, který se podepsal pod skalp suverénních Tuchoměřic. Jsem hrozně rád, že do klubu přišel a můžeme mít brankářské tréninky, což tu nebylo kromě toho nesmyslného projektu v ČFL zvykem.
Jaká je tvoje brankářská slabina, jestli vůbec nějaká je?
Kdo mě zná, tak ví, co je mou slabinou. A rádi mi to připomínají (směje se). Snad pochopíš, že vzhledem z taktických důvodů se tady nenapráskám.
Když jsme spolu na začátku minulé sezony mluvili naposledy, ty jsi mi na otázku „Ona, nebo fotbal?“ odpověděl: „Fotbal. Musíme si od ženských taky trochu odpočinout.“ Dostal jsi pak doma céres?
Tenkrát to doma prošlo, takže v pohodě. K dnešnímu dni se má odpověď pochopitelně nemění.
Stále je ti pouhých šestadvacet let. Chtěl by sis ještě v kariéře vyzkoušet vyšší soutěž?
Ještě pár dní to je šestadvacet, ale třicítka se blíží. Navíc se ozývají záda, takže na sebe budu muset být rok od roku opatrnější (směje se). Když jsem se na SK vracel na konci dorosteneckého věku, tak jsme postupovali z I.A třídy do kraje a bylo by hezké to zopakovat znovu.
Tradiční otázka na závěr - bude pro tebe i tentokrát triumf v naší anketě znamenat nějaký příspěvek do klubové kasy?
Do klubové kasy ne, ale do týmové lednice ano. Zvykli jsme si v kabině pít plzeňské pivíčko, tak bych to viděl na basu. Ale zbývá skoro měsíc do výplaty, tak to bude možná jen Kozel (směje se).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.